sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Athens Kallithea FC 2024/25: Eπέστρεψε στα μεγάλα «σαλόνια» για να μείνει!

Mε ένα ρόστερ το οποίο είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό, για νεοφώτιστη ομάδα, η Athens Kallithea FC, επιστρέφει στη Stoiximan Super League, βάζοντας ως στόχο την... μακροημέρευση!

Με ιταλική «φινέτσα» και... δίψα για διάκριση η Athens Kallithea FC είναι και πάλι στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Η ομάδα των νοτίων προαστίων, έπειτα από 18 χρόνια απουσίας από τα μεγάλα «σαλόνια» είναι ξανά εδώ και ήρθε για να μείνει στη Stoiximan Super League. Η επιστροφή της εξασφαλίστηκε μετά από μια σπουδαία χρονιά στα γήπεδα της Super League 2, στην οποία κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στον B' όμιλο έχοντας συγκομιδή 41 βαθμών σε 30 ματς.

0

Είχαν προηγηθεί αρκετά χρόνια «ανομβρίας» και προσπαθειών, για την επάνοδο στα μεγάλα «σαλόνια». Ο νέος τεχνικός της ομάδας, Μάσιμο Ντονάτι, προερχόμενος από την Ιταλία, αλλά και με επιρροές από τα γήπεδα της γειτονικής χώρας στα οποία κατέγραψε πολλές συμμετοχές ως ποδοσφαιριστής, θα αναλάβει την ευθύνη της εδραίωσης, της καθιέρωσης και της σωτηρίας.

Athens Kallithea FC: Το προφίλ της ομάδας για τη σεζόν 2024/25

Μια ομάδα νέα και άκρως ενισχυμένη, η οποία «ψώνισε» κυρίως από το εξωτερικό και μάλιστα αρκετά έμπειρους ποδοσφαιριστές, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σύνολο ποιοτικό και συνάμα ανταγωνιστικό.

Το «μπαμ» της καλοκαιρινής περιόδου, ήταν εκείνο με τον Νικολά Ισιμά-Μιρέν. O 32χρονος Γάλλος κεντρικός αμυντικός, αναμένεται να αποτελέσει τον βασικό πυλώνα της άμυνας, έχοντας υπογράψει συμβόλαιο μονοετούς διάρκειας. Το βιογραφικό του είναι αρκετά «βαρύ», αφού σε αυτό αναγράφονται ομάδες, όπως η Μονακό, η Αϊντχόφεν, η Μπεσίκτας, η Τουλούζ, η Ρεν και η Φίτεσε. Ενδιαφέρουσες μεταξύ άλλων είναι και οι περιπτώσεις του επίσης έμπειρου Τσέχου αριστερού μπακ, Ματέι Χάνουσεκ, του Ιταλού φορ, Ελία Τζιάνι που αποκτήθηκε ως δανεικός από την Πίζα, του Τριαντάφυλλου Πασαλίδη, που μετά από ένα εξάμηνο στη Σαλερνιτάνα επαναπατρίστηκε και φυσικά του Ματιέ Βαλμπουενά που διέπρεψε στη χώρα μας για τέσσερα χρόνια με τη φανέλα του Ολυμπιακού.


Τι έκανε το καλοκαίρι (0-2-1)

Μόλις τρία φιλικά για την Athens Kallithea FC στην περίοδο της προετοιμασίας της ενόψει της επιστροφής στην Stoiximan Super League.

H ομάδα των νοτίων προαστίων ταξίδεψε στην Κρήτη προκειμένου να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ. Εκεί το σύνολο του Μάσιμο Ντονάτι ήταν αρκετά παθητικό, αλλά και συμπαγές και έφυγε με το 0-0 από το «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης».

Ακολούθησε ένα «ξεμούδιασμα» με τον Ατρόμητο σε φιλικό που διήρκησε μια μόλις ώρα, με την ομάδα του Περιστερίου να επικρατεί 2-1. Η «πρόβα τζενεράλε» για την Athens Kallithea έγινε μόλις μια εβδομάδα πριν τη σέντρα του πρωταθλήματος στην Τρίπολη με τον Asteras AKTOR το οποίο επίσης ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα (0-0).


ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

HΡΘΑΝ: Ελία Τζιάνι (Δανεικός/Πίζα), Σαμπά Ντιμπά (Σερβέτ), Ματιέ Βαλμπουενά (Απόλλων Λεμεσού), Ματέι Χάνουσεκ (Άνκαραγκιουτσού), Νικολά Ισιμά-Μιρέν (Φίτεσε), Άντρεϊ Μότοτς (Σαλερνιτάνα), Γιάννης Σαρδέλης (Παναθηναϊκός Β), Πούρου Σόιρι (Ουνιβερσιντάδ Κραϊόβα), Ρόμπερτ Ούλντρικς (Καμπούρ), Μπερναμπέ Μπαραγάν (Αλμπαθέτε), Γιάννης Γκέλιος (Ιωνικός), Τριαντάφυλλος Πασαλίδης (Σαλερνιτάνα), Βίκτορ Μάτιεβιτς (Διαγόρας)

ΕΦΥΓΑΝ: Ορέστης Τσιντώνης (Ελεύθερος), Παναγιώτης Κυνηγόπουλος (Ελεύθερος), Κωνσταντίνος Κότσαρης (Ελεύθερος), Λούκας Νέκουλ (Ελεύθερος), Αμπντούλ Ραχμάν Ουές (Ελεύθερος), Κωνσταντίνος Μπουλούλης (Ελεύθερος), Σπύρος Βλάχος (Ελεύθερος), Xρίστος Γκράβιους (Ντέγκερφορς), Παναγιώτης Βοσνιάδης (Ελεύθερος), Νίκο Γεβρέμοβιτς (Ελεύθερος), Λεωνίδας Ρώσση (Ελεύθερος), Κώστας Κολτσίδας (Ελεύθερος), Λάμπρος Κακακιός (Ελεύθερος), Μίκα Περεϊρά (Ελεύθερος), Γκονσάλο Τόρες (Ελεύθερος)

ΣΥΝ: To να ψάξεις να βρεις θετικά στοιχεία σε μια νεοφώτιστη ομάδα δεν είναι πάντοτε εύκολο, ωστόσο στην περίπτωση της Athens Kallithea FC, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο σύλλογος από τα νότια προάστια, προφανώς και διαθέτει ένα ρόστερ το οποίο είναι αρκετά εντυπωσιακό για μια ομάδα που επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία.

Με ποδοσφαιριστές όπως ο «μπαρουτοκαπνισμένος» Ματιέ Βαλμπουενά, ο Νικολά Ισιμά-Μιρέν με πολλές παραστάσεις από τα μεγάλα πρωταθλήματα, αλλά και οι Ματίγια και Ρομαό που γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα, η Athens Kallithea θα επιχειρήσει να κάνει αρκετές ζημιές στις αντίπαλες ομάδες τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Μέσα σε όλα πάντοτε θα πρέπει να συνυπολογίζεται και η «δίψα» για διάκριση, για εκπλήξεις, αλλά και τον στόχο του «κάτι» παραπάνω που έχει κάθε νεοφώτιστη ομάδα.

Σαφέστατη εικόνα για το αγωνιστικό κομμάτι της Athens Kallithea δεν μπορούμε να έχουμε ωστόσο στη φιλική αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, ο Μάσιμο Ντονάτι, παρουσίασε ένα σύνολο συμπαγές, το οποίο προσπαθεί να φτιάξει το παιχνίδι από την άμυνα και να ανεβάζει την ένταση όποτε το απαιτούν οι συνθήκες του αγώνα.

ΠΛΗΝ: Όπως κάθε νεοφώτιστη ομάδα έτσι και η Athens Kallithea FC μπαίνει στην κούρσα του νέου πρωταθλήματος με πρωταρχικό στόχο την παραμονή της κατηγορίας. Λογικό άλλωστε, αφού οι περισσότερες εξ αυτών, παλεύουν απέναντι σε «θηρία» με αποτέλεσμα μία εκ των δυο ομάδων που προβιβάζονται στην πρώτη κατηγορία, να αποχαιρετούν μετά από μια σεζόν παρουσίας στα μεγάλα σαλόνια.

Μεταξύ άλλων ένα σύνολο το οποίο απαρτίζεται από 13 νέους ποδοσφαιριστές, αλλά και καινούργιο προπονητή, πολλώ δε μάλλον τον 43χρονο Μάσιμο Ντονάτι, ο οποίος ανέλαβε την τρίτη του δουλειά ως επικεφαλής τεχνικής ηγεσία δυσχεραίνει το έργο. Και αυτό διότι ο Ιταλός τεχνικός, θα κληθεί να δημιουργήσει την καλύτερη δυνατή χημεία στους ποδοσφαιριστές του, να προσαρμόσει μια άρτια οργανωμένη ομάδα, αλλά και ένα συμπαγές σύνολο σε ένα πρωτάθλημα το οποίο θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα απέναντι σε ποιοτικούς αντιπάλους.

Τέλος δεν θα πρέπει να παραλείψουμε ότι η Athens Kallithea FC, δεν θα αγωνιστεί μπροστά στο κοινό της, αφού το «Γρηγόρης Λαμπράκης» (κατά κόσμον, «Ελ Πάσο») δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να χρησιμοποιηθεί ως επίσημη έδρα και για τον λόγο αυτό η... μετανάστευση στο «Απόστολος Νικολαϊδης» θα τη θέσει ως μια... φιλοξενούμενη στα εντός έδρας παιχνίδια της.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ (3-4-3)
Mπαραγάν - Πασαλίδης, Ισιμάτ-Μιρίν, Ρομαό - Μανθάτης, Ματίγια, Σίλβα, Χάνουσεκ - Ντεμέτριους, Μουτίνιο, Λουκίνας

Athens Kallithea FC: Το προφίλ της ομάδας για τη σεζόν 2024/25

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μάσιμο Ντονάτι

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x