Ισπανία

«Θα φύγουν από την Ισπανία οι σπουδαίοι παίκτες»

Τον φόβο ότι σε τρία χρόνια θα εκλείψουν οι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές από το ισπανικό πρωτάθλημα - με εξαίρεση την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ Μαδρίτης - εξέφρασε ο Άνχελ Μιγκέλ Ζιλ, μιλώντας στην εφημερίδα «AS». Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ατλέτικο τόνισε ότι το πρόβλημα θα προκύψει από τα οικονομικά δεδομένα που έχουν οι σύλλογοι της Primera Division σε σχέση με την Premier League.

Τον φόβο ότι σε τρία χρόνια θα εκλείψουν οι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές από το ισπανικό πρωτάθλημα - με εξαίρεση την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ Μαδρίτης - εξέφρασε ο Άνχελ Μιγκέλ Ζιλ, μιλώντας στην εφημερίδα «AS».

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ατλέτικο τόνισε ότι το πρόβλημα θα προκύψει από τα οικονομικά δεδομένα που έχουν οι σύλλογοι της Primera Division σε σχέση με την Premier League.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Άνχελ Μιγκέλ Ζιλ

«Σε τρία χρόνια κανένας από τους σπουδαίους ποδοσφαιριστές δεν θα είναι στο ισπανικό πρωτάθλημα, εκτός από εκείνους που ανήκουν στην Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Με την άφιξη των ανθρώπων από το Κατάρ, τον Αμπού Ντάμπι και τη Ρωσία δέκα ή δεκαπέντε παίκτες, οι οποίοι αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο θα συνεχίσουν να ζητούν ό,τι θέλουν. Θα είναι σε θέση να παίξουν στην Κίνα, την Παρί Σεν Ζερμέν ή την Μάντσεστερ Σίτι, αφού οι ποδοσφαιριστές πιστεύουν ότι η καριέρα του είναι μικρή», ανέφερε αρχικά ο παράγοντας των Μαδριλένων και πρόσθεσε:

«Η Premier League έχει δημιουργήσει μία εικόνα και, μέσα από τα διεθνή δικαιώματα, οι σύλλογοι παίρνουν τρεις φορές περισσότερα χρήματα σε σχέση με τις ισπανικές ομάδες. Εδώ είμαι σίγουρος ότι η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα θα είναι πάλι τριάντα βαθμούς μακριά από τον τρίτο (στον βαθμολογικό πίνακα)».

Στη συνέχεια, ο Ζιλ τόνισε: «Πρέπει να έχουμε ένα πρωτάθλημα χωρίς χρέη και οικονομικά πρωτάθλημα. Μία διοργάνωση στην οποία μία ομάδα μπορεί να πάρει 100 βαθμούς από τους πιθανούς 114 είναι άρρωστο. Το αγγλικό πρωτάθλημα αποτελεί παράδειγμα, όπου η Γιουνάιτεντ έχασε στο δεύτερο παιχνίδι της σεζόν και κέρδισε το τρίτο στις καθυστερήσεις. Εδώ οι δύο ομάδες μπορούν να κερδίσουν 140 εκατ. ευρώ και οι υπόλοιπες 40 εκατ. ευρώ. Χρειάζεται απλώς να δούμε τι συνέβη το καλοκαίρι. Εκτός από εμάς και την Αθλέτικ Μπιλμπάο, οι υπόλοιποι έπρεπε να πουλήσουν τους καλύτερους παίκτες τους για να επιβιώσουν υπό την απειλή της πτώχευσης».

Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x