Euroleague

Υπέταξε εύκολα την Αρμάνι και μπήκε με το δεξί στην Ευρωλίγκα η Μονακό!

Στην επιστροφή του Μάικ Τζέιμς στην αγωνιστική δράση, η Μονακό ήταν... δύο επίπεδα πιο πάνω από την Αρμάνι Μιλάνο, επικρατώντας με 91-75 στο Πριγκιπάτο στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στην Ευρωλίγκα.

Με το... δεξί στη φετινή σεζόν της Ευρωλίγκας μπήκε η Μονακό, η οποία ήταν δύο ταχύτητες πιο πάνω από την Αρμάνι Μιλάνο στο Πριγκιπάτο!

Κατά την επιστροφή του Μάικ Τζέιμς στην αγωνιστική δράση, οι Μονεγάσκοι έφτασαν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης για την εποχή, παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 91-75!

Από το πρώτο κιόλα λεπτό, η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς είχε το πάνω χέρι στο σκορ, φτάνοντας ακόμα και στο +22 (66-44) στα τέλη της τρίτης περιόδου.

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Άλφα Ντιαλό με 20 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, με τον Οκόμπο να προσθέτει 14 πόντους και τους Κορκμάζ, Ζαϊτέ και Στραζέλ από 10. Όσον αφορά τον Μάικ Τζέιμς, στο πρώτο φετινό του παιχνίδι είχε 9 πόντους και 5 ασίστ σε 18:34 λεπτά συμμετοχής, την ώρα όπου ο Γιώργος Παπαγιάννης κατέγραψε 7 πόντους και 3 ριμπάουντ σε 19:24'.

Για τους Ιταλούς ξεχώρισε ο Άρμονι Μπρουκς με 16 πόντους, οι 14 εκ των οποίων ήρθαν στην τέταρτη περίοδο!


Το ματς:



Με τον Μάικ Τζέιμς να κάνει ό,τι θέλει πάνω στο παρκέ και να ξεκινά «καυτός» σε δημιουργία και εκτέλεση, η Μονακό επέβαλε τον ρυθμό της από το πρώτο κιόλας λεπτό, χτίζοντας από νωρίς μεγάλες διαφορές. Με τον Αμερικανό γκαρντ να έχει 4 πόντους και 3 ασίστ στο πρώτο 4λεπτο, οι Μονεγάσκοι προηγήθηκαν με 11-2, ενώ λίγο αργότερα, οι Ζαϊτέ, Ντιαλό και Παπαγιάννης, έστειλαν τη διαφορά σε διψήφια τιμή (18-4) στο 7'. ΛεΝτέι και Μπρουκς ξεκόλλησαν προσωρινά την επίθεση της Αρμάνι Μιλάνο, με τους γηπεδούχους να κλείνουν το δεκάλεπτο στο +12 και το 22-10.



Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς συνέχισε να παίζει σε υψηλό τέμπο και στη δεύτερη περίοδο, την ώρα όπου οι Ιταλοί σούταραν με απογοητευτικά νούμερα, δείχνοντας έλλειψη καθαρού μυαλού. Κάτι που το εκμεταλλεύτηκε πλήρως η Μονακό που με τον Οκόμπο σε πρώτο πλάνο, εκτόξευσε τη διαφορά στο +20 (38-18) στο 17'. Σιλντς και ΛεΝτέι με ένα γρήγορο σερί 6-0 «ροκάνισαν» τη διαφορά για την Αρμάνι (38-24), προτού οι Τζέιμς και Κορμάζ με 5 και 4 πόντους αντίστοιχα στο τελευταίο κομμάτι του δεκαλέπτου, στείλουν τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 46-26.



Παρόμοιο ήταν το σκηνικό και στην τρίτη περίοδο, με τους γηπεδούχους να διατηρούν με ευκολία τη μεγάλη αυτή διαφορά που είχαν χτίσει από το πρώτο μέρος, παρά την επιθετική άνοδο των Ιταλών. Χαρακτηριστικό είναι πως με τα δύο τρίποντα του Μίροτιτς και το ένα του Τζιαμπάολο, η Αρμάνι μείωσε στους 14 (53-39) στο 24', με τη Μονακό με τους Κορκμάζ και Ντιαλό σε πρώτο πλάνο, ανεβάζοντας τη διαφορά ακόμα και στο +22 (66-44), προτού οι φιλοξενούμενοι με ένα μικρό σερί στο φινάλε μειώσουν στο 66-49 του δεκαλέπτου.

Κάπως έτσι, η τέταρτη και τελευταία περίοδος απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με αποτέλεσμα η Μονακό να χαλαρώσει αρκετά στην άμυνα, επιτρέποντας στην Αρμάνι να μειώσει μέχρι και τους 9 (77-68) στο 35', με 14 πόντους του Μπρουκς σε αυτό το διάστημα! Κάπου εκεί «αφυπνίστηκαν» οι γηπεδούχοι και χάρη με ένα γρήγορο σερί 10-3 πήγαν στο +16 (87-71) στο 38', φτάνοντας έτσι στο ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 93-80.




Τα δεκάλεπτα: 22-10, 46-26, 66-49, 93-80.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x