Τέσσερα στη Βερντερ, πέντε στην Μπλάκμπερν, είναι μεγάλος ο λογαριασμός. Πώς να συγκρατηθούν οι οπαδοί του Θρύλου, που έφτασαν στο σημείο να ζητούν να μη διεξαχθεί το πρωτάθλημα; Υπερηχητικός εμφανίστηκε και πάλι ο Ολυμπιακός. Φτάνεις σε σημείο να αναρωτιέσαι μήπως οι φημισμένοι αντίπαλοί του συμφώνησαν να τα τρώνε σαν στραγάλια για να εκτεθεί ο πρωταθλητής στη συνέχεια. Αλλιώς, θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι έχει κατά πολύ βελτιώσει την ποιότητά του ως ομάδα και του επιτρέπεται να «καρυδώνει» με άνεση πολύ καλούς ευρωπαϊκούς συλλόγους.
Στο ματς με την Αρμίνια μπορούσες να πεις: καλός μπροστά, χωνί πίσω. Χθες, με την Μπλάκμπερν, πάει κι αυτό το επιχείρημα. Μόνο με σέντρες από στημένες φάσεις πήγαινε η μπάλα στην περιοχή του Νικοπολίδη.
Ο ΖεβλΑκοφ με τον Ουαντού είναι μαστόρια στο μαρκάρισμα, σαφώς ανώτεροι από εκείνους που έχουν αντικαταστήσει. Κατά συνέπεια, η βελτίωση στην άμυνα έχει εξήγηση στην αλλαγή των προσώπων. Από τη μέση και μπροστά αλλαγή δεν υπάρχει. Ισα ίσα που λείπει ο Τουρέ. Δύσκολο να βγάλεις συμπέρασμα για το πώς προκύπτει η βελτίωση.
Η κοινΗ λογικΗ λέει να τα φορτώσεις όλα στον προπονητή. Δική του δουλειά πρέπει να είναι οι αυτοματισμοί που βγήκαν στις φάσεις των γκολ. Δική του δουλειά –και των συνεργατών του– το κατά μεγάλα διαστήματα «πνίξιμο» των αμυντικών της Μπλάκμπερν από το πρέσινγκ των παικτών του πρωταθλητή. Τους έβλεπες και νόμιζες ότι δεν επρόκειτο για φιλικό, αλλά για επίσημο αγώνα σπουδαίας σημασίας.
Και δυο-τρΙα ακόμα να εισέπρατταν οι Αγγλοι, πάλι λογικό θα φαινόταν. Εργοφυσιολόγοι πρέπει να επιστρατευτούν για να μάθουμε αν είναι σωστό στα μισά της προετοιμασίας να τρέχουν έτσι οι παίκτες του Σόλιντ. Ειδικευμένοι «γεροντολόγοι» θα μας εξηγήσουν πώς διάολο τρέχει έτσι ο καταπονημένος από αγώνες Τζόρτζεβιτς και πώς το γύρισε στο «τρέχω και μαρκάρω» ο συνομήλικός του Ριβάλντο. Τι ειδικΟτηταΣ επιστήμονας χρειάζεται για να μας πει πώς τους περνάει τρεις-τέσσερις μαζί ο Κωνσταντίνου και πώς αναγεννήθηκε ο Μάριτς; Ποδοσφαιρικό συμβούλιο από τους σοφούς του αθλήματος θα πρέπει να αποφανθεί αν είναι δυνατόν όσα γίνονται τώρα στα φιλικά προετοιμασίας να επαναληφθούν σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ. Διότι αν γίνεται να επαναληφθούν, τον τίτλο στην Ελλάδα πρέπει να τον πάρει ο... δεύτερος. Γίνεται όμως;
Πρώτα το ματς με την Μπενφίκα και μετά τα προγνωστικά
Το πλEον ενθαρρυντικO της κλήρωσης είναι οι συγκρατημένοι τόνοι με τους οποίους την υποδέχτηκαν στην ΑΕΚ. Η σκωτσέζικη ομάδα έχει συνολικά μικρότερη ιστορία στα ευρωπαϊκά γήπεδα συγκριτικά με την «Ενωση». Μετράει μία παρουσία στους «8» του ΟΥΕΦΑ το 1998 και πέραν τούτου ουδέν. ΚανεΙΣ ποτΕ δεν αναφέρθηκε κολακευτικά στο ποδόσφαιρο που παίζει, ούτε σκέφτηκε να τη βάλει δίπλα στους «αιώνιους» Σέλτικ και Ρέιντζερς. Θεωρητικά ευκολότεροι, πιο αδύναμοι αντίπαλοι θα μπορούσε να υπάρξουν. Επειδή, όμως, θα μπορούσε να υπάρξουν και πολύ πιο δυνατοί, η κλήρωση κρίνεται ικανοποιητική για την ΑΕΚ. Το ερΩτημα είναι «ποια ΑΕΚ;». Γι' αυτήν υπάρχουν μόνο πληροφορίες. Τα τρία πρώτα φιλικά παιχνίδια που έδωσε δεν έτυχαν τηλεοπτικής κάλυψης. Οι αντίπαλοί της (Μπουργκχάουζεν, Πρίμπραμ και Νάπολι) ήταν –πάντα θεωρητικά– μικρότερης δυναμικότητας. Οποιος θέλει με ποσοστά να μαντέψει την έκβαση της προκριματικής φάσης, ας μην το κάνει έχοντας δύο αγνώστους. Πιο φρόνιμο είναι να περιμένει το κρίσιμο τεστ της ΑΕΚ την Τρίτη με την Μπενφίκα.
Μια εβδομάδα πριν από τη σέντρα ο Λορένσο Σέρα Φερέρ θα κάνει τα αποκαλυπτήρια της «νέας» ομάδας.
ΤΟτε θα πληροφορηθούμε αν είναι δυνατόν ο αριστεροπόδαρος Λαγός να σταθεί ως δεξιός χαφ ή αν ο νεαρός Παπασταθόπουλος θα πάρει θέση δίπλα στον Δέλλα. Θα δοΥμε πόσο καλύτερος είναι ο Παουτάσο από τον Γεωργέα και αν ο Καπετάνος μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων ως παρτενέρ του Λυμπερόπουλου. Μέχρι τότε είναι ωφέλιμη μια επιφυλακτική στάση, που φτάνει έως τα όρια της συγκρατημένης αισιοδοξίας.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.