Γιώργος Χελάκης

Και τώρα ΠΑΟ και Φερέιρα είναι καβάλα στ' άλογο!

Στον Παναθηναϊκό είχαν τον φόβο ότι η αποχή περίπου ενός μήνα θα στοίχιζε στην αγωνιστική ετοιμότητα της ομάδας. Η επιλογή του Φερέιρα να παίξει δίχως καθαρόαιμο σέντερ φορ και η πειραματική μεσαία γραμμή με Σιμάο, Ζέκα και Βιτόλο ξένισε αρκετούς. Γράφει ο Γιώργος Χελάκης

Στον Παναθηναϊκό είχαν τον φόβο ότι η αποχή περίπου ενός μήνα θα στοίχιζε στην αγωνιστική ετοιμότητα της ομάδας. Η επιλογή του Φερέιρα να παίξει δίχως καθαρόαιμο σέντερ φορ και η πειραματική μεσαία γραμμή με Σιμάο, Ζέκα και Βιτόλο ξένισε αρκετούς.

Μετά Χριστόν Προφήτες είμαστε όλοι αλλά κρίνοντας εκ των υστέρων πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο πορτογάλος κόουτς σωστά διάβασε την κατάσταση. Τα φρέσκα πόδια είχαν μεγαλύτερη χρησιμότητα από τα έμπειρα.

Ο αέρας συμμάχησε με τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο. Τουναντίον ο διαιτητής Παππάς του πήγε κόντρα. Στη φάση του πέναλτι ο Βιβιανί πρέπει να αποβληθεί. Αντί να γίνει αυτό αποβλήθηκε στη συνέχεια με αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Βιτόλο.

Μέχρι την αποβολή οι «πράσινοι» κυριαρχούσαν στο γήπεδο παίζοντας τους ακρίτες όπως η γάτα το ποντίκι. Ο Λέτο είχε (πάλι) κέφια, ο Κουίνσι συμπαραστεκόταν κι ο Ζέκα έπαιρνε πάνω του το οργανωτικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ο Παναθηναϊκός ήταν φρέσκος, δυναμικός και καλά οργανωμένος στην άμυνά του. Από την άλλη πλευρά Στάσιακ και Σταθάκης «πελαγοδρομούσαν» κάθε φορά που ο Λέτο με τον Κουίνσι αποφάσιζαν να μπουκάρουν.

Στο υπέροχο μπουκάρισμα του Κουϊνσι, η άμυνα της Ξάνθης ξεχαρβαλώθηκε. Ετσι τώρα έχουμε να διαλέξουμε. Οι ωραίες ντρίπλες ή το εξαιρετικό τελείωμα του Γκανέζου ήταν ό,τι καλύτερο είδαμε στο παιχνίδι. Δύσκολο να το πεις. Κι άδικο αν δίπλα στους Λέτο και Κουίνσι δεν προσθέσεις ισότιμα τον εικοσάχρονο Βλαχοδήμο που ήρθε από τους νεαρούς της Στουτγκάρδης μπήκε ως αλλαγή και πήγε μόνος να γυρίζει το παιχνίδι.

Η Ξάνθη το προσπάθησε έφτασε στο τιμητικό 2-3 αλλά μέχρι εκεί. Ο Παναθηναϊκός πήρε σπουδαία νίκη ψυχολογίας και βαθμολογικής συγκομιδής. Ο Φερέιρα εδραιώθηκε στη θέση του, οι τραυματίες σιγά - σιγά θα επανέλθουν, ο Ρούντολφ θα βοηθήσει κι ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται στα καλύτερά του. Αν εννοείτε τι εννοώ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x