Γιώργος Ζαχαριάδης

Μας δουλεύει αυτός ο Μπόλονι…

Παρακολουθώντας την αναμέτρηση στο Ούλεβαλ, προσπαθούσα να εντοπίσω έστω και ένα στοιχείο από αυτή την ομάδα που λέγεται Βαλερένγκα για να στηρίξω την εκτίμηση του Λάζλο Μπόλονι, ότι θα πρέπει να είναι όλοι ικανοποιημένοι ακόμη και με την ισοπαλία. Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης στο www.sport-fm.gr

Παρακολουθώντας την αναμέτρηση στο Ούλεβαλ, προσπαθούσα να εντοπίσω έστω και ένα στοιχείο από αυτή την ομάδα που λέγεται Βαλερένγκα για να στηρίξω την εκτίμηση του Λάζλο Μπόλονι, ότι θα πρέπει να είναι όλοι ικανοποιημένοι ακόμη και με την ισοπαλία.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη

Παρακολουθώντας την αναμέτρηση στο Ούλεβαλ, προσπαθούσα να εντοπίσω έστω και ένα στοιχείο από αυτή την ομάδα που λέγεται Βαλερένγκα για να στηρίξω την εκτίμηση του Λάζλο Μπόλονι, ότι θα πρέπει να είναι όλοι ικανοποιημένοι ακόμη και με την ισοπαλία.

Μα περάσανε 93 λεπτά και κάτι ψιλά και ακόμη ψάχνω να βρω τι μπορεί να κάνει αυτή η ομάδα που κόντραρε τον ΠΑΟΚ και τελικά έχασε με το… τιμητικό 0-2.

Εχω την εντύπωση ότι ο τεχνικός του ΠΑΟΚ υπερεκτίμησε τον αντίπαλο. Ή δεν είχε τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα του.

Ίσως τελικά να συνέβη το δεύτερο. Και θα επιμείνω σε αυτό με βάση όσα δήλωνε τις τελευταίες μέρες της προετοιμασίας, μετά κι από εκείνη την απογοητευτική εμφάνιση στο φιλικό με τον Πιερικό.

Η ουσία είναι ότι αν ο ΠΑΟΚ είχε μπει με διαφορετικό προσανατολισμό κόντρα στη Βαλερένγκα, θα είχε πολύ πιο εύκολη αποστολή. Και νομίζω ότι πολλοί λίγοι που δεν θα με ακολουθήσουν σε αυτό το σκεπτικό.

Ο ΠΑΟΚ στήθηκε για ισοπαλία στο πρώτο μέρος ή τουλάχιστο στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου και αυτό ήταν εμφανές, δίνοντας χώρο σε μερικούς φιλόδοξους αλλά αναποτελεσματικούς Νορβηγούς. Μόνο αυτοκτονώντας ο ΠΑΟΚ θα έδινε τελικά το δικαίωμα στον αντίπαλο να φτάσει σε ένα γκολ. Σε άλλη περίπτωση, η δημιουργικότητα της Βαλερένγκα, περιοριζόταν στο φιλότιμο εκείνο του Σέρβου, του Ζάγιτς. Τίποτε περισσότερο.

Συζητάμε λοιπόν για ένα παιχνίδι που ο ΠΑΟ θα μπορούσε να το είχε καθαρίσει από νωρίς εφόσον άφηνε πιο ελεύθερους τους ποδοσφαιριστές του ο Μπόλονι. Εφόσον άφηνε τον Λαζάρ και τον Γκαρσία να συμπληρώσουν τον Αθανασιάδη και τον Βιερίνια, καθώς και τον Αρίας σε ένα πρέσινγκ στην αντίπαλη περιοχή, το σκορ θα είχε ανοίξει από νωρίς.

Πάντως, σε γενικές γραμμές κι όσο ο ΠΑΟΚ έπαιξε πιο ελεύθερα, ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός. Ίσως να είμαι αυστηρός, αλλά, θα πρέπει να αντιληφθούμε ποιο είναι το μέγεθος του αντιπάλου. Ναι μεν έχει αρκετά παιχνίδι πρωταθλήματος και είναι πιο έτοιμη ομάδα, αλλά, δεν θα μπορούσε να κοντράρει τον ΠΑΟΚ, ακόμη κι αν ο δικέφαλος είχε ξεκινήσει μόλις χθες την προετοιμασία του.

Επικοινωνία με τον συντάκτη στο zahariadis@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x