Europa League

Καλώς τον ΕυρωΠΑΟΚ!

Απλά, όμορφα κι ωραία, ο ΠΑΟΚ πέρασε με τη… φανέλα από το «Ούλεβαλ» και με τα δυο εκτός έδρας γκολ απέναντι στην Βαλερένγκα βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στα πλέι οφ του Europa League. Δεν έχει σημασία η εμφάνιση (δεν ήταν άσχημη δεδομένων των συνθηκών) μονάχα το αποτέλεσμα μετράει. Ο μοναδικός Βιεϊρίνια, τα κέρδη Λαζάρ και... ηρεμία και οι ανούσιες συγκρίσεις με φόντο τον Μπόλονι.

Απλά, όμορφα κι ωραία, ο ΠΑΟΚ πέρασε με τη… φανέλα από το «Ούλεβαλ» και με τα δυο εκτός έδρας γκολ απέναντι στην Βαλερένγκα βρίσκεται με το ενάμιση πόδι στα πλέι οφ του Europa League. Δεν έχει σημασία η εμφάνιση (δεν ήταν άσχημη δεδομένων των συνθηκών) μονάχα το αποτέλεσμα μετράει.

Πώς ο ΠΑΟΚ έφυγε από το Όσλο με το 0-2; Χωρίς να ζοριστεί, χωρίς να προσπαθήσει να βγάλει στο γήπεδο κάτι που δεν του ταιριάζει, κι έτσι τα κατάφερε. Με την περσινή ομάδα (σε πρόσωπα και αγωνιστική νοοτροπία) κοίταξε πρώτα το μηδέν και όταν του δινόταν η ευκαιρία έψαχνε -με αντεπιθέσεις κυρίως- το γκολ. Το πέτυχε την κατάλληλη στιγμή ο Αντελίνο Βιεϊρίνια με ένα τελείωμα υψηλού επιπέδου. Τέτοιο που μάλλον δεν διαθέτει κανείς άλλος στο ρόστερ των «ασπρόμαυρων» και μετά την διαφαινόμενη είσοδο των επενδυτών καλό θα ήταν όχι μόνο να μην χαθεί ο Πορτογάλος για μερικά εκατομμύρια, αλλά να «δεθεί» με ένα νέο συμβόλαιο. Το εξαιρετικό χτύπημα φάουλ του Πάμπλο Γκαρσία ήρθε να μετατρέψει σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στην Τούμπα.

«Βάρυνε» η φανέλα

Οι δυο ομάδες συναντήθηκαν ξανά πριν δυο χρόνια, στην ίδια διοργάνωση. Το ποιος παρουσίασε σημάδια βελτίωσης ή το ποιος έκανε βήματα προς τα πίσω δεν προσφέρεται για συζήτηση, αφού οι μεν Νορβηγοί έχουν δώσει κάμποσα επίσημα παιχνίδια, ενώ για τον ΠΑΟΚ το σημερινό ήταν μόλις το πρώτο του.

Εκείνο που μοιάζει να έχει αποκτήσει ο ΠΑΟΚ -ιδίως μετά την εκπληκτική περσινή πορεία- είναι πιο βαριά φανέλα στην Ευρώπη. Που σε συνδυασμό με την ποιότητα και την εμπειρία των ποδοσφαιριστών του έκανε τη διαφορά απόψε και του δίνει πλεονέκτημα απέναντι σε ομάδες τύπου «Βαλερένγκα» και κόντρα στην ίδια την Βαλερένγκα όπως αποδείχθηκε.

Κέρδος η ηρεμία

Κέρδος για τον ΠΑΟΚ ο πρωτοεμφανιζόμενος -ουσιαστικά- Κοστίν Λαζάρ. Απλός, ουσιαστικός θα δώσει λύσεις. Μιλώντας πάντως για κέρδη, το σημαντικότερο όλων είναι η ηρεμία που προσφέρει το «διπλό» στη Νορβηγία. Έπειτα από μια περίοδο έντονης αμφισβήτησης προς τους ιθύνοντες του συλλόγου (που εντεινόταν όσο έμενε αναπάντητη) θα ‘χουν την δυνατότητα να δουλέψουν με λιγότερη πίεση, άρα και πιο καθαρό μυαλό, ενώ με την βοήθεια από πλευράς Σαχπατζίδη-Φλωρίδη θα προχωρήσει πιο ομαλά ο σχεδιασμός εν όψει της νέας σεζόν.

Από Μπερέτα… Σάντος!

Ανακουφισμένος θα νιώθει και ο Λάζλο Μπόλονι, αφού έφτασε να συγκριθεί μέχρι και με τον Μπερέτα, επειδή ο ΠΑΟΚ δεν έκανε ρεκόρ… νικών στα φιλικά. Με μερικές κινήσεις ακόμη, τον «Δικέφαλο» σε πλήρη σύνθεση και με πίστωση χρόνου (τα αυτονόητα δηλαδή) θα διατηρήσει τους Θεσσαλονικείς σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Για να αρχίσουν τότε οι συγκρίσεις με την εποχή Σάντος!

Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x