Euroleague

Χαρακίρι...

Να κλειδώσει την πρόκριση ήθελε, αλλά πλέον κινδυνεύει να την χάσει. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε απ' την Άλμπα (68-66) και χρειάζεται διπλό επί του Ερ. Αστέρα για να μην είναι με το... αυτί στο Βερολίνο!

«Πάρτι» ήθελε να στήσει, μπλεγμένος για τα καλά βγήκε.

Ο Παναθηναϊκός υπέστη ήττα-σοκ απ’ την Άλμπα Βερολίνου με σκορ 68-66 στο ΟΑΚΑ και όχι μόνο δεν κατάφερε να κλειδώσει την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, αλλά πλέον χρειάζεται διπλό στο φινάλε επί του (αδιάφορου) Ερυθρού Αστέρα για να ορίζει την τύχη του και να πάρει το εισιτήριο.

Σε διαφορετικό σενάριο -ήττα του δηλαδή στη Σερβία- θέλει υποχρεωτικά νίκη της Μακάμπι επί των Γερμανών για να συνεχίσει στα προημιτελικά του θεσμού.

Κακή εμφάνιση απ’ τους πράσινους, με αρκετούς παίκτες εκτός κλίματος και μειωμένο ροτέισον απ' τον Ιβάνοβτς (από 5' Παππάς, Μαυροκεφαλίδης, καθόλου ο Λαουάλ). Έχτισαν δυο-τρεις φορές «καλές» διαφορές, αλλά δεν μπόρεσαν να τις κρατήσουν.

Ο Διαμαντίδης πάλευε στο τέλος μόνος, έχοντας 18 πόντους (4/5 τρίποντα), με τον Φώτση να βάζει άλλους 12, όσους και ο Σλότερ. Μοιραίος ο Αμερικανός, ο οποίος αστόχησε στην εκπνοή σε τρίποντο για το ροζ φύλλο.


Το ματς:

«Καυτές» οι εξέδρες, «καυτός» και ο Παναθηναϊκός στα πρώτα λεπτά, με τον Σλότερ να γράφει το 9-0 και την Άλμπα να μένει χωρίς σκορ για 3’. Οι Γερμανοί δεν μπορούσαν να βρουν το δρόμο προς το καλάθι και αρκούνταν στο «ένστικτό» τους από μακριά. Κάπως έτσι, βέβαια, μείωσαν σε 9-6 (με δύο τρίποντα), όμως οι πράσινοι διατηρούσαν ακόμα τα ηνία του ματς. Ωστόσο, παρά το ότι προηγήθηκαν εκ νέου 7 (15-8), ένας… μίνι προβληματισμός είχε εμφανιστεί στο ΟΑΚΑ. Κι έγινε ακόμα πιο έντονος στο τελευταίο τετράλεπτο, όπου οι παίκτες του Ιβάνοβιτς έκαναν το ένα λάθος πίσω απ’ το άλλο. Είχαν χαλαρώσει -επικίνδυνα- στην άμυνα κι επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να φέρουν «τούμπα» την κατάσταση (με αιχμή του δόρατος τα σουτ απ’ τα 6,75), για το 21-23!

inner

Ο Διαμαντίδης είχε δύο φάουλ. Δεν… γινόταν, όμως, να καθίσει άλλο στον πάγκο αφού οι πράσινοι χρειάζονταν «ηλεκτροσόκ». Και ο αρχηγός μαζί με τον υπαρχηγό, Φώτση (από ένα τρίποντο ο καθένας) έφεραν εκ νέου σε θέση ισχύος τον Παναθηναϊκό (31-27). Προφανώς οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν έπαιζαν καλά. Και προφανώς η Άλμπα ένιωσε ακόμα πιο άνετη, μειώνοντας σε απόσταση… αναπνοής στο 16’ (32-31). Στο τελευταίο τρίλεπτο του πρώτου μέρους ήρθε ένα μίνι «ξέσπασμα» του τριφυλλιού που του επέτρεψε να αισθανθεί καλύτερα... Με τον «3D» να αποδεικνύεται (ξανά) κομβικότατος στις δύο άκρες του παρκέ και τον «Batman» να αποδεικνύεται -με τη σειρά του- λίρα εκατό, έχοντας ήδη 9 πόντους και όντας αυτός στον οποίο οφείλεται το σερί 8-3 για το 40-33 στο 20’!

inner

Παρά το ότι είχε «χτίσει» μια καλή διαφορά, το τριφύλλι συνέχιζε να δείχνει τάσεις… αυτοκτονίας. Πώς; Μπαίνοντας «κοιμισμένα» στο δεύτερο μέρος και… αφήνοντας την γερμανική ομάδα να πλησιάσει ξανά στο καλάθι (42-40). Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαζε με το άγχος της κρισιμότητας να είναι εμφανές και τους φιλοξενούμενους να παραμένουν «κολλιτσίδα» στους πράσινους (46-44). Όλα ήταν στην κόψη του ξυραφιού, ο κόσμος προσπαθούσε να σπρώξει και… τα κατάφερε. Χάρη στον Διαμαντίδη και τον Φώτση -κυρίως- οι πράσινοι κατάφεραν για ακόμα μια φορά να ξεφύγουν, κλείνοντας την τρίτη περίοδο στο +9, με το 55-46 που έφερε μια… ηρεμία -προσωρινή- στο κλειστό.

inner

Το άγχος επανήλθε… μπαμ-μπαμ στο ΟΑΚΑ δια χειρός Ρέντινγκ, αφού με οκτώ σερί πόντους του έγινε το 55-54. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πάλευε για να αποφευχθεί το κάζο (με σκοράρισμα και σερβίρισμα), αλλά δεν ήταν αρκετός, αφού είχε χαθεί παντελώς η συγκέντρωση στην άμυνα. Και σα να μην έφτανε αυτό, στα 3:53’ ήρθε το προσπέρασμα της Άλμπα μετά από πολύ ώρα (62-63). Τα πάντα κρέμονταν σε μια «κλωστή». Και τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δυσοίωνα όταν παρά την προσπάθεια του «3D» να κρατήσει όρθιους τους πράσινους, ο Ρένφρο συνέχισε το show του, διατηρώντας μπροστά τους Γερμανούς (66-68). Στα τελευταία δύο λεπτά, όμως, καμία ομάδα δεν σκόραρε. Ούτε ο Παναθηναϊκός για τη νίκη, ούτε η Άλμπα για να «κλειδώσει» πιο εύκολα το ροζ φύλλο αγώνα. Κι ως εκ τούτου, τελικά το ματς κρίθηκε στο… σουτ, με τον Σλότερ να ‘χει την ευκαιρία για την ανατροπή, αλλά να βρίσκει σίδερο στην εκπνοή (όπως και ο Φώτσης λίγο νωρίτερα) και να μην αλλάζει το 66-68!

inner

Τα δεκάλεπτα: 21-23, 40-33, 55-46, 66-68

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Σλότερ 12, Γιάνκοβιτς 6, Φώτσης 12 (2), Νέλσον 3, Παππάς, Μαυροκεφαλίδης, Διαμαντίδης 18 (4), Γκιστ 4, Μπατίστα 11, Μπλουμς

Άλμπα Βερολίνου (Ομπράντοβιτς): Τζίφεϊ 3, Κινγκ 5 (1), Τάμπου 3 (1), Βάργκας, Μπάνιτς 4, Ρέντινγκ 14 (2), Γουλφαρθ, Ρένφρο 16 (2), Χάμοντς 8 (2), Μακ Λιν 11, Ραντόσεβιτς 4

Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x