Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Η δική μας αντίσταση

Πέρασαν 70 χρόνια. Κι όμως, όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Κώστα Πρέκα, πάντα έτοιμοι να ορθώσουν ανάστημα και να μεταλαμπαδεύσουν την πίστη και το ιδανικό της ελευθερίας σε ευήκοα ώτα, εμείς δεν μπορούμε να μένουμε ασυγκίνητοι. Γι’ αυτό στεκόμαστε στο πλευρό του μεγάλου έλληνα μαχητή, ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική του και προτάσσουμε με γενναιότητα τα στήθια μας απέναντι σε κάθε επίδοξο διαβολέα και σαμποτέρ των κοινών μας πεποιθήσεων.

Πέρασαν 70 χρόνια. Κι όμως, όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Κώστα Πρέκα, πάντα έτοιμοι να ορθώσουν ανάστημα και να μεταλαμπαδεύσουν την πίστη και το ιδανικό της ελευθερίας σε ευήκοα ώτα, εμείς δεν μπορούμε να μένουμε ασυγκίνητοι. Γι’ αυτό στεκόμαστε στο πλευρό του μεγάλου έλληνα μαχητή, ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική του και προτάσσουμε με γενναιότητα τα στήθια μας απέναντι σε κάθε επίδοξο διαβολέα και σαμποτέρ των κοινών μας πεποιθήσεων:

Αντιστεκόμαστε σε όσους τολμούν ακόμα να αμφισβητούν την αγωνιστική αξία και αναγκαιότητα του Νταβίντ Φουστέρ. Τόσα αφιερώματα-ύμνους διαβάσατε, ακόμα να πειστείτε ότι αυτός είναι το κουμπί «on/off» της ερυθρόλευκης μηχανής;

Αντιστεκόμαστε σε όσους βαρέθηκαν να κράζουν τον Μπουμσόνγκ και έστρεψαν τα βέλη τους στον Σαριέγκι. Θα αποτύχετε, γιατί τα επιχειρήματά σας είναι φτηνά και σαθρά. Ούτως ή άλλως ο Βάσκος σας αποστόμωσε με το γκολάκι του στο κύπελλο. Ή μήπως ο Γκοβού πλασάρει καλύτερα;

Αντιστεκόμαστε σε όσους βιάστηκαν να «τελειώσουν» τον Γιώργο Μπένο. Ο πιο sui generis έλληνας προπονητής έδωσε άλλωστε από μόνος του την καλύτερη απάντηση στους βιαστικούς συκοφάντες, με τη μεγάλη πρόκριση των Τρικάλων επί του Άρη στα πέναλτι.

Αντιστεκόμαστε στο «πυρ ομαδόν» εναντίον του Πανιωνίου. Ψυχολογία χρειάζεται η ομάδα και προσαρμοσμένα συστήματα. Με Κουμορτζί, Μανιάτη, Βαζ Τε, Ριέρα και Μπάλαμπαν, μια χαρά είναι το ρόστερ. Νικολάου λείπει από την ενδεκάδα, όχι Εστογιανόφ.

Αντιστεκόμαστε στο πλασάρισμα του Μανόλο Χιμένεθ περίπου ως Lt. Touchdown, απο το Full Metal Jacket. Εντάξει, μπορεί να τρέχει μαζί με τους παίκτες και να τους εμψυχώνει, αλλά δεν ουρλιάζει μέσα στη μούρη τους, ούτε τους βάζει δα να φωνάζουν όλοι μαζί γραφικότητες τύπου «Ψηλά το κεφάλι, Βυζάντιο και πάλι».

Αντιστεκόμαστε στην επαναφορά του ΠΑΟΚ στο 4-2-3-1. Ο «σκόρερ Σαλπιγγίδης» ενεργοποιήθηκε κατευθείαν με το που άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2, κρίμα δεν είναι να ξενερώσει τώρα;

Αντιστεκόμαστε στην –μαφιόζικης μεθόδου- απόπειρα να εγκαθιδρυθεί ο «Chicharito» Χαβιέρ Ερνάντες ως ο νέος «sweetheart» των οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Υπάρχει επετηρίδα στην οποία προηγείται ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ κι οφείλουμε όλοι να τη σεβαστούμε.

Αντιστεκόμαστε σθεναρά, τέλος, στη μη τήρηση της τροποποίησης του κανονισμού ο οποίος υποχρεώνει τους βοηθούς διαιτητή, εφόσον έχουν αμφιβολία για μια υπόδειξή τους, να μην σηκώνουν το σημαιάκι –ενεργώντας έτσι «υπέρ του επιτιθέμενου». Πόσο πιο σαφής πρέπει να γίνει η συγκεκριμένη οδηγία, έτσι ώστε να πεισθούν ν’ αφήσουν κατά μέρος τον συντηρητισμό και το φόβο τους μην κάνουν «γκέλα» και να γείρουν την πλάστιγγα αποφασιστικά υπέρ του θεάματος; Λίγα εκατοστά είναι στις περισσότερες περιπτώσεις, for god’s sake…

Γιάννης Τσαούσης

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x