Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Τίμιε Πολ, αιωνία σου η μνήμη

Κατάφερες σε χρόνο dt να γίνεις το πιο διάσημο ασπόνδυλο παγκοσμίως, χωρίς να χρειαστεί να αφήσεις ούτε για μια στιγμή την ασφάλεια του ενυδρείου σου, στο Ομπερχάουζεν.Βαφτίστηκες «Πάουλ», αλλά ο κόσμος σε έμαθε με το –πιο πιασάρικο- «Πολ». Και σήμερα, που αφήνεις τον μάταιο τούτο κόσμο να διαχειριστεί το βαρύ σου κληροδότημα, εμείς –ως ελάχιστο φόρο τιμής- βρήκαμε τους κατάλληλους ανθρώπους για να μιλήσουν για σένα. Ας είναι τα λόγια τους το πιο ταιριαστό κατευόδιο για το τελευταίο σου ταξίδι.

Κατάφερες σε χρόνο dt να γίνεις το πιο διάσημο ασπόνδυλο παγκοσμίως, χωρίς να χρειαστεί να αφήσεις ούτε για μια στιγμή την ασφάλεια του ενυδρείου σου, στο Ομπερχάουζεν. Βαφτίστηκες «Πάουλ», αλλά ο κόσμος σε έμαθε με το –πιο πιασάρικο- «Πολ». Και σήμερα, που αφήνεις τον μάταιο τούτο κόσμο να διαχειριστεί το βαρύ σου κληροδότημα, εμείς –ως ελάχιστο φόρο τιμής- βρήκαμε τους κατάλληλους ανθρώπους για να μιλήσουν για σένα. Ας είναι τα λόγια τους το πιο ταιριαστό κατευόδιο για το τελευταίο σου ταξίδι.

Πυθία
Εσύ, αγόρι μου, ήσουν «natural» -που λέγαμε και στους Δελφούς. Ούτε φύλλα δάφνης χρειαζόσουνα για να την ακούσεις, ούτε βαθιές εισπνοές σε τσουκάλια ούτε τίποτα. Και ήσουνα και ευθύς, δεν κατέφευγες σε διφορούμενους χρησμούς, χτυπούσες κατευθείαν στην «καρδιά». Να ‘σαι καλά, όπου και να ‘σαι.

Κώστας Λεφάκης
Μπήκες στον ανταγωνισμό σαν έτοιμος από καιρό κι οι προβλέψεις σου ήταν πιο εύστοχες κι από ελεύθερες βολές του συγχωρεμένου του Ντράζεν. Στα πλοκάμια σου βρήκα έναν άξιο αντίπαλο που έπαιζε πάντα καθαρά. Σ’ ευχαριστώ για όλα.

Βίκυ Παγιατάκη
Είχες ανάδρομο Ερμή, αυτό τον καιρό, το ‘ξερα. Το είχα δει, αλλά δεν ήξερα τι να κάνω, πως να σε προειδοποιήσω. Κι αυτές τις τύψεις θα τις κουβαλάω από σήμερα μαζί μου, σαν επαχθές φορτίο στις πλάτες μου. Στο καλό.

Πιτ Παπαδάκος
Ντάξει μωρέ, ψιλοκαλός ήσουνα, αλλά για την Ολυμπιακάρα και το φετινό πρωτάθλημα κουβέντα, έτσι; Έκανες μόκο γιατί ήξερες ότι μόνο ένας τα προβλέπει αυτά με ακρίβεια και εγκαίρως. Anyway, μη χαλάμε τις καρδιές μας μέρα που ‘ναι. Ζωή σε λόγου μας.

Μαντάμ Ορελί
Σε είδα δίπλα στα κουτιά, να ψάχνεις την τροφή σου. Μετά σε είδα να πέφτεις στον πάτο και να βυθίζεσαι σαν πέτρα. Mon dieu, οι βεντούζες σου δεν ήταν τόσο δυνατές ώστε να καταφέρεις να γαντζωθείς σφιχτά από τη ζωή. Au revoir, cherie.

Μύριαμ-Τζόσουα
Σαν παιδί μας σε είχαμε. Μας πήγες ταμείο στο Μουντιάλ αμέτρητες φορές. Ονειρευόμασταν μια λαμπρή καριέρα για σένα, ότι θα κατακτούσες τους ωκεανούς. Η μοίρα, όμως, άλλο σου είχε γραμμένο...

Λίτσα Πατέρα
Εκ μέρους της οικογένειας του ΑΝΤ1 και εμού προσωπικώς, θα ήθελα να μεταφέρω τα συλληπητήρια στους οικείους του άτυχου χταποδιού. Ταυτοχρόνως, θα ήθελα να τους διαβεβαιώσω ότι η θύμησή του θα μείνει ζωντανή μέσα μας, στις καρδιές όλων όσοι αναγνωρίσαμε το χάρισμά του και τον αντιμετωπίσαμε ως ομότιμό μας. Αθάνατος!

Δήλωση-μπόνους: Νοστράδαμος
Στην κοιλάδα του Ρουρ, στα έγκατα του ποταμού Έμσερ
θα ακουστεί μια φοβερή κραυγή
και ο ηγέτης με τα οκτώ πρόσωπα που ζει μέσα στο νερό
θα επιστρέψει σ’ αυτό για να ζήσει για πάντα

Γιάννης Τσαούσης

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x