Γιώργος Χελάκης

Πιστεύει κανείς ότι ο Έντερ είναι καλύτερος από τον Λάζαρο;

Μετά την τριάρα από την Άντερλεχτ και τη θλάση του Σκόκο, όλοι αναρωτιούνται αν η ΑΕΚ μπορεί να αντεπεξέλθει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Μετά την τριάρα από την Άντερλεχτ και τη θλάση του Σκόκο, όλοι αναρωτιούνται αν η ΑΕΚ μπορεί να αντεπεξέλθει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Για να απαντηθεί το ερώτημα πρέπει πρώτα να δούμε αν αντικειμενικά η συγκεκριμένη ΑΕΚ είχε τα περιθώρια να κοντράρει τους Βέλγους στις Βρυξέλλες και να τους πάρει αποτέλεσμα. Η ποιότητα και η απειρία ορισμένων παικτών της έδειχναν καθαρά πως ορισμένα πράγματα, ακόμα κι όταν τα θέλεις πάρα πολύ, δεν γίνονται.

Ο Αργυρίου δεν μπορεί ακόμα να σταθεί σε τέτοιου επιπέδου αγώνες. Ο Γκέντζογλου έγινε μια μπουκιά από τον θηριώδη αλλά και τεχνίτη Λουκάκου. Ο Μπερνς και ο Έντερ είναι για να τα βάζουν με τα μπακ της Κέρκυρας, του Πανιωνίου και της Καβάλας.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε ο Χιμένεθ και είπε ορθά- κοφτά πως η ομάδα έχει πρόβλημα φυσικής κατάστασης. Δεν μας είπε γιατί το πρόβλημα δεν φάνηκε στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά για να το λέει ολόκληρος προπονητής κάτι θα ξέρει…

Αν έτσι όμως έχουν τα πράγματα, γιατί η ΑΕΚ θα τα καταφέρει απέναντι στον «φιλοξενούμενο» Παναθηναϊκό την Κυριακή; Επειδή και οι δύο ομάδες έχουν προβληματική φυσική κατάσταση; Γιατί εδώ που τα λέμε, οι ομοιότητες των δύο ομάδων σταματούν περίπου σ’ αυτό το σημείο.

Εκτός αν δεχτούμε πως ο Αργυρίου είναι εφάμιλλος του Βύντρα κι ο Χριστοδουλόπουλος –έστω- υστερεί του Έντερ.
Με πληρέστερο ρόστερ και σχετικό βάθος πάγκου, ο Παναθηναϊκός έχει σαφές προβάδισμα για το ντέρμπι. Πολύ περισσότερο που η ΑΕΚ πηγαίνει για ένα αποτέλεσμα, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν καταστρέφεται με την ισοπαλία.

Αυτά μαρτυρούν τα στοιχεία που όσο κι αν τα μαγειρέψει ο Μανόλο Χιμένεθ δεν θα καταλήξουν σε διαφορετικό συμπέρασμα. Στο ντέρμπι τον πρώτο λόγο έχουν οι πράσινοι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x