Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Το κύκνειο άσμα των παλιών κλισέ

Ναι, φίλες και φίλοι, μετά από μακρά απουσία είμαστε και πάλι μαζί. Είστε έτοιμοι να μπούμε στο μέχρι πρότινος άβατο του «πύργου των κλισέ» και να δούμε τρία από αυτά που κατέπεσαν με γδούπο παρόμοιο με αυτόν που κάνει πριονισμένη σεκόγια την ώρα που σκάει στο έδαφος, τις τελευταίες μέρες; Πολύ ωραία λοιπόν, ξεκινάμε...

Ναι, φίλες και φίλοι, μετά από μακρά απουσία είμαστε και πάλι μαζί. Είστε έτοιμοι να μπούμε στο μέχρι πρότινος άβατο του «πύργου των κλισέ» και να δούμε τρία από αυτά που κατέπεσαν με γδούπο παρόμοιο με αυτόν που κάνει πριονισμένη σεκόγια την ώρα που σκάει στο έδαφος, τις τελευταίες μέρες; Πολύ ωραία λοιπόν, ξεκινάμε:

Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές δεν κάνει να πίνουν
Ναι, πανάθεμά τα, τα role models. Να μην πίνουν τίποτα πέρα από νερό, Perrier και Grey Tea με λίγο μέλι μέσα –όταν έχουν τα λαιμά τους. Επίσης να μην καπνίζουν, να κάνουν το σταυρό τους 3 φορές καθ’ εκάστην, αγαθοεργίες τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, να περνάνε τις γιαγιάδες απέναντι κ.ο.κ. Και φυσικά να πετάνε στο γήπεδο και στα καπάκια -με το χαμόγελο στα χείλη- να χαϊδεύουν ένα παιδάκι στο κεφάλι, να του δίνουν τη φανέλα τους και μετά να κάνουν γλυκερές δηλώσεις για την ομάδα και τον «υπέροχο κόσμο της». Να φέρονται, δηλαδή, λες και είναι ο MC Hammer στο βιντεοκλίπ του Prey.

Κι άμα τον βρούμε αυτόν που πίνει -ή μας τον ρουφιανέψουν, μικρή σημασία έχει- να τον σταυρώσουμε. Οι Φαρισαίοι εξοστρακίστηκαν, τώρα κουμάντο κάνουν μόνο οι υποκριτές. Τι παράδειγμα θα δώσει ο Γκοβού στα παιδιά μας, Νίκο Τσιαμτσίκα;

Πρέπει να αφήσουμε ήσυχο τον Φετφατζίδη
Βεβαίως, με πρώτο και καλύτερο τον αθλητικό Τύπο. Που του έχει κάνει διψήφιο αριθμό πρωτοσέλιδων τις τελευταίες 5 μέρες. Που άμα τα πάρει και τα απλώσει στο πάτωμα, του φτάνουν για να τα χρησιμοποιήσει ως κάλυψη για να βαφτεί η μισή Αθήνα. Που «δεν έχω τι να πουλήσω, μάνα μου» και ο Γρηγόρης Γεωργάτος έχει δώσει σήμερα τρεις «αποκλειστικές» συνεντεύξεις σε διαφορετικές εφημερίδες. Που μπαίνεις σε αθλητικό σάιτ και διαβάζεις «είδηση»-παραίνεση του στιλ «έλα παιδιά, το παρακάναμε, ας μην γράφουμε τόσο πολύ για τον Φετφατζίδη. Δεν κάνει να πάρουν αέρα τα μυαλά του μικρού. Βέβαια να σας πούμε κιόλας ότι ο Γιάννης είχε ταλέντο από μικρός και το είχε δείξει...». I rest my case.

Η δουλειά του Χιμένεθ (όπως και κάθε προπονητή) κρίνεται αυστηρά μέσα στο γήπεδο
Αναμφίβολα. Πάρα ταύτα από τη δεύτερη κιόλας μέρα «δείχνει να κερδίσει τους παίκτες στις προπονήσεις» και από την τρίτη μέρα «εισάγει νέες τεχνικές». Δεν τις είδαμε, αλλά έτσι μας είπαν και σας το μεταφέρουμε. Επίσης να μην ξεχάσουμε να σας ενημερώσουμε «ότι έχει... ήδη αρχίσει να μαθαίνει ελληνικά» (περίεργο, γιατί το ρεπορτάζ έλεγε ότι θα ξεκινήσει τσέχικα), ότι βάζει μουσική στα αποδυτήρια για να χαλαρώνουν οι παίκτες και ότι είναι και μεγάλος χαβαλές, διότι σε μία άσκηση χωρίζει τους παίκτες σε τριάδες, «τους βάζει να αγκαλιστούν και όποιοι περισσεύουν τρώνε... φατούρο από τους υπόλοιπους!». Και μ’ αυτό τον τρόπο όλοι περνάνε υπέροχα στο Μικρό ποδοσφαιρικό Σπίτι στο Λιβάδι. Φίλες και φίλοι, αυτό ήταν και για σήμερα. Καλή σας νύχτα.

Γιάννης Τσαούσης

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x