Γιώργος Χελάκης

Τόσο κουραστικός, τόσο αργός, τόσο άνοστος...

Με τον ήλιο τα βάζουμε, με τον ήλιο τα βγάζουμε, τι έχουν τα έρημα και ψοφάνε; Γιατί μοιάζουν τόσο κουρασμένοι ενώ βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της περιόδου; Τα ερωτήματα βασανίζουν τους οπαδούς του Παναθηναϊκού μετά το πατατράκ στο ΟΑΚΑ από τους γρήγορους και οργανωμένους Δανούς. Αν ο Νίκος Νιόπλιας είχε την απάντηση θα είχε δώσει και την λύση. Προφανώς δεν την είχε γι’ αυτό πειραματίζεται.

Με τον ήλιο τα βάζουμε, με τον ήλιο τα βγάζουμε, τι έχουν τα έρημα και ψοφάνε; Γιατί μοιάζουν τόσο κουρασμένοι ενώ βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της περιόδου; Τα ερωτήματα βασανίζουν τους οπαδούς του Παναθηναϊκού μετά το πατατράκ στο ΟΑΚΑ από τους γρήγορους και οργανωμένους Δανούς. Αν ο Νίκος Νιόπλιας είχε την απάντηση θα είχε δώσει και την λύση. Προφανώς δεν την είχε γι’ αυτό πειραματίζεται. Άσχετα με την ήττα η εμφάνιση έρχεται να προστεθεί σε σειρά μέτριων εμφανίσεων που δείχνουν ανάγλυφα το πρόβλημα του φετινού Παναθηναϊκού.

Κούραση, αργοπορία, έλλειψη ιδεών και γκέλες στην άμυνα.

Να «γκελάρουν» όλοι οι άλλοι λίγο ως πολύ κατανοητό.

Να «γκελάρει» ο Ζιλμπέρτο Σίλβα καταδικάζοντας την ομάδα του, αποτελεί έκπληξη πρώτου μεγέθους.

Στο πρώτο ημίχρονο βγαίνει καθυστερημένα για οφσάιντ και στο δεύτερο «τρώει» άνετα την ντρίμπλα του Εντόι και τον ξαπλώνει στο χορτάρι. Για να έρθει η αποβολή στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και να «δέσει» το γλυκό. Σαν να έλεγε στον προπονητή του, αφού δεν με βγάζεις εσύ θα βρω εγώ τον τρόπο για να αποφύγω το μαρτύριο. Σε αντίθεση με τον Τζόρβα που ήπιε το πικρό ποτήρι μέχρι το τέλος. Σε αντίθεση με τον Κατσουράνη που τον απάλλαξε ο ίδιος ο Νιόπλιας, διαπιστώνοντας πως είχε μπει στο γήπεδο χωρίς το απαραίτητο καύσιμο.

Τόσο κακός Παναθηναϊκός, χωρίς τρεξίματα και αυτοματισμούς στην επίθεση, με άμυνα που ερωτοτροπεί συνεχώς με την γκέλα, δύσκολα μπορεί να συνέλθει σύντομα ώστε να κάνει όσα είχε κάνει πρόπερσι όταν (πάλι) ξεκίνησε με δύο ήττες στον όμιλο.

Οι Δανοί έδειξαν ότι είναι μια γρήγορη και δουλεμένη ομάδα. Τόσο καλά δουλεμένη ώστε ένας αναπληρωματικός φορ του Παναθηναϊκού, να τον «ζαλίζει», και ένας αχρείαστος σέντερ μπακ (Άντονσον) να τη βγάζει καθαρή, με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x