Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Οι «πραγματικοί» διάλογοι στην Παιανία

Όλα αυτά που διαβάσαμε ότι είπε ο Νιόπλιας στους παίκτες, ήταν τόσο αναμενόμενα, που έδιναν απόδοση μικρότερη κι από το 1,05 του «άσου» στο Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός. Πόσο πιο σουρεαλιστική θα ήταν άραγε η ζωή μας, πόσες χιλιάδες φύλλα θα ανέβαιναν οι πωλήσεις των αθλητικών εφημερίδων και πόσο πιο χαρούμενα θα ήταν όλα, αν ο κόουτς είχε πει στους παίκτες τα κάτωθι;

Όλα αυτά που διαβάσαμε ότι είπε ο Νιόπλιας στους παίκτες, ήταν τόσο αναμενόμενα, που έδιναν απόδοση μικρότερη κι από το 1,05 του «άσου» στο Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός. Πόσο πιο σουρεαλιστική θα ήταν άραγε η ζωή μας, πόσες χιλιάδες φύλλα θα ανέβαιναν οι πωλήσεις των αθλητικών εφημερίδων και πόσο πιο χαρούμενα θα ήταν όλα, αν ο κόουτς είχε πει στους παίκτες τα κάτωθι;

Στον Μπουμσόνγκ: «Ζαν - Αλέν, συνέχισε έτσι. Είσαι γίγας, είσαι κολοσσός, είσαι νταμάρι που στη θέα του, παραλύουν τα γόνατα των αντιπάλων. Μείνε όπως είσαι/ μην αλλάζεις τίποτα/ εγώ έτσι σ’ αγαπάω. Το ωραιότερο πλάσ(ε)μα του κόσμου μπορεί να μην είσαι εσύ, αλλά θα προσαρμοστούμε εμείς στο παιχνίδι σου - όποιο κι αν είναι αυτό - κι όχι εσύ στο δικό μας - επίσης όποιο κι αν είναι αυτό. Στην τελική από τη Λιόν ήρθες, 10-τόσα πρωταθλήματα σερί είχατε πάρει, κάθε χρόνο στο Τσου-Λου παίζατε, πέρυσι φτάσατε μια ανάσα από τον τελικό, ποιοι είμαστε εμείς που θα σε αλλάξουμε»;

Στον Σιμάο: «Μάτε Τζούνιορ παιδί μου, χαίρομαι που επιτέλους βλέπω ότι είσαι στον όγκο. Διότι μέχρι τώρα “φου” σου κάνανε και έπεφτες. Μη σταματήσεις στα 5 κιλά παραπάνω, βάλε ακόμα 5 και μετά κι άλλα 5, ώστε ο πισινός σου να γίνει σαν του Γιάγια Τουρέ κι όταν τρέχεις να γέρνεις μπροστά για να ισορροπείς. Μόνο όταν μάθεις να τρως τον άμπακο, θα καταπίνεις τα χιλιόμετρα και τους αντιπάλους αμάσητους. Άλλωστε γυναίκα και αμυντικός μέσος χωρίς πιασίματα, είναι σαν αστακομακαρονάδα χωρίς αστακό».

Στον Λέτο: «Σεμπάστιαν, είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια που καταβάλεις. Είσαι ο βασιλιάς της ντρίπλας και ο άρχοντας της ποδιάς, προσφέρεις θέαμα στον κόσμο που πληρώνει εισιτήριο για να βλέπει θέαμα. Πολύ καλά κάνεις και δεν γυρίζεις να βοηθήσεις τον Λουκά, δεν κατάλαβα, ο Λουκάς ανεβαίνει να βοηθήσει εσένα; Επίσης χαίρομαι να σε βλέπω να μανουριάζεις με αντιπάλους και διαιτητές, δείχνει τσαγανό, δείχνει ψυχή, δείχνει ότι στις φλέβες ρέει αίμα κι όχι σανγριά. Μακάρι όλοι να σου έμοιαζαν».

Στον Σισέ: «Τζιμπρίλ, τι θα γίνει με την περίπτωσή σου; Δυο γκολ πέρυσι, δυο γκολ και φέτος; Αν είχες βάλει τρία θα είχαμε κερδίσει, οπότε η ευθύνη σου για την ισοπαλία είναι τεράστια. Επίσης έχω παράπονα που δεν μάρκαρες καλύτερα τον Ντιέ και τον Καρντόζο (ταυτόχρονα), που δεν έδωσες βοήθεια στον Καντέ στη φάση που έβαλε γκολ ο Νταρσβίλ και που στο γκολ του Ντουγκλάο δεν γύρισες εσύ να τον μαρκάρεις, να του πάρεις την κεφαλιά, να ξεχυθείς στην αντεπίθεση και να σκοράρεις στην κόντρα. Αν συνεχιστεί αυτή η αδιαφορία, σε βλέπω να τρως πάγκο. Α, και κάτι άλλο: σε θέλω λίγο πιο μαζεμένο στους πανηγυρισμούς. Τέρμα οι δημόσιες σχέσεις με την κερκίδα. Οκ;»

Στον Ζιλμπέρτο και τον Καραγκούνη: «Τι παριστάνετε εδώ μέσα; Τους αρχηγούς; Τους Υπουργούς παρά τω Πρωθυπουργώ; Όλο μιλάτε και μιλάτε και εκνευρίζετε τους συμπαίκτες σας. Κομμένα τα λόγια, διότι το έχετε παρακάνει! Το ότι έχετε παίξει στο εξωτερικό, έχετε κατακτήσει Euro και Μουντιάλ, νομίζετε ότι σας κάνει καλύτερους από τους άλλους; Ότι σας δίνει το δικαίωμα να πατάτε φωνές στην ανάπαυλα για να αφυπνίζετε τους συμπαίκτες σας; Κακομαθημένοι! Από δω και πέρα, θα λέτε ό,τι έχετε να πείτε αποκλειστικά στη νοηματική».

Στον Τζόρβα: «Άλεξ, είμαι περήφανος που σε βλέπω από αγώνα σε αγώνα να βελτιώνεσαι. Μην ακούς κανέναν που λέει για τις εξόδους σου, στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης οι σπουδαίοι τερματοφύλακες δεν βγαίνουν πέρα από τη μικρή τους περιοχή. Να φροντίσουν τα ταγάρια που παίζουν μπροστά σου να διώχνουν τη μπάλα πιο γρήγορα. Συνέχισε έτσι αγόρι μου».

Και ζήσαμε εμείς καλά...

Κώστας Βαϊμάκης

Κοπιάστε στο... fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x