Fight Club - Στα χαρακώματα

FC: Επιστροφές – καταστροφές

Ο κόσμος (κυρίως) και η διοίκηση (δευτερευόντως) περίμεναν την επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε περίπου όπως ο πιστός περιμένει να έρθει η Κυριακή για να πάει να μεταλάβει τη Θεία Κοινωνία. Θα ήταν ένα είδος εξαγνισμού στη δύσκολη αυτή χρονική συγκυρία. Υπερβολές; Καθόλου. Οι «σωτήρες με παρελθόν» πάντα είναι καλοδεχούμενοι και η εμπιστοσύνη που έχουν κερδίσει το καλύτερο εχέγγυο για την μελλοντική καθολική τους στήριξη.

-Ο κόσμος (κυρίως) και η διοίκηση (δευτερευόντως) περίμεναν την επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε περίπου όπως ο πιστός περιμένει να έρθει η Κυριακή για να πάει να μεταλάβει τη Θεία Κοινωνία. Θα ήταν ένα είδος εξαγνισμού στη δύσκολη αυτή χρονική συγκυρία. Υπερβολές; Καθόλου. Οι «σωτήρες με παρελθόν» πάντα είναι καλοδεχούμενοι και η εμπιστοσύνη που έχουν κερδίσει το καλύτερο εχέγγυο για την μελλοντική καθολική τους στήριξη. Αλλά τελικά δεν... Η πέτρα υπάρχει, ο μάστορας που θα την λαξεύσει όμως ακύρωσε το ραντεβού. Και ποιος μπορεί να εγγυηθεί πλέον ότι το «οικοδόμημα» της επόμενης χρονιάς δεν θα χτιστεί πάνω στην άμμο, σαν να ‘τανε η άμμος πέτρα;

-Ο αξιαγάπητος Φάμπιο Καναβάρο μπορεί να μην δει ποτέ τη φήμη του στη χώρα του να ξεπερνάει αυτήν του Φράνκο Μπαρέζι, ωστόσο η θέση του στα πάνω ράφια της ποδοσφαιρικής ιστορίας είναι εξασφαλισμένη, κυρίως μετά το θρίαμβο της Ιταλίας στο Μουντιάλ του 2006. Οι έχοντες πιο οξυμένη ακοή πάντως, ακούνε το «ράφι» στο οποίο κάθεται να τρίζει. Την πρώτη μέτρια και τις δύο επόμενες απογοητευτικές χρονιές του στη Ρεάλ, ακολούθησε μία αδιάφορη στη Γιουβέντους. Και πάνω που έλεγες από μέσα σου «τι διάολο, πόσο θα κάτσει να ξεφτιλίζεται ακόμα στα γήπεδα;» ο Φάμπιο, που σε τρεις μήνες κλείνει τα 37, άρχισε να ψάχνεται για να γυρίσει στη Νάπολι και φερόταν να «εξετάζει την πρόταση της Πάρμα». Όχι όμως! Με μία μαεστρική κίνηση που άφησε τους «επαϊοντες» σύξυλους ο Ιταλός αποφάσισε τελικά να υπογράψει για δύο χρόνια στην Αλ Αχλί. Η ιστορία μπορεί να μοιάζει με καταστροφή, κάτι όμως που δεν ισχύει αν σκεφτείς ότι η ομάδα των ΗΑΕ –αν και μετράει μόλις 40 χρόνια ζωής- έχει καταφέρει μεταξύ άλλων να ντύσει στα χρώματά της, μεταξύ άλλων, τους γνώριμους σε εμάς Κέλβιν Σέμπουε (2002/3), Χουάν Μαρτίν Παρόντι (2006/7) και Μάρτιν Καμπούροφ (2006/7). Μακάρι ο Καναβάρο να φανεί αντάξιος της ιστορικότερης πρόκλησης στην καριέρα του και να καταφέρει να «γεμίσει τα παπούτσια» των άξιων προκατόχων του. Γιατί τις τσέπες του δεν θα τις γεμίσει απλώς, θα τις ξεχειλώσει.

-Δεν ξέρουμε αν ευσταθούν οι φήμες ιστοσελίδας της Ουαλίας, σύμφωνα με τις οποίες ο, νυν προπονητής της Κάρντιφ, Πάολο Σόουζα ετοιμάζεται για την επιστροφή του στον ΠΑΟ, ως τεχνικός διευθυντής αυτή τη φορά. Είμαστε βέβαιοι όμως πως κάθε αισθητική αναβάθμιση στον χώρο που αποθεώνει την κακογουστιά σε ντύσιμο, λόγια και έργα είναι καλοδεχούμενη. Αν το στιλ είναι το ρούχο της σκέψης, ο Πορτογάλος κρατάει την δική του πάντα ζεστή και κομψή.

Γιάννης Τσαούσης

Κοπιάστε στο... Fightclub@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x