Γιώργος Χελάκης

Όταν ο Σισέ «πυροβολεί»!

Και να σκεφτεί κανείς ότι υπήρξαν μουρμούρες για την προσωρινή αφλογιστία του. Ο Σισέ δεν είναι απλά ο κορυφαίος φορ του πρωταθλήματος. Είναι τουλάχιστον μέχρι τώρα, ο κορυφαίος παίκτης της διοργάνωσης. Ήρθε στην Ελλάδα στα 28 του χρόνια με πόδια σιδερένια (από τις λάμες που του έχουν τοποθετήσει) και ατσάλινη θέληση να διαψεύσει όσους είχαν πάλι την εντύπωση ότι η καριέρα του θα πάρει την κατιούσα.

Και να σκεφτεί κανείς ότι υπήρξαν μουρμούρες για την προσωρινή αφλογιστία του. Ο Σισέ δεν είναι απλά ο κορυφαίος φορ του πρωταθλήματος. Είναι τουλάχιστον μέχρι τώρα, ο κορυφαίος παίκτης της διοργάνωσης.

Ήρθε στην Ελλάδα στα 28 του χρόνια με πόδια σιδερένια(από τις λάμες που του έχουν τοποθετήσει) και ατσάλινη θέληση να διαψεύσει όσους είχαν πάλι την εντύπωση ότι η καριέρα του θα πάρει την κατιούσα.

Ο Σισέ ήρθε για να διακριθεί και να φορέσει την φανέλα των ''τρικολόρ'' στα γήπεδα της Ν. Αφρικής. Με τον απρόβλεπτο Ντομενέκ είναι αμφίβολο να κάνεις προβλέψεις. Όμως ο Σισέ κάνει αυτό που ξέρει με τον καλύτερο τρόπο. Είναι η πιο παραγωγική χρονιά στην πολυκύμαντη καριέρα του. Πριν εκτελέσει τη Λάρισα «τσακώνεται» με τον Κατσουράνη για το ''πού'' και ''πώς'' θέλει να του έρχεται η μπάλα.

Στην επόμενη φάση σεντράρει ο Σπυρόπουλος και ο Σισέ μπροστά στον Νταμπίζα την χαϊδεύει με εξωτερικό φάλτσο και την αναπαύει στα δίχτυα του ικανότατου, Βιέρα. Ο Σισέ είναι σέντερ φορ της μιας επαφής.

Αν χρειαστεί και δεύτερη τότε χάνεται το 50% και βάλε της εκτελεστικής του δεινότητας. Είναι παίκτης που ζητεί την μπάλα στην κίνηση.

Η προσωρινή αφλογιστία του στοίχισε βαθμούς στον Παναθηναϊκό. Μόλις ξεμπλόκαρε, έβαλε και πάλι τον Παναθηναϊκό στον δρόμο των επιτυχιών. Όμως θα ήταν άδικο να παρουσιαστεί η νίκη του Παναθηναϊκού σαν έργο του ενός.

Οι πράσινοι έπαιξαν στο Αλκαζάρ σαν γηπεδούχοι. Βροχή, καπνογόνα και οπαδοί των βυσσινί δεν επηρέασαν το τριφύλλι που εγκαταστάθηκε από νωρίς στην μεγάλη περιοχή του εκπληκτικού τερματοφύλακα, Βιέρα.

Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του και δεν άφησε τον Ολυμπιακό να κερδίσει -έστω- τις εντυπώσεις από την επιβλητική «πεντάρα» στον Λεβαδειακό.

Όσο ο Σισέ «πυροβολεί», ο Παναθηναϊκός θα «σκοτώνει» τους αντιπάλους και τις όποιες ελπίδες αυτών που –θεωρητικά- τον καταδιώκουν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x