Stoiximan Super League

Καβάλα-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0

Πάνω… στην ώρα επέστρεψε στις επιτυχίες η Καβάλα και με τη δύσκολη επικράτησή της 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα άφησε μακριά τις περιπέτειες της επικίνδυνης ζώνης. Ένα αυτογκόλ του Κώτσιου ήταν αρκετό για τους «Αργοναύτες», ώστε -στο ντεμπούτο του Ντε Μος- να θυμηθούν τη γεύση της νίκης, μετά από πέντε αγωνιστικές «νηστείας». Επαναπαυμένοι στις επιτυχίες με Λάρισα και ΠΑΟΚ οι φιλοξενούμενοι, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα και δίκαια έφυγαν ηττημένοι από το «Ανθή Καραγιάννη».

Πάνω… στην ώρα επέστρεψε στις επιτυχίες η Καβάλα και με τη δύσκολη επικράτησή της 1-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα άφησε μακριά τις περιπέτειες της επικίνδυνης ζώνης. Ένα αυτογκόλ του Κώτσιου ήταν αρκετό για τους «Αργοναύτες», ώστε -στο ντεμπούτο του Ντε Μος- να θυμηθούν τη γεύση της νίκης, μετά από πέντε αγωνιστικές «νηστείας». Επαναπαυμένοι στις επιτυχίες με Λάρισα και ΠΑΟΚ οι φιλοξενούμενοι, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ιδιαίτερα και δίκαια έφυγαν ηττημένοι από το «Ανθή Καραγιάννη». Με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Σμολάρεκ στις καθυστερήσεις, τελείωσαν το παιχνίδι οι Καβαλιώτες.

Εδώ δεν… ΠΑΣ πουθενά

«Αεράτος» από τις εξαιρετικές τελευταίες εμφανίσεις του μπήκε στο γήπεδο ο ΠΑΣ, ωστόσο, στο τέλος των πρώτων 45 λεπτών… «είχε μάθει να σέβεται» -όπως θα μπορούσε να έχει ακουστεί και από τα επίσημα του «Ανθή Καραγιάννη». Οι γηπεδούχοι, με την πλάτη στον τοίχο των πέντε αγώνων χωρίς νίκη, έκοψαν από την αρχή τον «αέρα» των παικτών του Αναστόπουλου, που κλείστηκαν στα καρέ τους και δέχθηκαν πίεση από το πρώτο λεπτό.

Είναι χαρακτηριστικό πως το μοναδικό σουτ, που επιχειρήθηκε από παίκτη του ΠΑΣ στο πρώτο ημίχρονο απέβη… μοιραίο για την ομάδα του Αναστόπουλου, καθώς το ακούσιο… τακουνάκι του Κώτσιου, μετά την εκτέλεση φάουλ του Ορούμα, έβαλε μπροστά την Καβάλα -που νωρίτερα, πάντως, είχε χάσει ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν και με πιο «ορθόδοξο» τρόπο. Πάντως, αν και με τα… πόδια ο ΠΑΣ δεν απείλησε ιδιαίτερα, με το κεφάλι (και συγκεκριμένα αυτό του Σαϊτιώτη) δημιούργησε τις μοναδικές φάσεις που «ενόχλησαν» τον Ιτάνζ στο πρώτο ημίχρονο. Η πρώτη από αυτές, όμως, «έγλειψε» το αριστερό του δοκάρι και η άλλη απομακρύνθηκε, πριν γίνει επικίνδυνη, από τον Μουρ.

Ήταν… με-Γάλλο τρίποντο

Αν στο πρώτο ημίχρονο, όμως, οι γηπεδούχοι έδειχναν να… μη δέχονται κουβέντα για την υπόθεση-νίκη, στο επόμενα 45 λεπτά μάλλον φάνηκαν περισσότερο… συζητήσιμοι. Ο ΠΑΣ γύρισε από τα αποδυτήρια αποφασισμένος να αντιδράσει και γρήγορα είδε την -επιφυλακτική- Καβάλα να του παραδίδει χώρο και την πρωτοβουλία. Το ότι κρατούσαν, όμως, την μπάλα και την γύριζαν γύρω από την περιοχή δεν εξασφάλιζε στους παίκτες του Αναστόπουλου και τη δημιουργία επικίνδυνων φάσεων.

Ακόμα και όταν κατάφεραν, δε, να φτιάξουν τέτοιες, είδαν τον Ιτάνζ να αρνείται κατηγορηματικά την ισοφάριση. Το εξαιρετικό χαμηλό σουτ του Μαϊστόροβιτς και η «καρφωτή» κεφαλιά του Κούσα λίγο αργότερα κατέληξαν σε ενστικτώδεις επεμβάσεις του Γάλλου τερματοφύλακα, ενώ παράλληλα αποτέλεσαν και τα τελευταία δείγματα ότι στο γήπεδο υπήρχε παιχνίδι. Τα τελευταία λεπτά κύλησαν με συνεχείς αλλαγές, καθυστερήσεις από τους γηπεδούχους και αγχωμένες ημιτελείς προσπάθειες των Γιαννιωτών και -παρά και την αποβολή του Σμολάρεκ στις καθυστερήσεις- ήταν μοιραίο η Καβάλα να φύγει με το χαμόγελο από το «Ανθή Καραγιάννη».

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΚΑΒΑΛΑ (Άαντ Ντε Μος): Ιτάνζ, Μουρ, Σιόντης, Ορούμα (62’ Σμολάρεκ), Μεντί (71’ Ρινκόν), Ντικρόκ, Γκβοζντένοβιτς, Σουλτανίδης (56’ Ντομπρασίνοβιτς), Φερέιρα, Ντιέ, Ονουάτσι

ΠΑΣ Γιάννινα (Νίκος Αναστόπουλος): Ελευθερόπουλος, Ντάσιος, Κούσας, Κώτσιος, Μιχαλόπουλος (75' Ρόβας), Μενδρινός, Σαϊτιώτης, Μαϊστόροβιτς (70’ Τζάνης), Ντιμπαλά (63’ Μπακαγιόκο), Βάντερσον, Σίσιτς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιάχος (Χίος)
ΒΟΗΘΟΙ: Τρύφωνας (Κέρκυρας), Ευθυμιάδης (Πιερίας)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x