Γιώργος Χελάκης

Ας λειτουργήσουν στην ΠΑΕ όπως και στις επιχειρήσεις τους

Ο αναγνώστης που δεν είναι εξοικειωμένος με τις λεπτομέρειες του πολυμετοχικού σχήματος στον Παναθηναϊκό, δικαιολογημένα μένει εμβρόντητος με τις εξελίξεις.

Ο αναγνώστης που δεν είναι εξοικειωμένος με τις λεπτομέρειες του πολυμετοχικού σχήματος στον Παναθηναϊκό, δικαιολογημένα μένει εμβρόντητος με τις εξελίξεις.

Εκείνο που γνωρίζει, λοιπόν, ο απλός οπαδός της ομάδας είναι ότι σε δύο χρόνια θα είναι έτοιμο το γήπεδο στο Βοτανικό και ότι στο ταμείο υπάρχουν χρήματα για να γίνουν μεταγραφές. Όταν ισχύουν αυτές οι δύο προϋποθέσεις του έρχεται λίγο δύσκολο να καταλάβει «τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε».

Οι παρατηρήσεις που κάνουν ο καθένας ξεχωριστά από τους μετόχους φαίνονται λογικές. Όλες μαζί όμως συνιστούν μια κατάσταση τρικυμιώδη που ανησυχεί τον κόσμο. Ο Βγενόπουλος δηλώνει ότι θα έπρεπε να έχει καθοριστεί το μπάτζετ και να έχουν προχωρήσει κάποιες μεταγραφικές κινήσεις. Ο Τζίγκερ επικαλούμενος την εμπειρία του λέει πως θα προκληθεί αναστάτωση στα εσωτερικά της ομάδας τη στιγμή που παίζει στα πλέι οφ όταν γίνονται συζητήσεις και κινούνται διαδικασίες για το ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα έρθουν…
Ο καθένας από τη σκοπιά του έχει δίκιο. Ωστόσο οι ισχυρές προσωπικότητες που έχουν συγκεντρωθεί στην ΠΑΕ και η στήριξη – προβολή που έχουν ορισμένες από τον Τύπο διαταράσσουν τις ισορροπίες και δημιουργούν καχυποψίες μεταξύ των μετόχων.

Από την αρχή φαινόταν δύσκολο να υπάρξει ομοφωνία στις αποφάσεις που έπρεπε να παρθούν. Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι οι μέτοχοι μεταξύ τους δεν φάνηκε να είχαν συμφωνήσει απολύτως στον μηχανισμό λήψης των αποφάσεων. Θεωρητικά το σχήμα ήταν Πατέρας – Αντωνίου – Τεν Κάτε. Πρακτικά η συνοχή του σχήματος και η εξουσιοδότηση να παίρνει αποφάσεις, υπονομεύτηκε είτε από πρόθεση είτε από κακή εκτίμηση. Όμως, μαγικοί τρόποι για να οδηγηθεί το σκάφος σε ήρεμα νερά δεν υπάρχουν. Εφόσον όλα τα κοκόρια συνεχίζουν να λαλούν ασταμάτητα θα αργήσει να ξημερώσει. Μόνη λύση, να επιστρέψει η εξουσιοδότηση για τον χειρισμό των αγωνιστικών θεμάτων εκεί που αρχικά είχε δοθεί: Στο τρίγωνο που έχει βάση τους Αντωνίου - Τεν Κάτε και κορυφή τον Πατέρα. Στους μετόχους μένουν δύο πράγματα. Το ένα να καθορίσουν το μπάτζετ και το άλλο να σιωπήσουν και οι ίδιοι και όλοι όσοι μιλούν εν ονόματί τους. Εάν δεν γίνει αυτό ο Παναθηναϊκός θα μοιάζει Βαβυλωνία στην οποία θα ακούγεται αυτός που κάθε φορά φωνάζει περισσότερο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x