Γιώργος Χελάκης

Τα «πράσινα» παιχνίδια εξουσίας και ο πρόεδρος σε ρόλο πυροσβέστη

Πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν. Στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός βρίσκονται ήδη στα επίπεδα… πυρετού.

Πηγαίνοντας προς το καλοκαίρι, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν. Στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός βρίσκονται ήδη στα επίπεδα… πυρετού.

Η αιτία πηγαίνει πολύ μακρύτερα από όσα περιγράφονται στην τελευταία, μακροσκελή δήλωση του Αντρέα Βγενόπουλου. Αφορά τις ισορροπίες δύναμης και εξουσίας που εξακολουθούν να παραμένουν αδιαμόρφωτες στο εσωτερικό της ΠΑΕ. Και τούτου- ανάμεσα σε άλλα- διότι αυτές δεν καθορίζονται ούτε από το ειδικό βάρος ενός εκάστου των μετόχων που κατέχουν, ούτε από την όποια θέση τους στο διοικητικό σχήμα. Ένα σοβαρό κομμάτι ισχύος φαίνεται να αποτελεί η πρόσβαση που ο καθένας του έχει στον οπαδικό Τύπο. Εδώ φαίνεται καθαρά ότι η αδιαμφισβήτητη επικοινωνιακή ικανότητα του Αντρέα Βγενόπουλου «σκοντάφτει» στα αγκωνάρια της «ΠΡΑΣΙΝΗΣ» και του «ΝΤΕΡΜΠΙ».

Εκεί, λοιπόν, όπως εύστοχα διαπιστώνει στη δήλωσή του ο «Mister Mig», γίνονται και γράφονται πράγματα που απέχουν πολύ από τους όρκους ενότητας και συνεργασίας που δίνουν οι μεγαλομέτοχοι όταν βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι. Ο πολύπειρος επιχειρηματίας θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ο Τύπος γενικά και ο αθλητικός ειδικότερα εμφανίζει πολύ συχνά μεγάλες ανατροπές στις προτιμήσεις του. Η περσινή συμμαχία με τους αδελφούς Γιαννακόπουλους του μετέτρεψε- τρόπου τινά- μια εφημερίδα σε πολιορκητικό κριό για την είσοδό του στην ΠΑΕ. Τώρα που όπως φαίνεται η συμμαχία των αδελφών Γιαννακόπουλων είναι με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, ο κ. Βγενόπουλος βρέθηκε ανάμεσα σε διασταυρωμένα πυρά των δύο φιλοπαναθηναϊκών εντύπων.

Το σκηνικό διαμορφώνεται πλέον εντελώς διαφορετικά. Ο Τζίγκερ έχει πάντα το 50% των μετοχών της ΠΑΕ και οι κ.κ. Παύλος και Θανάσης έχουν τον κόσμο με το μέρος τους. Στον κ. Βγενόπουλο μένει η δικαιολογημένη απέχθεια γιατί ό,τι παραπέμπει στον οπαδικό φανατισμό και μια αίσθηση ορθού λόγου. Επειδή βρίσκεται ανάμεσα σε διασταυρωμένα πυρά, αυτό δεν φτάνει.

Οι δηλώσεις του δικαιολογημένα δίνουν την εντύπωση προετοιμασίας «ηρωικής εξόδου». Στην φάση που τώρα βρίσκεται το παιχνίδι ισχύος, η μόνη σταθερά στο πράσινο οικοδόμημα είναι ο πρόεδρος κ. Πατέρας. Τον ευνοεί ο θεσμικός του ρόλος, αλλά και η αποδοχή των μεγαλομετόχων. Επιπλέον, η ενωτική γραμμή που ακολουθεί κι η τακτική να δρα πυροσβεστικά.

Το «μίγμα» δεν έχει ακόμα εκραγεί γιατί ο Νικόλας Πατέρας καταφέρνει ακόμα να κρατά τις ισορροπίες. Σήμερα- έστω και αν ο Βγενόπουλος είπε την αλήθεια- το σκοινί τραβήχτηκε. Αναμένουμε μια νέα πυροσβεστική κίνηση από πλευράς προέδρου για να εκτιμήσουμε αν η πολυμετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μπορεί να παραμείνει η ίδια…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x