Γιώργος Χελάκης

κ. Κακλαμάνη, πες «αλεύρι»…

Από τη σύναξη των μεγαλομετόχων, του προπονητή και του διευθυντή ποδοσφαίρου, προέκυψε πλούσια θεματογραφία. Οι περισσότεροι στάθηκαν στις διάφορες φιλοσοφίες ανάμεσα στους μεγαλομετόχους. Άλλοι στην αυτοκριτική διάθεση του Τεν Κάτε. Λίγοι εντόπισαν ότι υπήρξε ένα σημείο στο οποίο οι μεγαλομέτοχοι φάνηκαν να συμφωνήσουν.

Από τη σύναξη των μεγαλομετόχων, του προπονητή και του διευθυντή ποδοσφαίρου, προέκυψε πλούσια θεματογραφία. Οι περισσότεροι στάθηκαν στις διάφορες φιλοσοφίες ανάμεσα στους μεγαλομετόχους. Άλλοι στην αυτοκριτική διάθεση του Τεν Κάτε. Λίγοι εντόπισαν ότι υπήρξε ένα σημείο στο οποίο οι μεγαλομέτοχοι φάνηκαν να συμφωνήσουν.

Το σημείο αφορά τις εγγυήσεις που η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ζητεί από τον δήμαρχο κ. Κακλαμάνη προκειμένου να προχωρήσουν τα έργα του γηπέδου στον Βοτανικό.

Ανεξάρτητα με το αν δεν υπάρχει πλάνο Β’ ή όχι, οι μέτοχοι έδειξαν τώρα τον Δήμο Αθήνας και τον Δήμαρχο του ως υπεύθυνο για την απρόσκοπτη εξέλιξη των διαδικασιών κατασκευής του γηπέδου.

Το σημείωμα δεν έχει σκοπό να αναλύσει από την αρχή το θέμα. Άλλωστε ότι ο χώρος στο Βοτανικό πρέπει να γίνει πάρκο εξ’ ολοκλήρου όπως προβλέπει το εν ισχύ προεδρικό διάταγμα του 1998. Γνωστό είναι στο κάτω της γραφής ότι ακόμα και τα προεδρικά διατάγματα γίνονται χαρτιά του σκουπιδοτενεκέ όταν πρόκειται να εξυπηρετηθούν μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Έρχεται ένας αμφίβολης συνταγματικότητας νόμος και κάνει το προεδρικό διάταγμα κουρελόχαρτο. Όπως έγινε με το «Στάδιο Καραϊσκάκης» που μετατράπηκε σε γήπεδο όχι καν του Ολυμπιακού αλλά του Σωκράτη Κόκκαλη.

Η παρένθεση κρίθηκε σκόπιμα γιατί ορισμένοι από τους αναγνώστες κάθε φορά που θίγεται το θέμα του Βοτανικού με ρωτούν καλοπροαίρετα : Ναι, αλλά για το Καραϊσκάκη τι έλεγες!..

Τώρα έχει μικρή σημασία τι λεγόταν τόσο παλιά. Ας θυμηθούμε τι λεγόταν πρόσφατα όταν οι περίφημοι πια εκατοντριανταένας πολίτες είχαν προσφύγει κατά της «διπλής ανάπλασης» στο Συμβούλιο της Επικρατείας και είχαν κατ’ αρχάς δικαιωθεί. Τότε λοιπόν ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης είχε επιτεθεί λαύρος κατά των πολιτών, της «Ανοικτής Πόλης» (δημοτική παράταξη) και του ΣΥΡΙΖΑ. Σε όλους τους τόνους ο δήμαρχος διακήρυττε ότι είναι αδύνατον να αρχίσουν τα έργα για το γήπεδο αν ταυτόχρονα δεν αρχίσει και ο κ. Βωβός να χτίζει το νέο μεγαθήριο – εμπορικό κέντρο. Κατηγορούσε μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ και την «Ανοικτή Πόλη» ότι παραπλανούν τους οπαδούς του Παναθηναϊκού ισχυριζόμενοι ότι μπορούν να αρχίσουν τα έργα του γηπέδου. Φαντάζομαι ότι όλα αυτά δεν είναι τόσο μακρινά για να έχουν ξεχαστεί. Η αλήθεια είναι μάλιστα ότι με τον χειμαρρώδη και με τόνους ιερής αγανάκτησης λόγο του ότι ο κ. δήμαρχος είχε πείσει την μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης για το δίκιο του. Στο ραδιόφωνο και την εφημερίδα έφταναν σωρηδόν μηνύματα ακροατών και αναγνωστών που κατακεραύνωναν όσους υποστηρίζαμε ότι οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας αφήνουν ανοικτό τον δρόμο ώστε να αρχίσουν οι εργασίες για το γήπεδο στο Βοτανικό. Όμως ο κ. δήμαρχος συνεπικουρούμενος από μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ συνέχισε να ρίχνει τους κεραυνούς του αρνούμενος να αποσυνδέσει το γήπεδο από τις φαραωνικές κατασκευές του Βωβού.

Το νερό που κύλησε στο αυλάκι από τότε δεν ήταν τόσο πολύ. Το ΠΕΧΩΔΕ προχώρησε τις διαδικασίες ώστε να δοθεί άδεια να αρχίσουν τα έργα του γηπέδου χωρίς να τα συνδέει με το «Μall» του κ. Βωβού. Το θέμα έφυγε από το υπουργείο και έφτασε στον Δήμο Αθηναίων. Εκεί λοιπόν παρατηρήθηκε μια κωλυσιεργία.. Τέτοια που ανάγκασε τον κ. Βγενόπουλο να βγει μετά τη σύσκεψη των μετόχων και να πει όσα είπε στέλνοντας ένα τελεσίγραφο στον δήμαρχο κ. Κακλαμάνη.

Εκεί λοιπόν που ο δήμαρχος έχοντας μαζί του την ΠΑΕ και τα ΜΜΕ εμφάνιζε την Επιτροπή Πολιτών, την «Ανοικτή Πόλη» και τον ΣΥΡΙΖΑ ως υπαίτιους γιατί δεν ξεκινούν τα έργα για το γήπεδο, τώρα βρίσκεται ο ίδιος «κατηγορούμενος» από την ΠΑΕ γιατί δεν εξασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών. Πως αλλάζουν τα πράγματα και πως φαίνεται καθαρά ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Ο δήμαρχος είχε μεγαλύτερες δεσμεύσεις απέναντι στον Βωβό απ’ ότι στην ΠΑΕ γι’ αυτό και έσκιζε τα ρούχα του ότι τα δυο έργα πάνε πακέτο. Τώρα που αποδείχτηκε ότι το γήπεδο μπορεί να γίνει ανεξάρτητα με το αν προχωρήσει ή όχι το τσιμεντένιο τέρας που λέγεται εμπορικό κέντρο, ο δήμαρχος βρίσκεται στον αέρα.

«Στον αέρα» τουλάχιστον προσωρινά και όσοι καθοδηγούμενα από ένα… αόρατο χέρι βρέθηκαν να έχουν αγοράσει οικόπεδα στην γύρω περιοχή. Τα αόρατα χέρια με τα ορατά συμβόλαια και τις επίσης ορατούς συμβολαιογράφους κάποια στιγμή θα αποκαλυφθούν. Οι φωνές του δημάρχου και οι … ομοβροντίες των ΜΜΕ δεν γίνεται να τα καλύπτουν όλα αυτά. Τότε ίσως αναρωτηθούμε αν γύρω από τον Βοτανικό και την επερχόμενη τσιμεντοποίηση του «στηνόταν» ένα νέο «Βατοπέδι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x