Γιώργος Χελάκης

Ο «τζάμπα» τσαμπουκάς του κ. Τεν Κάτε

Δεν ξενίζει η νέα επίδειξη «τσαμπουκά» από τον Τεν Κάτε με αφορμή τη διαρροή στον Τύπο όσων φέρεται να είπε σε ομιλία του στους παίκτες.

Δεν ξενίζει η νέα επίδειξη «τσαμπουκά» από τον Τεν Κάτε με αφορμή τη διαρροή στον Τύπο όσων φέρεται να είπε σε ομιλία του στους παίκτες.

Ένα από τα παράπονα του κόουτς ήταν πάντα οι διαρροές στον Τύπο. Δικαίωμά του να μην γουστάρει να βγαίνουν προς τα έξω όσα κουβεντιάζονται στα αποδυτήρια. Επειδή όμως όσα λέγονται εκεί μέσα δεν είναι τα μυστικά του κράτους, φαίνεται πως ο Τεν Κάτε έχει μεγαλύτερο πρόβλημα με τη διαρροή παρά με το περιεχόμενό τους κάθε φορά. Τώρα η χοντράδα του τύπου «όποιος μιλάει είναι μ…» δείχνει ότι ο κόουτς είναι (πάλι) σε κατάσταση εκνευρισμού. Θα σκεφτόμουν ότι ίσως βρίσκεται σε κατάσταση αδυναμίας. Κατ’αρχάς δεν του είναι εύκολο να βρει το δράστη ώστε να τον «τελειώσει» όπως διαβεβαίωσε. Ωστόσο ο εκνευρισμός του δύσκολα πηγάζει από αυτή την αδυναμία και μόνο. Ο κόουτς όπως φαίνεται δεν έχει ακόμη λάβει ρητή και κατηγορηματική δέσμευση ότι θα συνεχίσει την καριέρα του στον πράσινο πάγκο.

Και στον Ολυμπιακό το θέμα προπονητή παραμένει ανοικτό. Εκεί όμως υπάρχει μία ουσιαστική διαφορά: οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» έχουν φροντίσει να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη ότι θέλουν να συνεχίσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού στο θέμα αυτό δεν έχουν ακουστεί. Ακόμη κι αυτοί που παίζουν συνεχώς δεν βρίσκουν την ευκαιρία να ευχηθούν παραμονή του προπονητή τους.

Ο φωνακλάς, δύστροπος και πολλές φορές προσβλητικός Τεν Κάτε απέχει πολύ από τους προπονητές που διεκδικούν και κερδίζουν τη συμπάθεια, έστω την ανοχή των ποδοσφαιριστών τους. Οι κόντρες του Τεν Κάτε με αστέρες της Μπαρτσελόνα και της Τσέλσι είναι γνωστές. Όταν οι αγωνιστικοί στόχοι υλοποιούνται όλα μπορούν να σκεπαστούν κάτω από τις επιτυχίες. Όταν το πράγμα «στραβώσει», ακόμη και τα πιο μικρά προβλήματα διογκώνονται.

Και κάτι ακόμα πολύ σημαντικό: η συζήτηση που διέρρευσε αφορούσε τις θέσεις που θέλουν να παίζουν οι παίκτες. Συζήτηση χρήσιμη και ενδιαφέρουσα. Από αυτές που γίνονται όταν αρχίζει μια αγωνιστική περίοδος…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x