Γιώργος Χελάκης

Ο Γρηγόρης, ο Βασίλης και το σκεπτικό του Ρεχάγκελ…

Ακόμα και τώρα λίγες ώρες πριν τη σέντρα, το κρίσιμο παιχνίδι της Εθνικής με το Ισραήλ, δεν φαίνεται να τροφοδοτεί το ενδιαφέρον του Τύπου – ίσως – και της κοινής γνώμης.

Ακόμα και τώρα λίγες ώρες πριν τη σέντρα, το κρίσιμο παιχνίδι της Εθνικής με το Ισραήλ, δεν φαίνεται να τροφοδοτεί το ενδιαφέρον του Τύπου – ίσως – και της κοινής γνώμης.

Αυτή η «χαμηλή πτήση» αφήνει την αποστολή της ομάδας χωρίς αναταράξεις. Μέχρι τώρα έχουμε να θυμόμαστε τις «αναθεματισμένες» δηλώσεις των υπευθύνων της Πόρτσμουθ για τον Φάνη Γκέκα και τις προσκλήσεις του Ρεχάγκελ σε Μάκο και Κουτσιανικούλη. Από τα δύο γεγονότα αγωνιστικό ενδιαφέρον έχει μόνο το δεύτερο που αφορά τους δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές. «Αλατοπίπερο» στο όλο θέμα μπορεί να θεωρηθεί η πρόσφατη δήλωση του κ. Τζώρτζογλου πως όσοι ενδιαφέρονται για τον άσσο του Εργοτέλη μπορούν «με 1εκ. ευρώ να πάρουν την αφίσα του»!. Από πλευράς ευρηματικότητας μπορεί να συγκριθεί με τις δηλώσεις του Πίτερ Στόρι για τον Γκέκα. Από πλευράς ουσίας πρόκειται για μια υπερβολική «χαριτομενιά» που αποσκοπεί στο να δημιουργήσει εντυπώσεις και να «σπρώξει» την τιμή όσο γίνεται προς τα πάνω. Δύσκολα πράγματα σε καιρούς οικονομικής δυσπραγίας…

Η συμμετοχή των δύο παικτών στην αποστολή για το Ισραήλ δείχνει καταρχάς ότι ο Όττο Ρεχάγκελ έχει πάψει να αντιλαμβάνεται την Εθνική ομάδα ως κλειστό κλαμπ και φροντίζει να κρατά ζεστούς τους (όποιους) ταλαντούχους παίκτες μπορούν είτε άμεσα είτε προοπτικά να την ενισχύσουν.

Ωστόσο υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες αγωνιστικές σκοπιμότητες πίσω από τις δύο κλήσεις:

o Ο Γρηγόρης Μάκος είναι αμυντικός χάφ. Στη θέση αυτή μετά την αποχώρηση του Ζαγοράκη υπάρχει σημαντικό κενό. Πέρσι ο κόουτς σκέφτηκε να το αντιμετωπίσει «φωνάζοντας» λίγο πριν το EURO της Αυστρίας τον Ιεροκλή Στολτίδη. Ο ήδη βετεράνος παίκτης του Ολυμπιακού αρνήθηκε την πρόσκληση. Στον κόουτς έμεναν και μένουν ο ασταθής Πατσατζόγλου και ο Τζιόλης που από το «παίζω δεν παίζω» του Τεν Κάτε βρήκε αγωνιστικό ρυθμό στη Βέρντερ. Ο Ρεχάγκελ αφού πειραματίστηκε με την «στιγμιαία» πρόσκληση Πλιάτσικα δικαιολογημένα στρέφεται τώρα στον Μάκο. Η αναζήτηση αμυντικού χαφ που κάποια στιγμή - όχι και τόσο μακρινή – θα πρέπει να αντικαταστήσει τον Άγγελο Μπασινά έχει ήδηαρχίσει.

o Όλοι ξέρουμε ότι το αγαπημένο σύστημα του Ότο Ρεχάγκελ είναι το 4-3-3 . Χρόνια τώρα το σύστημα εφαρμόζεται χωρίς αριστεροπόδαρο εξτρέμ. Τη θέση κάλυπταν κατά καιρούς οι Γιαννακόπουλος, Παπαδόπουλος, Αμανατίδης και Σαμαράς. Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης είναι κλασικός αριστεροπόδαρος και πιο ταχύς από τους προηγούμενους. Υστερεί σε διάθεση για μαρκάρισμα - που τόσο πολύ ζητεί ο Γερμανος – και σε εμπειρίες…

Για το ματς θα επανέλθουμε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x