Γιώργος Χελάκης

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα διεκπεραιώνει τυπικά τα καθήκοντα του

Παίρνουμε τοις μετρητοίς όσα έχουν δει τη δημοσιότητα σχετικά με την καταρχήν συμφωνία Βαλβέρδε - Κόκκαλη που στην ουσία είναι εκείνα που ο πρόεδρος ζήτησε από τον προπονητή:

Παίρνουμε τοις μετρητοίς όσα έχουν δει τη δημοσιότητα σχετικά με την καταρχήν συμφωνία Βαλβέρδε - Κόκκαλη που στην ουσία είναι εκείνα που ο πρόεδρος ζήτησε από τον προπονητή:

• Γκαλίτσιος... Παπαδόπουλος και Μήτρογλου θα χρησιμοποιούνται συχνότερα.

• Κουτσιανικούλης, Ζαϊρί και Φιλομένο, θα είναι οι μεταγραφικοί στόχοι από την εγχώρια αγορά.

• Τα λιγότερα λεφτά που θα διατεθούν φέτος για μεταγραφές, το πολύ να φέρουν στον Πειραιά έναν καλό αμυντικό χαφ.

• Μένουν στην ομάδα Λέτο και Νταρμπισάιρ.

Το κείμενο που ακολουθεί έχει σκοπό να δείξει ότι με αυτό τον τρόπο ο Ολυμπιακός μπορεί και πάλι να κυριαρχήσει στην Ελλάδα κάνοντας (πάλι) μια τρύπα στο νερό μόλις περάσει τα σύνορα.

Κοινή διαπίστωση αποτελεί ότι τα μεγάλα φετινά προβλήματα εντοπίστηκαν στη θέση του δεύτερου αμυντικού χαφ και στην έλλειψη αξιόπιστων εναλλακτικών λύσεων. Εφόσον έρθει ένας καλός αμυντικός χαφ όπως ο Ουρτάδο για παράδειγμα αντιμετωπίζεται. Με μεταγραφές σαν κι αυτές που προαναφέρθηκαν "μπαλώνεται" και το πρόβλημα των ικανών αναπληρωματικών.

Θεωρητικά ο Ολυμπιακός γίνεται και καλύτερος και πληρέστερος. Θεωρητικά πάντα ο Παναθηναϊκός που έχει το πιο πλήρες ρόστερ στην Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερα χρήματα και τύχη από τον "αιώνιο" για να του πάρει τα σκήπτρα. Το μέγα πρόβλημα για τους Τεν Κάτε - Αντωνίου - Βαζέχα κι όλους όσοι ανακατευτούν με τα μεταγραφικά παραμένει η είσοδος στην Παιανία ποδοσφαιριστών, με ειδικό βάρος και διάθεση να αλλάξουν τις αγωνιστικές ισορροπίες υπέρ της ομάδας του. Ο φετινός Παναθηναϊκός διαθέτει μόνο έναν τέτοιο παίκτη. Μάταια ο Γιώργος Καραγκούνης περίμενε από τον αρχηγό της Εθνικής Βραζιλίας να κάνει κάτι παραπάνω από την τυπική διεκπεραίωση των καθηκόντων του.

Διαβάζουμε πως στον Παναθηναϊκό βρήκαν τις θέσεις που χρειάζονται ενίσχυση. Έκαναν δηλαδή την εύκολη δουλειά. Τα δύσκολα αρχίζουν τώρα. Παίκτες σαν τον Βαβζίνιακ, τον Λεονάρντο του Άγιαξ είναι σχετικά εύκολο να βρεθούν και να έρθουν. Θα προστεθούν στους πολλούς τέτοιους που πάνω - κάτω διαθέτει ο Παναθηναϊκός. Μια χαρά εξαρτήματα στη μηχανή του Τεν Κάτε. "Μια χαρά" προϋποθέσεις για να κυριαρχήσουν πάλι ο Γκαλέτι, ο Ντιόγκο, ο Μπελούτσι και πάει λέγοντας. Για να αλλάξει το "status" του Παναθηναϊκού θα χρειαστούν παίκτες που θα είναι κάτι παραπάνω από εξαρτήματα μιας μηχανής. Θα ζητήσει τέτοιους ο Τεν Κάτε, κι αν ζητήσει θα βρουν για να του φέρουν;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x