Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Δέκατος ο Χρήστου

Την 4η θέση στον μικρό τελικό και τη δεκάτη στη γενική κατάταξη του μονού σκιφ ανδρών της κωπηλασίας κατέκτησε ο Γιάννης Χρήστου. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε μείνει από πολύ νωρίς πίσω και δεν μπόρεσε να πάρει καλύτερη θέση. Να σημειωθεί ότι ο «μικρός» τελικός στο αγώνισμα μπήκε για πρώτη φορα στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου.

Την 4η θέση στον μικρό τελικό και τη δεκάτη στη γενική κατάταξη του μονού σκιφ ανδρών της κωπηλασίας κατέκτησε ο Γιάννης Χρήστου με χρόνο 7:17.74. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε μείνει από πολύ νωρίς πίσω και δεν μπόρεσε να πάρει καλύτερη θέση. Να σημειωθεί ότι ο «μικρός» τελικός στο αγώνισμα μπήκε για πρώτη φορα στην Ολυμπιάδα του Πεκίνου, ενώ ο 25χρονος κωπηλάτης άλλαξε αγώνιμσα ένα μήνα πριν την έναρξη των Αγώνων. Όπως είναι φυσικό, η 10η θέση θεωρείται επιτυχία.

Απόλυτα ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κατέβαλε και τη 10η θέση που κατέλαβε στη γενική κατάταξη του σκιφ ανδρών, εμφανίστηκε ο Γιάννης Χρήστου: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος αν και θα ήθελα κάτι παραπάνω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας αθλητής και συνέχισε: «Η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες και η πορεία μου μέχρι τον μικρό τελικό, μου γέμισε τις μπαταρίες και φεύγω για την Ελλάδα έχοντας πολύ όρεξη για δουλειά. Το σκιφ μπήκε στην καρδιά μου κι ελπίζω να συνεχίσω σε αυτό το ρυθμό. Σήμερα, αισθανόμουν πολύ κουρασμένος, αφού η προσπάθεια στον ημιτελικό ήταν πάρα πολύ μεγάλη και σήμερα αισθανόμουν ότι δεν είχα δυνάμεις».

Αναλυτικά η κατάταξη:

7. Μάρτσελ Χάκερ (Γερμανία) 7:07.82
8. Μιντάουγκας Γκρισκόνις (Λιθουανία) 7:09.23
9. Αντρέ Βόναρμπουργκ (Σουδία)
...
10. ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ 7:17.74
11. Κεν Τζουρκόφσκι (ΗΠΑ)
12. Πίτερ Χαρντκαστλ (Αυστραλία)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x