Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Έβρεξε... πρόκριση

Στην επόμενη φάση του ολυμπιακού τουρνουά μπιτς βόλεϊ προκρίθηκαν Θάλεια Κουτρουμανίδου και Μαρία Τσιαρτσιάνη, όπου αποχαιρέτησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες με ψηλά το κεφάλι.

Στην επόμενη φάση του ολυμπιακού τουρνουά μπιτς βόλεϊ προκρίθηκαν Θάλεια Κουτρουμανίδου και Μαρία Τσιαρτσιάνη, όπου θα αντιμετωπίσουν τις Αυστραλές, Κουκ και Μπαρνέτ. Το ελληνικό δίδυμο γνώρισε την ήττα με 2-0 σετ (24-22, 21-12) από τις Γερμανίδες Γκόλερ/Λούντβιγκ, όμως ήταν μέσα στις τέσσερις καλύτερες τρίτες των 6 ομίλων, με αποτέλεσμα να πάρουν το «εισιτήριο» για τους «16». Το παιχνίδι έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή. Νωρίτερα, Βάσω Καραντάσιου και Βίκυ Αρβανίτη αποχαιρέτησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες με ψηλά το κεφάλι.

Το ματς

Υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες ξεκίνησε το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η βροχή δεν έδειξε να επηρεάζει κάποιο από τα δύο δίδυμα στο ξεκίνημα, αφού το σκορ άλλαζε χέρια συνέχεια. Η Τσιαρτσιάνη με την ικανότητα της στο μπλοκ δημιούργησε προβλήματα στις Γερμανίδες και έφερε την ελληνική ομάδα μπροστά με 8-7. Ωστόσο, κάποια λάθη στην υποδοχή έβαλαν τις Γκόλερ/Λούντβιγκ στο +4 (12-8). Τα πράγματα έγιναν χειρότερα στη συνέχεια, με τη διαφορά υπέρ της γερμανικής ομάδας να ανεβαίνει στο +5 (15-10).

Παρόλα αυτά, το ελληνικό δίδυμο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Δεν παράτησε το ματς, πάλεψε και αρχικά το έφερε στα ίσα, 16-16 και εν συνεχεία προσπέρασε με 18-17. Το σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες και σε αυτές επικράτησαν Γκόλερ και Λούντβιγκ, παίρνοντας το με 24-22. Δεν μπήκαν καλά στο δεύτερο σετ Κουτρουμανίδου και Τσιαρτσιάνη, βλέποντας τις Γερμανίδες να ξεφεύγουν με 10-3, εκμεταλλευόμενες τα λάθη στην υποδοχή. Η διαφορά παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα για τις Γκόλερ/Λούντβιγκ που πήραν και το δεύτερο σετ με 21-12, και τη νίκη.

Ωστόσο, αυτή η ήττα δεν ήταν μοιραία για τις Θάλεια/Μαρία, αφού πριν μπουν στον αγωνιστικό χώρο, έπαιρναν την πρόκριση, ακόμα και με ήττα 2-0 σετ. Και αυτό γιατί είχαν επικρατήσει με αυτό το σκορ των Αυγουστίδη/Νελ, και είχαν πάρει ένα κόντρα στις Σούε/Ζανγκ Σι. Πλέον, περιμένουν τον αντίπαλο τους στη φάση των «16».

Στο άλλο ματς του ομίλου, Ξούε/Ζανγκ Ξι (Κίνα)-Αυγουστίδου/Νελ (Ν. Αφρική) 2-0 (21-13, 21-9).


Αναλύτικα οι τρίτες των ομίλων

Α’ Όμιλος – Φαν Μπρίνταμ/Μούχα (Βέλγιο) 4 (3-4)
Β’ Όμιλος – Χάκενταλ/Τόρλεν (Νορβηγία) 4 (2-4)
Γ’ Όμιλος – Σάκα/Ρτβέλο (Γεωργία) 4 (3-5)
Δ’ Όμιλος – Κουτρουμανίδου/Τσιαρτσιάνη 4 (3-4)
Ε’ Όμιλος – Εστέβες/Ριμπάλτα (Κούβα) 4 (3-4)
ΣΤ’ Όμιλος – Καντέλας/Γκαρσία (Μεξικό) 4 (3-5)

Αλέξανδρος Κουλούρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x