sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Χόρεψε μαζί με τον Πάπου

Μια ωδή στον ηγέτη της Αταλάντα, Πάπου Γκόμες. Σε έναν ταπεινό και συνάμα περήφανο παίκτη, έναν καλλιτέχνη μέσα στο γήπεδο αλλά και έξω από αυτό, αφού στην τροπαιοθήκη του έχει... χρυσό δίσκο.

«Όλη η ομάδα, όλοι οι οπαδοί, όλος ο κόσμος. Χορέψτε μαζί με τον Πάπου... Οοοο ο Πάπου μπαίνει στην περιοχή και σκοράρει. Γκολ, γκολ, γκολ, γκολ, γκολ»...

Άπαντες, χορεύουν στον ρυθμό του Πάπου Γκόμες μέσα στο γήπεδο, όπως ακριβώς λέει και το τραγούδι του. Στον ρυθμό του μικροκαμωμένου και συνάμα ταπεινού ήρωα της Αταλάντα, ο οποίος έχει βρει στο Μπέργκαμο την... Ιθάκη του.

Μια Ιθάκη που άργησε να έρθει, με την καριέρα του να περνάει από χίλια κύματα.

Mια καριέρα με... σκαμπανεβάσματα

Γεμάτη δυσκολίες ήταν η καριέρα του από το ξεκίνημά της. Η Άρσεναλ Σαραντί ήταν ο πρώτος σταθμός στο ταξίδι του το 2005, αλλά τα πολλά οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε τον ανάγκασαν να αποχωρήσει το 2009 για την Σαν Λορέντσο, την οποία... γούσταρε από παιδί.

Ούτε εκεί, βέβαια, στέριωσε για πολύ. Το 2010 αφήνει την αγαπημένη του ομάδα και σε ηλικία 22 ετών, κάνει το μεγάλο βήμα και πηγαίνει να αγωνιστεί στο ιταλικό πρωτάθλημα, για λογαριασμό της Κατάνια του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Στην αρχή, δεν τον πίστεψαν αρκετά λόγω της σωματοδομής του, καθώς θεωρούσαν πως θα φανεί... αδύναμος στα σκληρά μαρκαρίσματα των αντιπάλων. Όμως, ο Πάπου τους διέψευσε με τις δεξιότητές του στο χορτάρι.

Εικόνα live 21964014/10057.jpeg

Μένει για τρια χρόνια στην ιταλική ομάδα και το 2013 αποφασίζει να αγωνιστεί με την φανέλα της Μέταλιστ, έχοντας ως θέλγητρο το Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο η τύχη δεν ήταν με το μέρος του, αφού η ουκρανική ομάδα τιμωρείται για έναν στημένο αγώνα του 2008 και γνωρίζει τον αποκλεισμό από όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Σαν να μην έφτανε αυτό, έπεσε και πάνω στον πόλεμο, με τον ίδιο να αποχωρεί θέλοντας προφυλάξει την οικογένειά του.

Στο ενδιάμεσο, πολλές ήταν οι... νύφες που τον ζητούσαν, όπως η Φιορεντίνα και η Ατλέτικο Μαδρίτης, ωστόσο δεν άντεχε η τσέπη τους για να τον αποκτήσουν.

Έτσι, το 2014 φτάνει στον προορισμό του, στην Αταλάντα. Εκεί που έχει αγαπηθεί όσο κανείς άλλος, που θεωρείται σημαία του συλλόγου και έχει τιμηθεί ως ένας από τους σημαντικότερους πολίτες του Μπέργκαμο.

«Για μένα δεν υπάρχει δίλημμα ανάμεσα στο αν θέλω να είμαι πρώτος στην Αταλάντα ή αναπληρωματικός σε μια μεγάλη ομάδα. Ποτέ δεν θα πάω σε ομάδα για να είμαι στον πάγκο, ούτε καν σε διεκδικήτρια του Σκουντέτο. Δεν είναι αλαζονεία, δεν θέλω να κάνω το φαινόμενο, απλά πιστεύω στον εαυτό μου και στο παιχνίδι μου. Δεν αισθάνομαι κατώτερος από κανέναν».

Η... τρέλα του Αργεντινού για τα περιβραχιόνια

Ο Πάπου Γκόμες βρήκε έναν ξεχωριστό τρόπο για να εκφράζεται μέσα στα γήπεδα. Έτσι, σε κάθε παιχνίδι ήθελε να «ξεχωρίζει» μέσω του... σήματος του αρχηγού. Είτε είχε πάνω κινούμενα σχέδια που τα αφιέρωνε στα παιδιά του, είτε διάφορα κοινωνικά μηνύματα που ήθελε να περάσει.

Ωστόσο, αυτό δεν διήρκησε και πολύ, αφού η ιταλική ομοσπονδία του το απαγόρεψε, καθώς θεωρείται ότι δεν μπορεί ο κάθε ποδοσφαιριστής να φοράει ό,τι θέλει εκείνος.

Εικόνα live 21964014/29786.jpg

Εικόνα live 21964014/50287.jpg

Ο Χρυσός Δίσκος ενός ποδοσφαιριστή

Η απλότητά του στον αγωνιστικό χώρο, τον κάνει και ξεχωρίζει. Την ίδια απλότητα έχει και στη ζωή του. Οικογενειάρχης, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα, με χαμηλό προφίλ και με... τρέλα για την μουσική!

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς, ότι έχει βγάλει το δικό του τραγούδι με τίτλο «Χόρεψε μαζί με τον Πάπου», το οποίο μετράει περισσότερες από 40 εκατ. προβολές στο youtube.

Ο Πάπου Γκόμες απέχει αρκετά από την Χρυσή Μπάλα. Όπως και από το να πάρει το Χρυσό Παπούτσι. Κανείς δεν τον εμπόδισε, όμως, να πάρει Χρυσό Δίσκο με το κομμάτι του και να γίνει ο μόνος ποδοσφαιριστής που το καταφέρνει αυτό.

Κανένα όνειρο δεν γίνεται πραγματικότητα με μαγικό τρόπο. Χρειάζεται ιδρώτας, θέληση και σκληρή δουλειά. Και αυτό είναι κάτι, που ο Πάπου γνωρίζει πολύ καλά!



Επιμέλεια: Αναστασία Βοσνάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x