Βόλεϊ

«Το σημαντικό είναι οι νίκες»

Στη σημασία του αποτελέσματος στάθηκε ο Γιάννης Καλμαζίδης και όχι στα ρεκόρ μετά τη δεύτερη νίκη της Εθνικής βόλεϊ γυναικών επί της Πολωνίας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως τα στατιστικά είναι για τους δημοσιογράφους και δικαιολόγησε τις αλλαγές που πραγματοποίησε ως προσπάθεια «αφύπνισης» όλων των αθλητριών, στάθηκε στην κούραση των συνεχόμενων ταξιδιών και έδωσε συγχαρητήρια για τη συνολική προσπάθεια.

Αναλυτικά: «Τα ρεκόρ είναι για τους δημοσιογράφους και όχι για τους προπονητές. Το σημαντικό είναι, φυσικά, να νικά η ομάδα και να συνεχίσει να δουλεύει όπως δουλεύει τώρα.

Έγιναν αλλαγές, γιατί θέλω όλες τις αθλήτριες έτοιμες, σε εγρήγορση, αλλά και γιατί ήθελα να δω και τα υπόλοιπα κορίτσια. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά μετά το πρώτο σετ φάνηκε ότι κι εμείς και η Πολωνία είχαμε έλλειψη ενέργειας. Αυτή η διαδικασία με τα διπλά παιχνίδια και τα ταξίδια είναι κουραστική, ειδικά για τα δικά μας κορίτσια που δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοιους ρυθμούς. Ήταν μια επανάληψη του δεύτερου αγώνα της Λάρισας με τη Γερμανία, με τη διαφορά ότι τώρα το κερδίσαμε.

Αυτό είχα πει στα αποδυτήρια ότι πρέπει να αλλάξουμε και αξίζουν συγχαρητήρια στα κορίτσια για την προσπάθεια, αλλά και γιατί είναι πολύ σημαντικό το να κάνεις δύο "καθαρές" νίκες με την Πολωνία. Εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε και χαίρομαι που πλέον σε δύσκολeς καταστάσεις έχουμε τις λύσεις για να νικάμε».

Από την πλευρά του ο Πολωνός τεχνικός, Πιότρ Μακόφσκι, τόνισε πως: «Παίξαμε καλύτερα απ’ ότι στο πρώτο ματς, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό. Αυτό, όμως, είναι το τίμημα για το ότι χρησιμοποιούμε νεαρές αθλήτριες, καθώς σήμερα είχαμε τρεις νεάνιδες στο βασικό σχήμα. Είμαι σίγουρος ότι αυτά τα παιδιά στο άμεσο μέλλον θα παίξουν πολύ καλύτερα. Συγχαρητήρια στην Ελλάδα για τη νίκη της».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x