Ελλάδα

Κλήρωση προκριματικών Παγκοσμίου Κυπέλλου: Δεδομένη η παρουσία της Ελλάδας στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας!

Μετά τις δύο -ακόμη- νίκες της απέναντι σε Αγγλία και Ιρλανδία, η Εθνική θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ!

Στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026 πέτυχε να είναι -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- η Εθνική Ελλάδας με τις σερί νίκες της και ειδικά μετά τις δύο απέναντι σε Αγγλία και Ιρλανδία!

Σύμφωνα με το «Football Meets Data» κατά 99,8% θα είμαστε, τελικά, στο 2ο γκρουπ μετά τις τέσσερις σερί νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο Nations League, που έφεραν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στα… ψηλά πατώματα ενόψει κλήρωσης! Συγκεκριμένα η Εθνική ανέβηκε στην 20ή θέση των ευρωπαϊκών ομάδων στο FIFA Ranking!

Η κλήρωση, να σημειωθεί, είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις αρχές Δεκεμβρίου, στην Ελβετία, και το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, καθώς η «γαλανόλευκη» δεν έχει δώσει το «παρών» σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης από το 2014 και το Μουντιάλ, που έλαβε χώρα στη Βραζιλία. Η εικόνα της ομάδας, λοιπόν, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ανεβαίνει στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας και άρα «γλιτώνει» αντιπάλους από εκεί, έχουν ανοίξει την όρεξη και έχουν μεγαλώσει την ελπίδα ότι η Ελλάδα μπορεί να ταξιδέψει στα γήπεδα των ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικού σε δύο χρόνια!

Με βάση πάντα το «Football Meets Data», η «γαλανόλευκη» θα κληρωθεί με μία ομάδα από το Pot 1, εκεί όπου βρίσκονται τα μεγαθήρια, όπως Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ιταλία και Γερμανία μεταξύ άλλων και θα αντιμετωπίσει και ομάδες από τα Pot 3, Pot 4 και Pot 5, σε έναν όμιλο, που θα απαρτίζεται από πέντε ομάδες.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαδικασία της κλήρωσης, θα κληρωθούν δώδεκα όμιλοι των πέντε ομάδων που θα συναντηθούν εντός και εκτός έδρας, με το εισιτήριο για την τελική φάση να παίρνει μόνο η ομάδα που θα τερματίσει στην κορυφή του κάθε γκρουπ.

Οι 12 δεύτεροι των ομίλων θα συμμετάσχουν στα playoffs, που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2026, με 16 ομάδες. Πέρα από τις 12 δεύτερες των προκριματικών ομίλων της Ευρώπης, θα πάρουν μέρος και οι πρώτοι των τεσσάρων ομίλων του Nations League 2024-25, που δεν θα έχουν ολοκληρώσει τη φάση των ευρωπαϊκών ομίλων στην πρώτη ή στη δεύτερη θέση.

Στα playoffs θα υπάρχουν μονοί ημιτελικοί και θα τους ακολουθήσουν μονοί τελικοί μέσα στο ίδιο διεθνές παράθυρο. Οι 16 ομάδες που θα μπουν στα playoffs θα κληρωθούν σε τέσσερα μονοπάτια playoffs, που το καθένα θα περιλαμβάνει τέσσερις ομάδες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x