Ελλάδα

Φύσσας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Ο Γιοβάνοβιτς βρήκε μια έτοιμη Εθνική»

Ο Τάκης Φύσσας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Έφεση της Τρίτης» και μίλησε με τον Κυριάκο Θωμαΐδη για τον χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ, την Εθνική ομάδα και τη συνέχεια του Nations League.

Στην εκπομπή «Έφεση της Τρίτης» φιλοξενήθηκε ο Τάκης Φύσσας. Ο παλαίμαχος μπακ και «θρύλος» της Εθνικής ομάδας φιλοξενήθηκε στον αέρα του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και μίλησε με τον Κυριάκο Θωμαΐδη για τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο πρώην αθλητικός διευθυντής της «γαλανόλευκης» αναφέρθηκε στο τραγικό γεγονός του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον εκλιπόντα μπακ και τον χαρακτήρα του.

Παράλληλα, σχολίασε σπουδαίες νίκες της Εθνικής, τόνισε πως είναι μία ομάδα που χτίζεται με σωστό τρόπο εδώ και χρόνια, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για το επόμενο παιχνίδι του Nations League, απέναντι στην Αγγλία τον Νοέμβρη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον Τζορτζ Μπάλντοκ: «Η απουσία του Τζορτζ θα είναι πάντα έντονη. Το παιδί αυτό ήρθε πριν δύο χρόνια για να παίξει με το εθνόσημο, έχοντας μεγαλώσει στην Αγγλία. Είχε πολύ μεγάλη διάθεση και όρεξη, τον αγκάλιασε και η υπόλοιπη ομάδα. Έδειξε πολύ μεγάλη δεκτικότητα να μάθει τον τρόπο ζωής μας, την καθημερινότητα των Ελλήνων παικτών. Έγινε ένας από εμάς, πάντα έδινε όλο του το πάθος, εξού και η ομιλία του Μπακασέτα. Είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση.

Θα σας πω ένα παράδειγμα. Στην Εθνική ομάδα είχαμε ένα group που ως αθλητικός διευθυντής έβαζα τα πάντα στα ελληνικά, όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα. Κάποια στιγμή του είπα "σε ξέχασα, πρέπει να τα βάζω στα αγγλικά" και μου απάντησε "όχι δεν χρειάζεται, θα τα μεταφράζω εγώ, εγώ πρέπει να μάθω". Ήταν ένα εξαιρετικό παιδί, πολύ δεκτικό, δεν ζήτησε ποτέ χάρες».


Για το πώς επέδρασε το τραγικό γεγονός στην Εθνική ομάδα: «Η πρώτη σκέψη που περνάει σε έναν ποδοσφαιριστή μετά από ένα τέτοιο γεγονός είναι πως δεν έχουν καμία διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο. Είχα ένα παρόμοιο γεγονός με θάνατο συμπαίκτη μου (Μίκλος Φέχερ) όταν ήμουν στην Μπενφίκα, πίστευα ότι δεν θα ξαναπαίξω ποδόσφαιρο εκείνη τη χρονιά, όμως τελικά βγήκαμε δεύτεροι στο πρωτάθλημα και πήραμε το Κύπελλο. Τα παιδιά προφανώς κάθισαν κάτω ως γκρουπ και αποφάσισαν πώς θα κινηθούν για το παιχνίδι με την Αγγλία και τους βγήκε πολύ ανθρώπινα».

Για τον Γιοβάνοβιτς: «Δεν μπορώ να πω ότι ένας άνθρωπος είναι τυχερός όταν έχει κάνει τέσσερις νίκες, αλλά δεν μπορώ ούτε να πω ότι δημιούργησε την ομάδα. Ο κύριος Γιοβάνοβιτς ήρθε σε μία ομάδα που ήταν έτοιμη. Τέσσερα χρόνια δουλεύει σωστά, μπορώ να σας πω πώς εξελίχθηκαν ο Μπακασέτας, ο Μαυροπάνος, ο Ρότα και άλλα παιδιά. Η ομάδα αυτή χτίστηκε, όμως πλέον είναι στα χέρια ενός εξαιρετικού προπονητή και χρειάζεται ισορροπία. Δεν χρειάζεται να θεοποιήσουμε κανέναν, αλλά δεν μπορούμε παρά να δεχτούμε ότι έχει κάνει τη δουλειά που έπρεπε. Αυτή η ομάδα εξελίσσεται αυτά τα χρόνια και τώρα είναι στο τελευταίο σκαλοπάτι».

Για το επόμενο ματς με την Αγγλία: «Δεν υπολειπόμαστε σε τίποτα από τους Άγγλους. Σίγουρα έχουν μερικούς σπουδαίους ποδοσφαιριστές από τεράστιες ομάδες, όμως παίζουμε ποδόσφαιρο και όχι τένις. Είμαι σίγουρος πως οι παίκτες μας θα την αντιμετωπίσουν όπως πρέπει. Ο Κάρσλεϊ δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο μέγεθος της εθνικής Αγγλίας, το λέει και ο ίδιος. Θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι, δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά μας αέρα, θα είναι πολύ πιο δύσκολο από το ματς του Γουέμπλεϊ γιατί θα υπάρχει πίεση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x