Βόλεϊ

Σε ρόλο κομπάρσου; Αποκλείεται!

Με βάση τις μέχρι τώρα ενδείξεις, ο ΑΟ Θήρας θα είναι εκ των πρωταγωνιστών της Α1 βόλεϊ Γυναικών.

Σύμφωνοι ό,τι γνωρίζουμε ήδη ποιος είναι το φαβορί και τη νέα σεζόν στην Α1 βόλεϊ Γυναικών. Ναι, είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα αλλά ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι τόσο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος όσο και του Κυπέλλου. Όχι μόνο γιατί είναι ο κάτοχος και των δυο τίτλων αλλά κυρίως γιατί η ομάδα που... ετοιμάζεται για το νέο πρωτάθλημα είναι και πάλι ισχυρή.

Αυτός, όμως, που έχει ήδη κλέψει τις εντυπώσεις είναι ο ΑΟ Θήρας. Εκ των νεοφώτιστων ομάδων στην κατηγορία που- όπως όλα δείχνουν- δεν θα έχει πρωταρχικό στόχο την παραμονή. Αλλά μπορεί κάλλιστα να... χτυπήσει και μια θέση στην πρώτη τετράδα.

Οι μεταγραφικές κινήσεις που έχουν γίνει από την πλευρά της ομάδας της Σαντορίνης, το αποδεικνύουν με το παραπάνω. Η Ράντι Τένεβα «αποχαιρέτησε» τον Ολυμπιακό και είπε το «ναι» στον ΑΟ Θήρας. Η σπουδαιότερη- μέχρι στιγμής- προσθήκη στο ρόστερ των νεοφώτιστων. Κάτοικος Σαντορίνης θα είναι η Μαρία Οικονομίδου, που την περυσινή χρονιά ήταν εκ των κορυφαίων στην προσπάθεια που έκαναν τα Βριλήσσια.
Στον ΑΟ Θήρας θα αγωνιστεί και η διεθνής λίμπερο, Μαρία Ελένη Αρτακιανού. Ανανέωσαν, εξάλλου οι Μαριάννα Ψυλλάκη και Φερεντίνη Μουντάκη.

Ας μην ξεχνάμε φυσικά και την προπονήτρια του ΑΟ Θήρας, η οποία δεν είναι άλλη από την Ελένη Μεμετζή. Μια από τις καλύτερες πασαδόρους που μετρούσε 14 σερί χρόνια παρουσίας στην Εθνική ομάδα. Η 39χρονη τεχνικός έχει να καυχιέται για πέντε πρωταθλήματα και 4 Κύπελλα ως παίκτρια.

Ο ΑΟ Θήρας έχει όλα τα φόντα για πετύχει στην πρώτη του παρουσία στην Α1. Εχει, εξάλλου, αποδείξει ότι τού... ταιριάζουν τα δύσκολα. Από τα τοπικά, βρέθηκε στην Α2 κι από κει στα... μεγάλα σαλόνια. Ιδρύθηκε στις 8 Αυγούστου του 2012 και πριν καλά καλά συμπληρώσει δυο χρόνια ζωής, ζει το όνειρό του.

Οι άνθρωποι του νησιού αγαπούν την ομάδα και τη στηρίζουν σε κάθε της βήμα. Το δημοτικό κλειστό γυμναστήριο του νησιού είναι χωρητικότητας 700 περίπου θεατών και η πλήρης ανακαίνισή του, ολοκληρώθηκε πριν από τρία χρόνια.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ό,τι με την άνοδο του ΑΟ Θήρας, οι εκπρόσωποι των Κυκλάδων στην Α1 είναι πλέον δυο. Από τη στιγμή που από την περυσινή σεζόν είναι ήδη ο Πανναξιακός. Ας μην ξεχνάμε και τον Φοίνικα Σύρου στη VolleyLeague.

Αλεξάνδρα Αξενίδου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x