Βόλεϊ

Πολυτιμότερος ο Ριζόπουλος

Ο Δημήτρης Ριζόπουλος αναδείχθηκε ο MVP της ένατης αγωνιστικής της Volley League που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή.

Ο ακραίος της Ορεστιάδας ήταν ο πρωτεργάτης της νίκης της ακριτικής ομάδας με 3-1 σετ επί της Κηφισιάς, σημειώνοντας 14 πόντους που προήλθαν από 13/21 τελειωμένες επιθέσεις (ποσοστό 62%) και 1 μπλοκ, ενώ βοήθησε τα μέγιστα στην άμυνα, αλλά και στην υποδοχή με ποσοστό 87% και 60% άριστες.

Είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο που ο Ριζόπουλος παίρνει ατομική διάκριση μετά τη διάκρισή του τη 18η αγωνιστική το 2013-14 με τη φανέλα της Λαμίας.


ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΗΣ 9ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ VOLLEY LEAGUE «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ»

MVP: Δημήτρης Ριζόπουλος (Α.Ο.Ορεστιάδας)

Bασική 7αδα της 9ης αγωνιστικής:
Πασαδόρος: Θάνος Μαρούλης (Παναθηναϊκός)
Διαγώνιος: Ρολάντο Αμπρέου Τσεπέντα (ΠΑΟΚ)
Λίμπερο: Δημήτρης Κωνσταντινίδης (Α.Ο.Ορεστιάδα)
Κεντρικοί: Σωτήρης Βλαχοστάθης (Παναχαϊκή Πετ. 2013), Αντρέι Σπίνου (Ολυμπιακός)
Ακραίοι: Δημήτρης Ριζόπουλος (Α.Ο.Ορεστιάδα), Μιχάλης Σαρικεΐσογλου (Παναχαϊκή Πετ. 2013)

Δεύτερη 7αδα της 9ης αγωνιστικής:
Πασαδόρος: Χουάν Καμίγιο Αμπουϊλα (Α.Ο.Ορεστιάδα)
Διαγώνιος: Γουίντσον Πεντρόσα-Φερέιρα (Παναθηναϊκός)
Λίμπερο: Κώστας Ταμπουρατζής (Ολυμπιακός)
Κεντρικοί: Τζούλιαν Μπίσετ (Α.Ο.Π.Κηφισιάς), Μάκης Κανέλλος (Παναθηναϊκός)
Ακραίοι: Κάντι Κάλντγουελ (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου), Πέτρος Πέτρογλου (ΠΑΟΚ)


Ο ίδιος τόνισε πως: «Παίξαμε πολύ καλά. Δεν μπορείς να νικήσεις την Κηφισιά εάν δεν παίξεις καλά και κάπου περίμενα να είναι παίκτες μας μεταξύ των κορυφαίων. Είναι ωραίο συναίσθημα να είσαι MVP. Σου δημιουργεί, όμως, και ευθύνες, διότι ο κόσμος και η ομάδα περιμένει από εσένα το κάτι παραπάνω.

Αφιερώνω τη διάκριση αυτή στους συμπαίκτες μου και στην οικογένειά μου, στη μητέρα μου Ελένη, στον πατέρα μου, Κώστα και στον αδελφό μου, Λάζαρο, που πλέον είναι υπασπιστής του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και είμαι πολύ περήφανος για αυτόν».

Τι σημαίνει για την Ορεστιάδα αυτή η επιτυχία επί της Κηφισιάς;
«Δείχνει πως η ανάκαμψή μας δεν είναι τυχαία. Κάθε μέρα παίζουμε καλύτερα και αυτό δείχνει πως έχουμε κι άλλα περιθώρια βελτίωσης. Αυτή η νίκη έκανε την Ορεστιάδα ακόμα πιο δυνατή όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά κυρίως ψυχολογικά. Το ευχαριστήθηκε ο κόσμος και αυτό είναι για μας η μεγαλύτερη ευχαρίστηση.

Ο κόσμος "ζεστάθηκε", έρχεται στο γήπεδο και αυτό βοηθάει τη διοίκηση που, με τη σειρά της, μπορεί να ανταπεξέρχεται των υποχρεώσεων. Ολο αυτό είναι ένας κύκλος και είμαστε χαρούμενοι που, μετά από μία δύσκολη περίοδο, "μπήκε το νερό στο αυλάκι". Δεν είχαμε άγχος. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας πλέον και πιστεύουμε πως μπορούμε να "χτυπήσουμε" όλους τους αντιπάλους μας».

Ο Πλάμεν Κριστόφ τι άλλαξε και που επέμεινε;
«Ο νέος προπονητής επέμεινε πολύ στον περιορισμό των λαθών. Αυτό έχουμε καταφέρει, κυρίως μέσα από τη δουλειά. Μας έχει ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και αυτό βγαίνει στο γήπεδο».

Ο στόχος της οκτάδας παραμένει;
«Ο στόχος της οκτάδας, που είχε τεθεί εξ αρχής, επανήλθε στο προσκήνιο μετά από αυτή τη νίκη και αυτός θα είναι ο μεγάλος μας στόχος μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Έχουμε μπροστά μας δύο δύσκολα ματς με τον Φοίνικα στη Σύρο και με τον Εθνικό στο ντέρμπι του Έβρου. Εμείς θέλουμε να παίξουμε καλά και θα παλέψουμε για τις νίκες».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x