Βόλεϊ

Παραμένει το κλασικότερο ντέρμπι…

Το παραδοσιακό ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στου Ρέντη παραμένει το καλύτερο ματς της έβδομης αγωνιστικής της Volley League και θα ξεκινήσει στις 21:00.

Πρόσωπα του αγώνα είναι οι πασαδόροι των δύο ομάδων Κώστας Στιβαχτής (του Ολυμπιακού) και Θάνος Μαρούλης (του Παναθηναϊκού) που την περυσινή σεζόν ήταν στα αντίθετα στρατόπεδα.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από ένα εκπληκτικό 15νθήμερο με νίκες και καλές εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Μάλιστα, σε συνδυασμό με τις απώλειες του ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός οδηγεί την «κούρσα» στο βαθμολογικό πίνακα.

Όπως παραδέχτηκε ο Ρομπέρτο Πιάτσα, εδώ και καιρό το μυαλό των παικτών του και όλων στην ομάδα είναι ο συγκεκριμένος αγώνας. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, ενώ και ο Ντίμα Φιλίποφ είναι στη διάθεση του Ιταλού τεχνικού.

Ο ίδιος τόνισε πως: «Προερχόμαστε από μια δύσκολη νίκη, αλλά αυτό ίσως είναι καλό, γιατί ξεκινήσαμε να προετοιμάζουμε το μυαλό μας για το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Σε αυτό το ματς, πρέπει να αγωνιστούμε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Ελπίζω ότι οι φίλαθλοί μας θα δώσουν δυναμικό ‘παρών’ στο γήπεδο. Τους χρειαζόμαστε, γιατί με το πάθος τους αποκτάμε ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στο παιχνίδι μας. Η ομάδα είναι έτοιμη να παίξει ένα τέτοιου είδους παιχνίδι.

Από τώρα μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου, πρέπει να παραμείνουμε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και να βρισκόμαστε εκεί σίγουρα όταν ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος. Για μένα, θα είναι πρώτη φορά που θα παίξω κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά και η πρώτη φορά που θα δω την ομάδα μου να παίζει ένα παιχνίδι με ιδιαίτερο χαρακτήρα».

Ο Αντρέι Σπίνου τόνισε πως: «Γνωρίζω πριν έρθω στην Ελλάδα πως τα ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού είναι ξεχωριστά. Μόλις ήρθα στον Ολυμπιακό, το κατάλαβα καλύτερα και είμαι ανυπόμονος να ζήσω την ατμόσφαιρα.

Η ομάδα μου παίζει καλά, αλλά πιστεύω πως μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Θέλουμε όλοι να παρουσιάσουμε το καλύτερό μας πρόσωπο και να μείνουμε πρώτοι στη βαθμολογία».

Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από τη νίκη επί του Ηρακλή στην Κυψέλη, ενώ σε δύο εξόδους έχει μία νίκη. Η διάρκεια στην καλή απόδοση, αλλά και η ποιοτική υποδοχή, είναι το ζητούμενο για τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο.

Ο Σωτήρης Πανταλέων τόνισε πως: «Το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό αποτελεί μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή αναμέτρηση και για τις δύο ομάδες. Εκτιμώ ότι θα γίνει ένα ωραίο παιχνίδι. Οι δύο ομάδες έχουν ήδη δώσει πολλούς αγώνες και έχουν βρει ρυθμό, γεγονός που θα βοηθήσει, ώστε να παρουσιαστεί ωραίο βόλεϊ».

Από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων, έχουν γίνει 53 αγώνες και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες 33-20, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει καλή παράδοση στου Ρέντη με τελευταία νίκη στο περυσινό πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x