Βόλεϊ

Παγκόσμιες Αμερικανίδες

Παγκόσμιες Πρωταθλήτριες για πρώτη φορά στην ιστορία τους στέφθηκαν οι Αμερικανίδες, που επικράτησαν στον μεγάλο τελικό της Κίνας με 3-1 σετ. Στο βάθρο και η Βραζιλία.

Η κυριαρχία των ΗΠΑ δεν περιορίζεται μόνο στο μπάσκετ (όπου προ ημερών στέφθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές και στα δύο φύλα). Απ’ την Κυριακή, στην κορυφή του κόσμου βρίσκονται και οι γυναίκες του βόλεϊ, που στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου, που διεξήχθη στην Ιταλία, επικράτησαν 3-1 σετ (27-25, 25-20, 16-25, 26-24) της Κίνας και κατέκτησαν το χρυσό!

Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία τους, δείγμα της μεγάλης επιτυχίας που πέτυχαν. Στο τέταρτο σετ, οι Αμερικανίδες βρέθηκαν να χάνουν 23-20, όμως το γύρισαν και με 26-24 ξεκίνησε... τρικούβερτο γλέντι, με τον θρύλο Καρτς Κίραλι ως προπονητής να 'χει μεγάλο μερίδιο.

Στο βάθρο ως τρίτη δύναμη του παγκόσμιου βόλεϊ ανέβηκε η Βραζιλία που αν και απογοητευμένη απ’ τη μη παρουσία της στον μεγάλο τελικό –θεωρείτο το φαβορί για το χρυσό- έκαμψε την αντίσταση της οικοδέσποινας με 3-2 σετ, φτάνοντας συνολικά τα τέσσερα μετάλλια σε επίπεδο Παγκόσμιου Πρωταθλήματος (είχε τρία ασημένια).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x