Βόλεϊ

Ναι μεν, αλλά…

Το ΑΣΕΑΔ έκανε δεκτή τη προσφυγή του ΖΑΟΝ για τις δώδεκα ομάδες στην Α1 Γυναικών, αλλά η ΕΟΠΕ είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το πρωτάθλημα ως έχει.

Το ΑΣΕΑΔ έκανε δεκτή τη προσφυγή του ΖΑΟΝ για τις δώδεκα ομάδες στην Α1 Γυναικών, αλλά η ΕΟΠΕ είναι αποφασισμένη να συνεχίσει το πρωτάθλημα ως έχει.

Ουσιαστικά η απόφαση του ΑΣΕΑΔ δεν δικαιώνει τον ΖΑΟΝ όσον αφορά τη δική του άνοδο στη Α1 Γυναικών, αλλά μόνο ως προς το σκέλος ότι το πρωτάθλημα πρέπει να διεξαχθεί με δώδεκα ομάδες.

Είναι μία απόφαση που μπερδεύει ακόμα περισσότερα τα πράγματα, δίνοντας όμως παράλληλα την εύκαιρα στην ΕΟΠΕ να πραγματοποιήσει το πρωτάθλημα με έντεκα ομάδες, εφόσον υπάρχει αδυναμία συμπλήρωσης της δωδέκατης ομάδας.

Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι είναι μονόδρομος η διεξαγωγή του πρωταθλήματος ως έχει (με έντεκα ομάδες), καθώς και η Α1 Γυναικών και η Α2 Γυναικών βρίσκονται σε εξέλιξη. Η οριστική απόφαση θα παρθεί στο Δ.Σ. της ΕΟΠΕ το Σάββατο.

Το ΑΣΕΑΔ εξέδωσε την ακόλουθη απόφαση σχετικά με την προσφυγή του ΖΑΟΝ:

«Το ΑΣΕΑΔ με την υπ’ αρ. 91/12-11-2014 απόφαση του δέχεται την προσφυγή και τους πρόσθετους λόγους του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «Ζηρίνειος Αθλητικός Όμιλος Νέων (ΖΑΟΝ) Κηφισιάς».

Ακυρώνει την από 6-9-2014 απόφαση (πρακτικό υπ’ αρ. 25) της ΕΟΠΕ με την οποία αποφασίστηκε η διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών της περιόδου 2014-2015 με την συμμετοχή ένδεκα ομάδων.

Αναπέμπει την υπόθεση στα αρμόδια όργανα της ΕΟΠΕ προκειμένου να επιλεγεί η ομάδα που θα συμπληρώσει τον αριθμό των δώδεκα ομάδων και μόνο σε περίπτωση αδυναμίας διεξαγωγής του πρωταθλήματος με δώδεκα ομάδες να διεξαχθεί αυτό με ένδεκα ομάδες. Διατάσσει την επιστροφή του παραβόλου στον καταθέσαντα».

Η συγκεκριμένη απόφαση του ΑΣΕΑΔ θα απασχολήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ το οποίο θα συνεδριάσει το Σάββατο 16 Νοεμβρίου.

Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x