Βόλεϊ

«Έχουμε ανασυντάξει τις δυνάμεις μας»

Ο Γιώργος Στεφάνου μιλάει στο sport-fm.gr για τον μεγάλο στόχο της Εθνικής Ανδρών που είναι το Eurovolley της Πολωνίας

Αποστολή στην Κοζάνη
Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου


Φέτος συμπληρώθηκαν επτά χρόνια από την τελευταία παρουσία της Εθνικής Ανδρών σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος βόλεϊ.
Με προπονητή τον Δημήτρη Καζάζη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε καταλάβει την 8η θέση στην διοργάνωση της Σμύρνης το 2009. Έκτοτε η Εθνική έχει τρεις αποκλεισμούς από τα τουρνουά του 2011, 2013 και 2015. Επίσης η τελευταία συμμετοχή της σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ήταν το 2006 στην Ιαπωνία, καταλαμβάνοντας την 17η θέση, ενώ απέτυχε να πάρει μέρος το 2010 και το 2014.

Για το ελληνικό βόλεϊ η πρόκριση στα τελικά του Eurovolley του χρόνου τον Σεπτέμβριο στα γήπεδα της Πολωνίας είναι περίπου επιτακτική ανάγκη. Αυτή περνάει μέσα από δύο τουρνουά που θα διεξαχθούν σε Κοζάνη (16-18/9) και Αμβέρσα (23-25/9) με αντιπάλους Βέλγιο, Ουκρανία και Μολδαβία. Ο πρώτος του 3ου ομίλου προκρίνεται απευθείας στην τελική φάση και ο δεύτερος θα οδηγηθεί στα μπαράζ.

Για την προετοιμασία της Εθνικής και τα επίσημα ματς μίλησε το sport-fm.gr ο Γιώργος Στεφάνου. «Ο βασικός λόγος που βρισκόμαστε εδώ είναι η πρόκριση. Έχουμε ανασυντάξει όλες μας τις δυνάμεις, όλη μας την όρεξη προκειμένου να παρουσιαστούμε ξανά μετά από αποχή πολλών ετών σε μία τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης. Η αλήθεια είναι ότι έχω ενσωματωθεί τις τελευταίες ημέρες στην Εθνική και δεν έχω μπει ακόμα 100% στο πνεύμα και το κλίμα της ομάδας. Είναι διάχυτη η επιθυμία από όλα τα παιδιά να πάρουν μέρος στην τελική φάση του Eurovolley. Εκτιμώ ότι ο κόσμος της Κοζάνης θα στηρίξει τις προσπάθειες μας, αφού τυγχάνουμε μιας ζεστής φιλοξενίας».

Αναφορικά με την δυναμικότητα των αντιπάλων ο 35χρονος λίμπερο είπε: «Πιο σημαντικό είναι η διαχείριση της δικιάς μας ομάδας στις δύσκολες στιγμές. Κάποια πράγματα πρέπει να τα δει ο κάθε αθλητής ατομικά και κάποια άλλα ομαδικά. Πιστεύω ότι η πρόκριση θα κριθεί στο δεύτερο τουρνουά του ομίλου. Εμείς πρέπει να πάρουμε τα θετικά αποτελέσματα στην έδρα μας, αλλά ακόμα και αν δεν συμβεί αυτό, έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία στην Αμβέρσα. Το Βέλγιο είναι το φαβορί. Επιδεικνύει μια σταθερή άνοδο τα τελευταία χρόνια, κάτι που εμείς δεν έχουμε παρουσιάσει, αλλά γιατί όχι να μην κάνουμε σε αυτά τα προκριματικά την δική μας αρχή;»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x