Βόλεϊ

Έτοιμη για τρεις νίκες η Εθνική βόλεϊ γυναικών

Με την αισιοδοξία πως μπορεί να επιστρέψει με τρεις νίκες αναχώρησε την Πέμπτη η Εθνική βόλεϊ γυναικών από τη Θεσσαλονίκη για το Μπρνο για το πρώτο τουρνουά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Εκεί, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει Τσεχία, Σλοβενία και Λευκορωσία (16-18/9).

Οι αθλήτριες του Τάκη Φλώρου θεωρούνται το αουτσάιντερ του γκρουπ. «Μπορούμε, όμως, να το εκμεταλλευτούμε αυτό στο τουρνουά και να το κάνουμε πλεονέκτημά μας», τόνισε η Μαρία Οικονομίδου, συμπληρώνοντας πως: «Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα, αντιμετωπίζουμε κάθε αντίπαλο χωριστά, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Το πρώτο παιχνίδι είναι απέναντι στην "οικοδέσποινα", η έδρα, ωστόσο, δεν καθορίζει πάντα τον τελικό νικητή.

Χρειαζόμαστε χρόνο για να "δέσουμε" ως ομάδα, στο σύντομο διάστημα που ήμασταν μαζί για την προετοιμασία, ενόψει του πρώτου τουρνουά, έγινε ικανοποιητική δουλειά».

Σε προσωπικό επίπεδο και για την «παρθενική» παρουσία της στην Εθνική, επισήμανε πως: «Αποτελεί επιβράβευση η παρουσία στην Εθνική γυναικών, θέλω να βοηθήσω όσο γίνεται περισσότερο για να μπορέσει η ομάδα να προκριθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Η Εύα Χαντάβα, με τη σειρά της, είπε πως: «Πάμε στην Τσεχία με "καθαρό" μυαλό και μοναδικό στόχο την πρόκριση. Το μπλοκ, το σέρβις και η επίθεση, αποτελούν τα δυνατά μας σημεία. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στην υποδοχή. Κάναμε καλή προετοιμασία, βοήθησαν πολύ και τα τρία φιλικά που δώσαμε εσχάτως με το Μαυροβούνιο, διότι είναι άλλο η προπόνηση και διαφορετικό το μοντάρισμα μέσα από αγώνα.

Το να μη θεωρείσαι υπολογίσιμη δύναμη σε μια διοργάνωση, σε κάνει να αγωνιστείς χωρίς πίεση για τη νίκη. Ευελπιστούμε στην Τσεχία να βγάλουμε το καλύτερο δυνατό μας πρόσωπο και να κάνουμε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Έχουν γίνει εκπλήξεις από αουτσάιντερ, γιατί όχι και με μας στην προκειμένη»;

Η διεθνής ακραία, σχολιάζοντας την παρουσία στον πάγκο του Τάκη Φλώρου, συμπλήρωσε πως: «Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Ο κ. Φλώρος είναι έμπειρος τεχνικός, ξέρει τη δουλειά του, μας έχει δώσει να κατανοήσουμε τη φιλοσοφία του».

Η 12άδα που επέλεξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός είναι η εξής: Παπαφωτίου, Παπαδόπουλου, Κιόση, Χαντάβα, Μερτέκη Τοτσίδου, Διώτη, Ιακωβίδου, Λαμπρούση, Εμμανουηλίδου, Οικονομίδου, Αρτακιανού.


Το πρόγραμμα των αγώνων στο Μπρνο:

Παρασκευή 16/9
16:00, Σλοβενία- Λευκορωσία
19:00, Τσεχία – Ελλάδα

Σάββατο 17/9
16:00, Λευκορωσία – Ελλάδα
19:00, Σλοβενία – Τσεχία

Κυριακή18/9
16:00, Ελλάδα – Σλοβενία
19:00, Λευκορωσία – Τσεχία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x