Κολύμβηση

Απίστευτο και όμως… ελληνικό: Γκολομέεφ και Μπίλας έκαναν το 1-2 στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό!

Δεν ξανάγινε! Γκολομέεφ και Μπίλας έκαναν μυθική κούρσα στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου και κατέκτησαν το χρυσό και ασημένιο μετάλλιο αντίστοιχα!

Συγκλονιστικοί Κριστιάν Γκολομέεφ και Στέργιος Μπίλας στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου! Οι δύο Έλληνες κολυμβητές έκαναν μυθική κούρσα, φτάνοντας στο 1-2, με τον Γκολομέεφ να κατακτά το χρυσό μετάλλιο με 21.72 και τον Μπίλα το ασημένιο με 21.73!

Φυσικά, είναι η πρώτη φορά, που η ελληνική κολύμβηση πετυχαίνει κάτι τέτοιο σε μεγάλη διοργάνωση, δηλαδή να κάνει το 1-2 και δη στην κούρσα της μιας ανάσας!

Για τον Κριστιάν Γκολομέεφ του Παναθηναϊκού είναι το πρώτο του χρυσό σε Eυρωπαϊκό μετά τα τρία μετάλλια (ένα ασημένιο, δύο χάλκινα) που είχε κατακτήσει, και όλα αυτά στον 7ο σερί τελικό του από το 2012. Επτά παρουσίες, επτά τελικοί, με την ελληνική κολύμβηση να εξακολουθεί να ζει μοναδικές στιγμές στο πρωτάθλημα Ευρώπης, που ολοκληρώνεται απόψε (23/06) στο Βελιγράδι.

Από την άλλη, ο Στέργιος Μπίλας του Ολυμπιακού έκανε την κούρσα της ζωής του, ατομικό ρεκόρ στο αγώνισμα με 21.73 και 3ο μετάλλιο στο Βελιγράδι, μετά το χρυσό στα 50μ. πεταλούδα και το χάλκινο στα 4Χ100μ. ελεύθερο αντίστοιχα!

Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x