sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα ντέρμπι που δεν θα ξεχάσουμε: Πέντε φορές που έσπασαν καρδιές σε Σίτι-Λίβερπουλ!

Σίτι και Λίβερπουλ κοντράρονται με φόντο το στέμμα της φετινής Premier και το sport-fm.gr σας θυμίζει πέντε συναρπαστικά πρόσφατα μεταξύ τους ντέρμπι, τα οποία παρακολουθήσαμε με κομμένη την ανάσα!

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι κοντράρονται απόψε (10/4, 18:30) στο «Έτιχαντ», σε μια αναμέτρηση-κλειδί στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου στη φετινή Premier League!

Δύο από τις ποιοτικότερες και πιο φορμαρισμένες ομάδες αυτή την στιγμή τίθενται αντιμέτωπες και ο ποδοσφαιρικός κόσμος περιμένει τη συγκεκριμένη μονομαχία με μεγάλη ανυπομονησία! Το sport-fm.gr σας θυμίζει πέντε πρόσφατα παιχνίδια ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, που μας κράτησαν κολλημένους στις τηλεοράσεις μας.

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι 2-2 (3 Οκτωβρίου 2021)


Η πιο πρόσφατη αναμέτρησή τους ήταν αυτή για τον πρώτο γύρο της φετινής Premier League. Έχοντας δείξει από το ξεκίνημα της σεζόν πως οι δυο τους θα είναι οι ομάδες που θα παλέψουν για το στέμμα του πρωταθλητή, δεν μας απογοήτευσαν. Παρά το γεγονός ότι το πρώτο ημίχρονο πέρασε χωρίς γκολ, ο Μανέ άνοιξε το σκορ για τους «Reds» στο 59'. Ο Φόντεν ισοφάρισε δέκα λεπτά αργότερα με ιδανικό τελείωμα από δύσκολη θέση, ενώ ο Σαλάχ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στη Λίβερπουλ στο 76', μετά από ένα υπέροχο σόλο. Ο Ντε Μπρόινε ισοφάρισε λίγο πριν το φινάλε (81'), για το τελικό 2-2.



Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι 1-4 (7 Φεβρουαρίου 2021)


Μεταφερόμαστε στην περσινή σεζόν, για να θυμηθούμε εκείνη την επιβλητική νίκη της Σίτι μέσα στην (άδεια λόγω Covid-19) έδρα της σημερινής της αντιπάλου. Ο Γκιντογκάν αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι στο 37', ωστόσο πήρε... το αίμα του πίσω στο 49', όταν έδωσε το προβάδισμα στους «πολίτες». Ο Σαλάχ ισοφάρισε για τη Λίβερπουλ ευστοχώντας από την άσπρη βούλα στο 63', όμως ο Γκιντογκάν σκόραρε ξανά για το 1-2 στο 73'. Στη συνέχεια η Σίτι μετέτρεψε το ντέρμπι σε... μονόλογο, με τους Στέρλινγκ και Φόντεν να διαμορφώνουν το τελικό 1-4. Έτσι, η Σίτι ισοφάρισε το ρεκόρ των περισσότερων συνεχόμενων νικών στην Premier, ενώ ο Γκουαρντιόλα έφυγε νικητής για πρώτη φορά από το «Άνφιλντ».



Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-1 (10 Νοεμβρίου 2019)


Στο συγκεκριμένο ντέρμπι η Λίβερπουλ ήθελε τη νίκη που θα της ανέβαζε στο +8 από τους διώκτες της και τελικά τα κατάφερε με εντυπωσιακό τρόπο! Στο 6ο κιόλας λεπτό ο Φαμπίνιο έβαλε την ομάδα του Κλοπ στη «θέση του οδηγού» με φανταστικό μακρινό σουτ, ενώ ο Σαλάχ έκανε το 2-0 πριν καν συμπληρωθεί ένα τέταρτο αγώνα. Ο Μανέ έκανε το 3-0 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (51'), με τον Μπερνάρντο Σίλβα απλώς να μειώνει για τη Σίτι στο 78'.



Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ 1-2 (10 Απριλίου 2018)


Καρά τη διάρκεια της σεζόν 2017-18 οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες και στο Champions League, με τη Λίβερπουλ να έχει ταξιδέψει στο Μάντσεστερ με στόχο να υπερασπιστεί το υπέρ της 3-0, με το οποίο είχε επικρατήσει στο «Άνφιλντ». Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ιδανικά την αναμέτρηση με γκολ του Ζεσούς στο 2', ωστόσο η ομάδα του Κλοπ κατάφερε να επιστρέψει στο δεύτερο ημίχρονο. Αρχικά, ο Σαλαχ ισοφάρισε στο 56' και ο Φιρμίνο ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 77', με τη Λίβερπουλ να πανηγυρίζει την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία.



Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι 4-3 (14 Ιανουαρίου 2018)


Οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες για την 23η αγωνιστική εκείνης της Premier League, με τη Σίτι να είναι αήττητη και να έχει ήδη ξεφύγει στην κορυφή της βαθμολογίας. Ωστόσο, η Λίβερπουλ παρουσιάστηκε άκρως ανταγωνιστική και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα νωρίς στο ματς (9') με γκολ του Τσάμπερλεϊν. Ο Σανέ ισοφάρισε στο 40', όμως η Λίβερπουλ «πετούσε φωτιές» επιθετικά και με γκολ των Φιρμίνο (59'), Μανέ (61'), Σαλάχ (68'), βρέθηκε να προηγείται με 4-1! Η Σίτι δεν τα παράτησε και μείωσε σε 4-3 με σκόρερς τους Μπερνάρντο Σίλβα και Γκιντογκάν, χωρίς όμως να καταφέρει να γλυτώσει την ήττα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x