Γενικά

Σωτηρακόπουλος: «Ωραίος άνθρωπος ο Έρικσον, είχε κλείσιμο ζωής όπως ακριβώς το ήθελε και με χαμόγελο…»

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για τον χαμό του Σβεν Γκόραν Έρικσον και στάθηκε στη δύναμη ψυχής που είχε στους τελευταίους μήνες της ζωής του...

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του Σβεν Γκόραν Έρικσον μέσω του bwinΣΠΟΡ FM 94,6, κάνοντας μια μικρή αναδρομή στην προπονητική καριέρα του Σουηδού προπονητή που «έφυγε», νικημένος από τον καρκίνο, στα 76 του χρόνια.

«Οι λίγο μεγαλύτεροι τον έχουν συνδυάσει με την Αγγλία, αλλά και με τη Λάτσιο και το νταμπλ του 2000 και το Κύπελλο Κυπελλούχων, αλλά όσο πιο πίσω πάμε, η μεγαλύτερη προπονητική επιτυχία ήταν η πρώτη που έκανε, στην Γκέτεμποργκ. Σε μια εποχή που οι Σουηδοί ήταν πλήρως ερασιτέχνες. Μέσα σε μια τριετία έβγαλε μια τεράστια φουρνιά παικτών που πήγαν και έπαιξαν παντού με τεράστια επιτυχία. Και με αυτή τη φουρνιά πήρε το Κύπελλο UEFA» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Ο Αντσελότι μαζί με τον Λίπι τον επηρέασαν πιο πολύ απ’ οτιδήποτε άλλο και ο τρίτος ήταν ο Σάκι. Κάποια στιγμή είχε συζητηθεί με πολύ μεγάλη πρόταση από πλευράς Γιώργου Βαρδινογιάννη, να τον φέρει στον Παναθηναϊκό. Την εποχή που ήταν στη Φιορεντίνα».

Αυτό που μένει στο Χρήστο Σωτηρακόπουλο από τον Σβεν Γκόραν Έρικσον, πέρα από τις ποδοσφαιρικές επιτυχίες, είναι πως ο Έρικσον «ήταν ένας κύριος, ευγενική φυσιογνωμία και όλοι όσοι τον συναναστράφηκαν, αυτό λένε κυρίως. Ωραίος άνθρωπος και έζησε τη ζωή του. Είχε κλείσιμο ζωής όπως θα το ήθελε ο ίδιος. Και με ένα χαμόγελο…».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x