Γενικά

«Πότε δεν ύψωνε τον τόνο της φωνής του»: Το απόσπασμα του Αλμέιδα στη βιογραφία του για τον Έρικσον

Ο Ματίας Αλμέιδα είχε αναφερθεί στη βιογραφία του στον Σβεν Γκόραν Έρικσον, που «έφυγε» από τη ζωή, για την κοινή τους παρουσία στη χρυσή εποχή της Λάτσιο.

Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρηνεί, καθώς ο Σβεν Γκόραν Έρικσον «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών μετά την άνιση μάχη του με τον καρκίνο.

Ο Σουηδός προπονητής πέτυχε σπουδαίες επιτυχίες στην καριέρα του, αφήνοντας το στίγμα του στο ιταλικό ποδόσφαιρο. Με τη Λάτσιο κατέκτησε το Σκουντέτο τη σεζόν 1990/00 -το τελευταίο των Ρωμαίων μέχρι και σήμερα- έχοντας στο ρόστερ τον Ματίας Αλμέιδα, που είχε καθοριστική συμβολή στον τίτλο.

Ο προπονητής της ΑΕΚ στη βιογραφία του, που κυκλοφορεί στην Ελλάδα σε μετάφραση Βασίλη Τεμπέλη, είχε αναφερθεί στον Έρικσον και στη δουλειά του, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο με τρομακτική ηρεμία που ποτέ δεν ύψωνε τον τόνο της φωνής του:

«Ο Σουηδός μετέδιδε μια τρομακτική ηρεμία και εσωτερική γαλήνη. Είχε στο ρόστερ 24 διεθνείς παίκτες και τους είχε όλους ευχαριστημένους, γιατί παίζαμε σε δύο ή τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Ποτέ δεν ύψωνε τον τόνο της φωνής του, δούλευε με την μπάλα στις ασκήσεις και σταματούσε για να διορθώσει τα λάθη. Δεν του άρεσε το ποδόσφαιρο κατοχής με τις πολλές πάσες, το σύστημά του ήταν απλό. Ο τερματοφύλακας την έδινε στον Μιχαΐλοβιτς και ο Σέρβος με μακρινή μπαλιά προσπαθούσε να βρει τον Βιέρι, τον Μπόκσιτς ή τον Σάλας, ανάλογα με τη σεζόν, και εμείς οι μέσοι διεκδικούσαμε τη δεύτερη πάσα ή το ριμπάουντ.

Κάποιες φορές, όταν παίρναμε το ριμπάουντ, κυκλοφορούσαμε λίγο την μπάλα, αλλά δεν του άρεσε καθόλου να χτίζουμε τις επιθέσεις με πάσες από πίσω. Έτσι κατέκτησε το σκουντέτο και μπήκε στην ιστορία του συλλόγου. Είναι πολύ αγαπητός στον κόσμο
», ανέφερε ο Αλμέιδα στο βιβλίο του για τον Έρικσον.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x