Stoiximan Super League

Συγκίνηση: Ο 89χρονος γιος του Αιμίλιου Ιωνά (εκ των ιδρυτών της ΑΕΚ) στο Μουσείο στην OPAP Arena

Το Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ επισκέφθηκε ο γιος του Αιμίλιου Ιωνά, ο οποίος είναι εκ των ιδρυτών της Ένωσης.

Μία επίσκεψη, η οποία αναμφίβολα προκάλεσε συγκίνηση, έγινε σήμερα στο Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ.

Ο 89χρονος Θάνος Ιωνάς, ο οποίος είναι ο γιος του Αιμίλιου Ιωνά, εκ των ιδρυτών των «κιτρινόμαυρων», βρέθηκε στην OPAP Arena συνοδευόμενος από τον εγγονό του.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση του Μουσείου: «Μία επίσκεψη που προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση δέχθηκαν σήμερα τα Μουσείο Ιστορίας της ΑΕΚ και Προσφυγικού Ελληνισμού. Ο 89χρονος Θάνος Ιωνάς, γιος του εκ των ιδρυτών της ΑΕΚ Αιμίλιου Ιωνά, βρέθηκε στην OPAP ARENA, συνοδευόμενος από τον εγγονό του που φέρει το ίδιο ονοματεπώνυμο με αυτόν.

Ο κ. Ιωνάς στάθηκε με συγκίνηση μπροστά στις προθήκες, στις οποίες υπήρχαν αναφορές στον σπουδαίο πατέρα του, και περιεργάστηκε με ενδιαφέρον και θαυμασμό την αναπαράσταση του καταστήματος αθλητικών ειδών «Ιωνάς-Δημόπουλος», στο οποίο είχε γίνει η ιδρυτική συνέλευση της ΑΕΚ στις 13 Απριλίου 1924. Είχε μάλιστα την ευκαιρία να θυμηθεί πολλές ιστορίες, ακόμα και από τα προπολεμικά χρόνια, όταν ήταν η «μασκότ» της ομάδας!

«Θυμάμαι ένα ταξίδι με τρένο στη Θεσσαλονίκη που με κρατούσε στην αγκαλιά του ο προπονητής της ομάδας Κώστας Νεγρεπόντης» έλεγε χαρακτηριστικά, ενώ συγκινήθηκε ιδιαίτερα όταν είδε φωτογραφίες του παλιού γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας, με τις χαμηλές εξέδρες και τον χωμάτινο αγωνιστικό χώρο από τις δεκαετίες του 1940 και του 1950. Εξέφρασε επίσης την επιθυμία να παρακολουθήσει έναν αγώνα της ΑΕΚ στην OPAP ARENA
».

Συγκίνηση: Ο γιος του Αιμίλιου Ιωνά (εκ των ιδρυτών της ΑΕΚ) στην OPAP Arena
Συγκίνηση: Ο γιος του Αιμίλιου Ιωνά (εκ των ιδρυτών της ΑΕΚ) στην OPAP Arena
Συγκίνηση: Ο γιος του Αιμίλιου Ιωνά (εκ των ιδρυτών της ΑΕΚ) στην OPAP Arena

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x