Stoiximan Super League

Ντέμης: «Επιτυχημένη η σεζόν του ΠΑΟΚ ακόμα και αν χάσει τον τίτλο - Δεν έκανε ένα βήμα μπροστά φέτος ο Παναθηναϊκός»

Το σχόλιο του Ντέμη Νικολαϊδη για το ντέρμπι της Τούμπας, για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Στην τρομερή πνευματική προετοιμασία του ΠΑΟΚ, την αποφασιστικότητα του στο γήπεδο, αλλά και στο ξεκάθαρο πλάνο του Ράζβαν Λουτσέσκου απέδωσε ο Ντέμης Νικολαϊδης τη νίκη με σκορ 4-1 επί του Παναθηναϊκού.

Μιλώντας στην εκπομπή Novasports FC, ο Ντέμης Νικολαϊδης, εξέφρασε την άποψη ότι αυτός που έκρινε το ματς ήταν ο προπονητής του ΠΑΟΚ, ο οποίος διαχειρίστηκε όλες τις μίνι κρίσεις που προέκυψαν μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό του «δικεφάλου», ενώ στάθηκε στο γεγονός ότι η επιλογή της ομάδας της Θεσσαλονίκης να δώσει την μπάλα στον Παναθηναϊκό, ήταν τακτική καθώς οι «πράσινοι» δεν ήταν απειλητικοί.


Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Ντέμης Νικολαϊδης για το ντέρμπι της Τούμπας:

«Είδα έναν ΠΑΟΚ που ήξερε πολύ καλά τι ήθελε μέσα στο γήπεδο. Έδωσε μπάλα και χώρο στον Παναθηναϊκό. Αυτό το κάνει ειδικά αν πετύχει ένα γκολ. Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας πολύ περισσότερο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όταν ο ΠΑΟΚ ήταν μπροστά 1-0 είχε κατοχή γύρω στο 70%. Δεν δημιούργησε καταστάσεις καθόλου. Πέτυχε ένα γκολ που ήρθε από λάθος, δεν δημιουργούσε καθόλου. Δεν θυμάμαι μεγάλη ευκαιρία. Κατάφερε να το κάνει εύκολο το ματς για τον ΠΑΟΚ. Εκεί που έδωσε την μπάλα ο ΠΑΟΚ, λειτούργησε στο transition. »


«Μετά το 1-0 ο ΠΑΟΚ τελείωσε το ματς. Έδωσε χώρους, χτύπησε στην κόντρα. Έπαιξε με τη φωτιά, αλλά ουσιαστικά δεν... υπήρχε φωτιά. Στη μια φάση που έκανε ο Παναθηναϊκός ήταν εκεί ο Κοτάρσκι. Και γκολ να έμπαινε, έβλεπα έναν ΠΑΟΚ που θα έβρισκε τρόπο να πάρει το ματς. »

«Όταν είδα τις ενδεκάδες μου έλειπε από τον ΠΑΟΚ ο Κωνσταντέλιας, έτυχε και τραυματίστηκε ο Μουργκ, μπήκε μέσα και ήταν εκπληκτικός. Μπήκε και άλλαξε το ματς».

Για το 3/3 με ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και την πνευματική προετοιμασία: «Είναι δουλειά του προπονητή να έχει έτοιμους τους παίκτες. Το να είσαι προπονητής και να είσαι υπεύθυνος για την ψυχολογία παικτών δεν είναι εύκολο. Ένας προπονητής πρέπει να διαχειρίζεται πολλές προσωπικότητες. Τρομερό το ότι έκανε τρεις σερί νίκες όντας καλύτερος. Δεν πήρε νίκη με κάποιον επειδή ήταν τυχερός.».



Μάλιστα μιλώντας για τον ΠΑΟΚ, ανέφερε ότι οποιαδήποτε και αν είναι η κατάληξη, η σεζόν του είναι επιτυχημένη: «Τρία ντέρμπι σερί τα πήρε με διαφορετικούς τρόπους, ανατροπή με ΑΕΚ, εύκολα τον Ολυμπιακό και πολύ πιο εύκολα με τον Παναθηναϊκό. Αν πάρει το πρωτάθλημα θα το έχει κάνει με μια πολύ καλή σεζόν. Αν δεν το πάρει θα το έχει χάσει είτε με έναν βαθμό, είτε στην ισοβαθμία αν φέρει ισοπαλία. Δεν μπορούμε να κρίνουμε τον Λουτσέσκου αν χαθεί ο τίτλος. Με μικρότερο ρόστερ από την ΑΕΚ και με 10 ματς περισσότερα στη σεζόν πάει να πάρει πρωτάθλημα.»



Σχολιάζοντας μεμονωμένα τον Παναθηναϊκό, ο Ντέμης Νικολαϊδης, τόνισε ότι «είναι μια ομάδα που δεν έχει σχέδιο και δεν ξέρει τι κάνει μέσα στο γήπεδο. Δεν έχει πλάνο. Χάθηκε η συνοχή με την αλλαγή προπονητή. Μεγάλωσε το ρόστερ, αλλά μόνο με παίκτες δεν αλλάζει. Κάτι πρέπει να γίνει στον Παναθηναϊκό, γιατί θα είναι δύσκολα στον τελικό Κυπέλλου. Δεν μπορώ να πω ότι είναι πετυχημένη χρονιά για τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν είναι αποτυχημένη για τον προπονητή. Δεν πήγε ένα βήμα μπροστά αυτή τη σεζόν.»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x