Stoiximan Super League

Επιβίωσε στο θρίλερ των Σερρών και απέδρασε με «διπλό» ο ΟΦΗ!

Απόδραση από τις Σέρρες για τον ΟΦΗ! Σε ένα ματς που οι Κρητικοί είδαν τον Πανσερραϊκό να επιστρέφει από το 2-0, όμως με ένα πέναλτι του Φούντα επέστρεψαν στις νίκες (2-3).

Έβγαλε αντίδραση και επέστρεψε στις νίκες ο... λεβέντης ΟΦΗ! Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα μετά την σοκαριστική εντός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό, πήρε σημαντικό τρίποντο επί του Πανσερραϊκού σε ματς θρίλερ επικρατώντας 3-2 στις Σέρρες για την 7η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Συγκλονιστικό ματς, ιδίως στο πρώτο μέρος με τους Κρητικούς να προηγούνται 2-0 χάρη σε τέρματα των Μπρεσάν και Νους, τους γηπεδούχους να επιστρέφουν με Μπετανκόρ και Φαρές και τον ΟΦΗ να παίρνει τη νίκη με εύστοχο πέναλτι του Φούντα!

Πολλές τελικές και από τις δυο ομάδες, με τον ΟΦΗ να φτάνει πλέον τους 11 βαθμούς και να ανεβαίνει στη βαθμολογία, παραμένει ουραγός ο Πανσερραϊκός που αναζητά αντίδοτο, έχοντας μόλις 4 βαθμούς.

Στο μυαλό των κόουτς:

O Χουάν Φεράντο επέλεξε σχηματισμό 3-4-3 για τον Πανσερραϊκό. Ο Γκουγκεσασβίλι κάτω από τα δοκάρια, με τους Μπέργκστρεμ, Ντάβιντσον και Χαντάκια στο κέντρο της άμυνας και τους Δεληγιαννίδη, Φαρές σε ρόλο δεξιού και αριστερού μπακ-χαφ αντίστοιχα. Στάικος, Λιάσος τα δυο χαφ, με τον Τέρζιτς και τον Τομάς πίσω από τον Μπετανκόρ.

Για τον ΟΦΗ ο Τραϊανός Δέλλας επέλεξε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Χριστογεώργος στην εστία, την τετράδα της άμυνας αποτελούσαν οι Μαρινάκης, , Λαμπρόπουλος, Μπρεσσάν, Χατζηθεοδωρίδης. Καραχάλιος και Μπαΐνοβιτς τα δύο κεντρικά χαφ, ο Μπάκιτς θα στον άξονα με τους Νους, Σενγκέλια, Σαλσίδο ν’ αποτελούν την τριάδα της επίθεσης.

Το ματς:
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η αναμέτρηση, με τον ρυθμό και την ένταση του ματς να κυμαίνονται σε υψηλά επίπεδα. Η πρώτη καλή στιγμή κατεγράφη μόλις στο 2' με τον Καραχάλιο να ανεβαίνει και να σουτάρει με δύναμη, όμως ο Γκουγκεσασβίλι εντυπωσιακά απέκρουσε σε κόρνερ.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση, αφού από το κόρνερ ο Πανσερραϊκός βγήκε στην κόντρα, ο Φαρές, πέρασε την μπάλα στον Τομάς, που κουβάλησε την μπάλα, έκανε το σουτ, αλλά η προσπάθεια του έφυγε λίγο άουτ.

Ο ρυθμός παρέμενε ο ίδιος και με τη συμπλήρωση οκτώ λεπτών στο ματς οι Κρητικοί βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Νους να εκτελεί το κόρνερ και τον Μπρεσάν να πηδά υψηλότερα από όλους και να σκοράρει με κεφαλιά για το 0-1!

Πανσερραϊκός-ΟΦΗ:

Το σύνολο του Φεράντο δεν επηρεάστηκε και αναζήτησε την άμεση ισοφάριση με τον Φαρές να εξαπολύει ένα πολύ δυνατό σουτ, όμως ο Χριστογεώργος εντυπωσιακά επενέβη.

Ο ΟΦΗ έδειχνε να παγώνει τον ρυθμό, όμως έβγαινε με ευκολία στην κόντρα και στο 17' άγγιξε το 2-0. Ο Νους έκλεψε από τα δεξιά την μπάλα έκανε τη σέντρα εγκαίρως στον Σαλσίδο, αυτός την... αεροπλανική προβολή, όμως ο Γκουγκεσασβίλι, απέκρουσε.

Αυτό που δεν κατάφερε ο Ιταλός φορ, το πραγματοποίησε ο εξαιρετικός Νους! Ο Σαλσίδο έγινε δημιουργός βρίσκοντας με γύρισμα τον Αργεντινό, που με υπέροχη κίνηση και πλασέ εν κινήσει σκόραρε για το 0-2 των Κρητικών!

Πανσερραϊκός-ΟΦΗ:

Μόλις δυο λεπτά χρειάστηκε ο Πανσερραϊκός για να μπει ξανά στο ματς! Οι γηπεδούχοι βρήκαν μπροστά, με τον Φαρές να κάνει τη σέντρα από τα αριστερά, ο Δεληγιαννίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας, σέντραρε παράλληλα, εκεί όπου ο Μπετανκόρ έκανε την προβολή και σκόραρε μειώνοντας σε 2-1.

Πανσερραϊκός-ΟΦΗ:

Το ματς έδειχνε προσωρινά να... σβήνει, όμως μια «σπίθα» ήταν αρκετή για να γίνει και πάλι ροντέο. Στο 39' οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο γκολ με τον Τομάς να βρίσκει με υπέροχο γέμισμα τον Μπετανκόρ στην περιοχή, ο Ισπανός κατέβασε, αλλά το σουτ του έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους όμως ο ψυχωμένος Πανσερραϊκός, ισορρόπησε πλήρως το ματς και κατάφερε να ισοφαρίσει! Ο Τέρζιτς από τα δεξιά έκανε το γύρισμα, η αντίδραση του Χριστογεώργου ήταν κάκιστη, αφού με την επέμβαση του έστειλε την μπάλα στον Φαρές, που με πλασέ έκανε το 2-2!

Πανσερραϊκός-ΟΦΗ:

Η αρχή στο δεύτερο μέρος δεν θα μπορούσε να ήταν αντίστοιχη με εκείνη του πρώτου, με τον Φεράντο να αντικαθιστά τον Τέρζιτς με τον Ντέλετιτς, ο οποίος από τα πρώτα λεπτά ήταν δραστήριος.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ήταν για τους Κρητικούς με τον Νους στη σέντρα από τα αριστερά, ο Γκουγκεσασβίλι έκανε κακή έξοδο, ο Σενγκέλια αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι πλάσαρε, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ προ κενής εστίας.

Οι ποδοσφαιριστές του Τραϊανού Δέλλα έδειχναν πιο αποφασισμένη και λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο ΟΦΗ, άγγιξε το 3-2. Καταπληκτική ατομική ενέργεια και σέντρα ακριβείας του Νους, ο Σαλσίδο στην περιοχή έκανε το κοντρόλ, γύρισε και σούταρε, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο προπονητής του Πανσερραϊκού, φρέσκαρε τη μεσοεπιθετική του γραμμή προκειμένου η ομάδα τού να γίνει πιο δημιουργική, ωστόσο τα κενά στα μετόπισθεν έδιναν το δικαίωμα στον ΟΦΗ να απειλήσει και να χάσει τεράστια στιγμή στο 66'. Οι φιλοξενούμενοι αναπτύχθηκαν από τα δεξιά με τον Σενγκέλια να κάνει το γύρισμα στην καρδιά της άμυνας των γηπεδούχων, ο Νους στην κίνηση ένα εξαιρετικό σκαστό σουτ, είδε αρχικά τον Γκουγκεσασβίλι και εν συνεχεία το οριζόντιο δοκάρι να του στερούν το γκολ.

Ο Γεωργιανός τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού, ήταν αποφασισμένος να κρατήσει την ομάδα του μέσα στο ματς και στο 72' πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση. Όμορφη κίνηση του Σαλσίδο που τράβηξε τον Δεληγιαννίδη, δημιουργώντας χώρο για τον Νους στον οποίο και πέρασε κάθετα στην μπάλα, αυτός όμως στο τετ-α-τετ νικήθηκε από τον πορτιέρε των γηπεδούχων, ο οποίος στην προσπάθεια του να βάλει στοπ στον Αργεντινό, τραυματίστηκε, αλλά συνέχισε μετά από λίγο.

Ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να κάνει την ολική ανατροπή, όμως ο Μπετανκόρ τα... χάλασε στην τελική προσπάθεια και έτσι ήρθε η φάση του 87ου λεπτού. Τρομερή ενέργεια του Νους ο οποίος παρότι βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Δεληγιαννίδη, σηκώθηκε, μπήκε στην περιοχή, εκεί όπου ο Γουαγκέ τον ανέτρεψε παραχωρώντας πέναλτι! Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ταξιάρχης Φούντας στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 2-3!

Οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να πάρουν τον βαθμό, όμως στο 93' η σκαστή κεφαλιά του Φαρές, απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή από τον Αποστολάκη που έσωσε τον ΟΦΗ.

ΜVP: Μπορεί ο Ταξιάρχης Φούντας να πέτυχε το «χρυσό» γκολ του ΟΦΗ στις Σέρρες, ωστόσο για μια ακόμη φορά ο Τιάγκο Νους ήταν... όαση! Ο φοβερός Αργεντινός, ήταν ο κινητήριος μοχλός των φιλοξενούμενων, είχε μέχρι το 28' ασίστ και γκολ, έχασε σημαντικές ευκαιρίες και κέρδισε το πέναλτι που έκρινε το ματς.

Η «σφυρίχτρα»: Δυο πρόσωπα από τον Ιωάννη Παπαδόπουλο στο ματς. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε... νεράκι με το ματς να έχει τρομερό ρυθμό και να μην τον κόβει, ωστόσο στο δεύτερο σφύριζε πολύ. Σε μια περίπτωση οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Λαμπρόπουλου το οποίο ορθώς δεν υπέδειξε, ενώ στη φάση του πέναλτι που κέρδισε ο Νους, έδειξε σωστά την άσπρη βούλα.

Oι ενδεκάδες του ματς:

Πανσερραϊκός (Xoυάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης, Μπέργκστρομ, Ντάβιντσον, Φαρές, Στάικος, Λιάσος, Χαντάκιας, Τέρζιτς, Τομάς, Μπετανκόρ.

ΟΦΗ (Τραϊανός Δέλλας): Χριστογιώργος, Μαρινάκης, Χατζηθεοδωρίδης, Μπρεσάν, Λαμπρόπουλος, Μπάκιτς, Μπαΐνοβιτς, Καραχάλιος, Νους, Σενγκέλια, Σαλσίδο.

Διαιτητής: Παπαδόπουλος
Βοηθοί: Διαμαντής, Σπυρόπουλος
4ος Διαιτητής: Κατοίκος
VAR: Τσακαλίδης, Τσιμεντερίδης

Η ροή του ματς από το match centre του sport-fm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x