Stoiximan Super League

Παναθηναϊκός: Μαθήματα στο build up και συνεχείς «παρεμβάσεις» από Αλόνσο!

Φουλ της τακτικής από τον Ντιέγκο Αλόνσο στην πρωινή προπόνηση του Παναθηναϊκού. Αποστολή στο Σλάντμινγκ: Διονύσης Δεσύλλας.

Αποστολή στην Αυστρία
Αποστολή στην Αυστρία

*Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού μπήκε στην τελική ευθεία με τους "πράσινους" να βρίσκονται σήμερα στην προτελευταία ημέρα τους στο Σλάντμινγκ της Αυστρίας. Θα ακολουθήσει αύριο (18:00) το φιλικό με τη γερμανική Μπράουνσβαϊγκ στο Σάλτσμπουργκ και έπειτα η αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα.

*Το πρωινό πρόγραμμα ήταν γεμάτο τακτική για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Για μια ακόμη ημέρα ο Ντιέγκο Αλόνσο έκανε... φροντιστήριο στους παίκτες του, αυτή τη φορά στην ανάπτυξη παιχνιδιού και το "χτίσιμο" των επιθέσεων, κάτι που, φυσικά, έχει δουλέψει και σε προηγούμενες προπονήσεις.



*Μετά την προθέρμανση ο Αλόνσο χώρισε τους παίκτες στις εξής ομάδες:

Πορτοκαλί: Λοντίγκιν (Καρακασίδης), Αράο, Σένκεφελντ, Βαγιαννίδης, Κώτσιρας, Ζέκα, Βιλένα, Τζούριτσιτς, Μαντσίνσι, Λημνιός, Γερεμέγεφ.
Πράσινοι: Ντραγκόφσκι (Λίλο), Μάγκνουσον (Κυριόπουλος), Πάλμερ - Μπράουν (Κάτρης), Μπάλντοκ, Φικάι, Ρούμπεν, Τσόκαϊ, Μπρέγκου, Αϊτόρ, Νίκας, Νταμπίζας.

*Η τακτική είχε δυο ασκήσεις. Στην πρώτη ζητούσε build up από τα στόπερ με την μπάλα να πρέπει να περάσει ανάμεσα στις γραμμές, είτε στα χαφ, είτε στα εξτρέμ προκειμένου να βρεθούν οι προυποθέσεις για την κατάλληλη επίθεση.

Στη δεύτερη άσκηση η δουλειά αφορούσε ξανά το build up με την "αντίπαλη" ομάδα να πρεσάρει. Ο σκοπός ήταν να υπάρξει σωστό χτίσιμο σε συνθήκες έντονης πίεσης με τον Ντιέγκο Αλόνσο να σταματάει αρκετές φορές την άσκηση για να κάνει τις παρατηρήσεις του.

*Ο Ουρουγουανός ζητούσε σωστές κινήσεις στον χώρο για βγει η μπάλα στα μεσοδιαστήματα και διέκοψε αρκετές φορές την προπόνηση προκειμένου να κατευθύνει σωστά τους ποδοσφαιριστές του και η άσκηση να βγει όπως πρέπει. Έπειτα από αρκετές "επαναλήψεις" προς το τελείωμα το build up έγινε σωστά και γρήγορα και ο Αλόνσο με τους συνεργάτες του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους με τον 49χρονο να φωνάζει προς τους παίκτες του: "belissima"".

Μετά το τέλος της προπόνησης ο Ντιέγκο Αλόνσο είχε τετ α τετ με τους τερματοφύλακες για να τους εξηγήσει τι ζητάει στο κομμάτι του build up και πως θα πρέπει να συμπεριφέρονται αυτοί στο ξεκίνημα του χτισίματος ή όταν η μπάλα επιστρέφει στα πόδια τους.


*O Τάσος Μπακασέτας δεν προπονήθηκε λόγω ίωσης, ενώ ο Γεντβάι δεν έδωσε το "παρών" για λόγους αποφόρτισης μετά τις ενοχλήσεις που είχε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x