Stoiximan Super League

Παιδιά, να αραιώνουμε λίγο…

Μια χαρά ήταν η εικόνα του Παναθηναϊκού με τη Λάτσιο, καλές και… άγιες οι προσθήκες, αλλά οι «πράσινοι» έχουν ένα ανοιχτό μέτωπο που αφορά τους υπό παραχώρηση παίκτες, που πρέπει να κλείσει γρήγορα.

Το να υπάρχουν στο ρόστερ του Παναθηναϊκού ποδοσφαιριστές οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν υπολογίζονται είναι μια κατάσταση που έκανε πολύ έντονα την εμφάνισή της μετά την περίοδο της πολυμετοχικότητας. Από τότε και μέχρι σήμερα, δεν έχει περάσει ούτε μία μεταγραφική περίοδος που να μην γίνεται κουβέντα για αυτούς τους παίκτες και την προσπάθεια απαλλαγής του «τριφυλλιού» από την παρουσία τους και -κυρίως- τα βαριά συμβόλαιά τους.

Με την οικονομική στενότητα να έχει αντικαταστήσει προ πολλού τις προηγούμενες «χρυσές» εποχές, αυτή η ανάγκη καθίσταται επιτακτική.

Οι «πράσινοι» πόνταραν σε ευρωπαϊκή έξοδο και στις πωλήσεις παικτών για να ανασάνουν, όμως ο εξορθολογισμός των οικονομικών δεν γίνεται μόνο με αύξηση εσόδων όπου υπάρχουν και αναποδιές (βλέπε περίπτωση Μαυρία ή το όχι της UEFA στο ενδεχόμενο συμμετοχής στο Europa League) αλλά και με περιορισμό των εξόδων.

Κι ενώ ήδη από την περασμένη σεζόν ο Παναθηναϊκός «απαλλάχθηκε» από παίκτες με βαριά κι ασήκωτα συμβόλαια (αφήνοντας στην άκρη την αγωνιστική αξία των παικτών που αποχώρησαν), το «τριφύλλι» βρίσκεται πολύ μακριά ακόμη από το επιθυμητό επίπεδο αποδεσμεύσεων.

Οι Τοτσέ, Βιτόλο, Σο, Πίντο, Βελάσκες, Φορναρόλι και Κουίνσι για τον άλφα ή το βήτα λόγο δεν υπολογίζονται για τη νέα περίοδο. Δεν υπολογίζονται, αλλά πληρώνονται κανονικά και με το νόμο, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό της ομάδας, ενώ με εξαίρεση τον Τοτσέ, για κανέναν άλλον από τους προαναφερθέντες δεν μοιάζει πιθανό να υπάρξει αλλαγή δεδομένων.

Κατά καιρούς ακούστηκαν φήμες για προτάσεις (ειδικά ο Κουΐνσι απασχόλησε αρκετούς συλλόγους) αλλά κάτι επίσημο και χειροπιαστό δεν έχει υπάρξει. Για τον Γκανέζο πάντως, υπάρχει αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα της Κρίσταλ Πάλας πως είναι ακόμη πιθανό να του προταθεί συμβόλαιο, ενώ τον Τοτσέ μόνο η επιθυμία των οπαδών της Μούρθια -μέσω… forum- να τον δουν να φορά τη φανέλα της αγαπημένης τους ομάδας.

Ακόμη κι αν αυτοί οι δύο αποτελέσουν παρελθόν, υπάρχουν πολλοί ακόμη -και οι περισσότεροι με ισχνή προσφορά στην ομάδα- που πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν. Ορισμένοι εξ αυτών, μάλιστα, είχαν τόσο... διακριτική παρουσία που μόνο με θαύμα θα φτάσει πρόταση, σε κάθε περίπτωση, όμως, η ανάγκη απομάκρυνσής του είναι δεδομένη και αυτός οφείλει να είναι ο μεγάλος στόχος των ανθρώπων που διοικούν και «τρέχουν» την ομάδα.

Τα υπόλοιπα είναι δουλειά του Γιάννη Αναστασίου και των παικτών του που τουλάχιστον κόντρα στη Λάτσιο άφησαν περιθώρια αισιοδοξίας.

Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x