Stoiximan Super League

Οζντόεφ: «Στόχος του ΠΑΟΚ το Champions League - Η πόλη φλεγόταν μετά το πρωτάθλημα»

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τον στόχο του ΠΑΟΚ στο Champions League μίλησε σε ΜΜΕ της Ρωσίας ο Μαγκομένντ Οζντόεφ.

Συνέντευξη σε ΜΜΕ της Ρωσίας παραχώρησε ο Μαγκομένντ Οζντόεφ.

Ο κεντρικός χαφ του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, τονίζοντας ότι η Θεσσαλονίκη φλεγόταν στους πανηγυρισμούς. Παράλληλα, στάθηκε στη ζωή στην πόλη, αλλά και στον στόχο της πρόκρισης στο Champions League.

Αναλυτικά, όσα ανέφερε ο Μαγκομέντ Οζντόεφ:

Για το ότι ήταν το πρώτο του πρωτάθλημα εκτός Ρωσίας και το πως ένιωσε για τον τίτλο που πήρε με τον ΠΑΟΚ:

«Αυτή είναι η πρώτη μου τέτοια εμπειρία, είναι συναρπαστική. Ήταν ένα σκληρό πρωτάθλημα με πολλές συγκινήσεις. Είναι ωραίο συναίσθημα να είσαι πρώτος. Τελικά όλα τελείωσαν όπως θέλαμε. Αν το συγκρίνουμε με τους τίτλους πρωταθλήματος με τη Ζενίτ, το χρυσό στην Ελλάδα μου θύμισε το πρώτο μου πρωτάθλημα με τον σύλλογο της Αγίας Πετρούπολης».

Για την έλλειψη ανταγωνισμού στην Ρωσία και την Ζενίτ και την κατάκτηση τίτλου του ΠΑΟΚ μετά από πέντε χρόνια:

«Είναι πάντα πιο εύκολο ψυχολογικά και ηθικά να κερδίζεις νωρίτερα τους τίτλους. Όταν όλα κρέμονται από μια κλωστή, είναι δύσκολο. Ναι, τα συναισθήματα είναι υψηλότερα από όταν πήρα το πρωτάθλημα με τη Ζενίτ 5-6 ματς πριν το τέλος, το ζήσαμε μέχρι το τέλος αυτό το πρωτάθλημα εδώ στον ΠΑΟΚ».

Για τους στόχους που υπήρχαν στον ΠΑΟΚ:

«Οι υψηλότεροι στόχοι, όπως συμβαίνει σε κάθε κορυφαίο κλαμπ όπως ο ΠΑΟΚ. Ταυτόχρονα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι στην Ελλάδα συν-πλην τέσσερις ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα. Αλλά τόσο ο σύλλογος όσο και εγώ προσωπικά, θέσαμε μόνο τους μέγιστους στόχους. Όπου κι αν παίζω, θέλω να κερδίζω. Έτσι ήταν για μένα από τότε από παιδί, αν και κέρδισα τον πρώτο μου τίτλο με τη Ζενίτ μόλις στα 27 μου. Αν και πριν από αυτό υπήρχαν πιθανότητες να κατακτήσει το τρόπαιο με τη Λοκομοτίβ».

Για το πως γιορτάστηκε η κατάκτηση του τίτλου στην Θεσσαλονίκη και το πως το έζησε ο ίδιος:

«Στη Θεσσαλονίκη, η πόλη φλεγόταν! Ήταν μια μεγάλη εκδήλωση για τον κόσμο, ήμασταν απίστευτα χαρούμενοι. Γιορτάζαμε τη νίκη μέχρι τις 8 το πρωί, κανείς δεν κοιμήθηκε. Αμέσως μετά τον αγώνα πήγαμε στο γήπεδο μας και η αρένα γέμισε εντελώς. Στη συνέχεια γυρίσαμε τη Θεσσαλονίκη με λεωφορείο, γιορτάσαμε με τους φιλάθλους μέχρι τις 5 το πρωί και μετά καθίσαμε λίγο με τα παιδιά».

Για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ:

«Η πόλη ζει από το ποδόσφαιρο, ξέρουν όλα τα παιδιά στην ομάδα και το ζουν κάθε μέρα. Είναι σαφές ότι όταν κάτι πάει στραβά, τα αποτελέσματα δεν είναι τα ίδια, οι οπαδοί μπορεί να φουντώσουν, αλλά αυτό είναι μια φυσιολογική κατάσταση».

Για το αν μαθαίνει ελληνικά:

«Ξέρω μερικές φράσεις και λέξεις, αλλά δεν έχω σπουδάσει με δάσκαλο. Σκοπεύω να το κάνω στο μέλλον».

Για το ποιος είναι ο πιο σημαντικός αντίπαλος του ΠΑΟΚ:

«Από τις ομάδες της κορυφής είναι ο Ολυμπιακούς, από τις υπόλοιπες ομάδες είναι ο Άρης».

Για τον καιρό στην Ελλάδα και το πόσο δύσκολο είναι για αυτόν να παίζει σε υψηλές θερμοκρασίες:


«Όπως όταν έπαιζα στην Τουρκία, είναι εξίσου ζεστός ο καιρός και στην Ελλάδα. Είναι δύσκολο για μένα, ακόμα δεν το έχω συνηθίσει. Ποτέ δεν μου άρεσε να παίζω κάτω από τον καυτό ήλιο, ακόμη και στη Ρωσία. Θυμάμαι ότι έπαιξα κάποτε στη Ζενίτ εκτός έδρας με την Κρασνοντάρ και έπαθα ηλίαση. Έπρεπε να γίνω αλλαγή στο ημίχρονο.

Μετά το 30ο λεπτό δεν θυμόμουν καν πού βρισκόμουν ή τι συνέβαινε. Προτιμώ να παίζω στη βροχή ή όταν είναι δροσερό. Ιδανικές συνθήκες για ποδόσφαιρο
».

Για την ζωή στην Θεσσαλονίκη και την σύγκριση με Μόσχα και Αγία Πετρούπολη και το αν προτιμά να ζει σε μεγαλουπόλεις:


«Ναι, αν και όλα έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους. Είναι ωραία στη Θεσσαλονίκη: καλός καιρός, όλα είναι κοντά, υπάρχουν ρωσικά εστιατόρια και καταστήματα. Αλλά δεν έχω εξερευνήσει πολύ την πόλη ακόμα, δεν είχα χρόνο. Έχουμε πολλά παιχνίδια, πτήσεις και μετακινήσεις».

Για τα ποια είναι τα σχέδια του για το μέλλον και μέχρι πότε έχει συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ:

«Συμφωνία με τον ΠΑΟΚ έχω μέχρι το καλοκαίρι του 2025, η οποία μπορεί να επεκταθεί για άλλη μια σεζόν. Είμαι ικανοποιημένος από τη θέση στην ομάδα, είμαστε πρωταθλητές. Στόχος είναι να παίξουμε στο Champions League. Δεν μπορώ να μαντέψω πώς θα εξελιχθούν όλα αργότερα, όλα μπορούν να συμβούν στη ζωή. Αλλά μέχρι στιγμής μου αρέσει εδώ, στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x