Stoiximan Super League

Οι μεταγραφές θα του φτιάξουν το παρόν, αλλά έχει «χρυσό» μέλλον αυτός ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο πρώτο του φιλικό από τον Άγιαξ (1-0), ωστόσο έβγαλε στο χορτάρι στοιχεία που θέλει να δει ο Μεντιλίμπαρ και είδε τη «χρυσή» γενιά του Youth League να τραβάει τα βλέμματα.

Ηττήθηκε στο πρώτο του φιλικό, αλλά έχει πράγματα να κρατήσει -και σαφώς να βελτιώσει- ο Ολυμπιακός! Παρότι δεν έπαιξαν οι Στάμενιτς, Ελ Κααμπί, Γκαρθία και αναμένει τις μεταγραφές που θα την ανεβάσουν ακόμη περισσότερο, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έβγαλε θετικά στοιχεία κόντρα στον πολύ πιο έτοιμο Αίαντα, ο οποίος πήρε τη νίκη με 1-0.

Ασφαλώς, οι παίκτες από τη «χρυσή» γενιά του Youth League ήταν αυτοί που τράβηξαν τα βλέμματα, αφού ιδιαίτερα οι Κουτσίδης, Μπακούλας ήταν εξαιρετικοί, με τους Κωστούλα, Παπακανέλλο, Μουζακίτη να παίζουν επίσης.

Ορεξάτοι οι Ζέλσον, Ορτέγκα, όπως και ο Κοστίνια στο ανεπίσημο ντεμπούτο του, ενώ οι Πειραιώτες δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα, έχοντας καλή συμπεριφορά ανασταλτικά.

Αύριο Σάββατο (16:00) το επόμενο φιλικό του Ολυμπιακού, αυτή τη φορά με αντίπαλο τη Μαλίν, ενώ ο Άγιαξ ολοκλήρωσε επί της ουσίας την προετοιμασία του και στρέφεται στα ευρωπαϊκά ματς με τη Βοϊβοντίνα.



Το παιχνίδι:
Διάθεση, ένταση και πρέσινγκ πολύ ψηλά στο γήπεδο ήταν τα στοιχεία που φανέρωσε ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Στο κέντρο τέταρτο οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να... σκάσουν τον Αίαντα από την πίεση, δεν τους επέτρεπαν να αναπτυχθούν σωστά και τους δυσκόλευαν. Μάλιστα, είχαν και την πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα, όταν ο Κουτσίδης με υπέροχη κάθετη μπαλιά βρήκε τον Κωστούλα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας αλλά ο 17χρονος φορ σούταρε λίγο σουτ.



Οι Ολλανδοί απάντησαν με το σουτ του κορυφαίου παίκτη τους, Φιτζ-Τζιμ, ο οποίος είδε όμως τον Πασχαλάκη να τον νικά με τα πόδια. Κουτσίδης, Άμπι και Μπακούλας έβγαζαν εξαιρετικό πρόσωπο και ξεχώρισαν, ο Μεντιλίμπαρ έβλεπε τη σωστή νοοτροπία αλλά οι προσπάθειες ήταν ημιτελείς στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Εν μέρει λογικό για πρώτο φιλικό, με τους παίκτες του Άγιαξ να εκμεταλλεύονται το λάθος του Ντόη στον άξονα, ο Τέιλορ να κλέβει και σε γρήγορο transition να σπάει στον επερχόμενο Φορμπς, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά για το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου.

0

Ασφαλώς βελτιωμένοι στο δεύτερο μέρος οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι ανέβασαν την απόδοσή τους σε συνδυασμό με την είσοδο των Ζέλσον, Ορτέγκα, Ροντινέι μεταξύ άλλων. Ένας από τους παίκτες που μπήκαν στο ματς ως αλλαγή, ο νεαρός Μουζακίτης ήταν εξ αυτών που άρεσαν και μάλιστα έφτιαξε με τρομερή δημιουργία τη μεγάλη φάση του Ολυμπιακού στο 50ό λεπτό, αλλά ο Μασούρας δεν νίκησε τον Πάσβιρ σε τετ-α-τετ.



Ο Ζέλσον δημιουργούσε, ο Ορτέγκα έπαιζε αρκετά ψηλά στο γήπεδο και έβγαζε εξαιρετικά δείγματα και στο επιθετικό τρίτο, με τους Πειραιώτες να είναι ασφαλώς ανώτεροι και να παίζουν στο μισό γήπεδο τους Ολλανδούς. Ο Πάσβιρ έβγαζε κάθε τελική προς την εστία του, όπως έκανε και στο 73ο λεπτό στο ωραίο σουτ του Ζέλσον Μάρτινς, ενώ ο Τσικίνιο στο 81’ δεν πρόλαβε να σκοράρει μετά τη σέντρα του Ροντινέι. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, παρά την κυριαρχία των «ερυθρόλευκων» και το 1-0 υπέρ του Αίαντα παρέμεινε ως το φινάλε.

Έτσι παρακολουθήσατε LIVE την αναμέτρηση.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης (46' Αναγνωστόπουλος), Αμπι (46' Ρέτσος), Κοστίνια (46' Ροντινέι), Κουτσίδης (70' Μπιανκόν), Αποστολόπουλος (46' Ορτέγκα), Τσικίνιο (82' Ντόη), Μπακούλας (84' Κωστούλας), Ντόη (46' Μουζακίτης), Μασούρας, Μπιελ (70' Παπακανέλλος) και Κωστούλας (46' Ζέλσον Μαρτίνς).

Άγιαξ: Πασβίρ, Ρεντς, Σούταλο (67' Κάπλαν), Γιάνσε, Βίντναλ, Χέντερσον, Μπανέλ (67' Ούγκβου), Τέιλορ, Ακπομ, Φιτζ-Τζιμ (67' Χίνσον) και Φορμπς.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x