Stoiximan Super League

Όρθιος στο Ηράκλειο με... από μηχανής Καλοσκάμη στο 90+2' ο Ατρόμητος!

Χάρη σε γκολ του Καλοσκάμη, που πέρασε στο ματς αργά ως αλλαγή, ο Ατρόμητος πήρε βαθμό (1-1) που άξιζε στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ, σε ένα ματς με τρεις κόκκινες κάρτες (Κίνι, Μανσούρ, Ισέκα)!

Ισόπαλο το ματς-ροντέο στο «Γεντί Κουλέ»! ΟΦΗ και Ατρόμητος έμειναν στο 1-1, μετά από μία αναμέτρηση με αρκετές φάσεις, εναλλαγές συναισθημάτων και μεγάλη ένταση, ειδικά στο τελευταίο κομμάτι της.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν από νωρίς χάρη σε έμπνευση του Μπόρχα Γκονζάλεθ (και κακή αντίδραση του Κοσέλεφ), κάνοντας το 1-0 στο 9'. Ο Ατρόμητος σε γενικές γραμμές ήταν ανώτερος αλλά φλύαρος, όμως δικαιώθηκε τελικά στο 90+2' χάρη σε γκολ του Δημήτρη Καλοσκάμη, ο οποίος είχε μπει αλλαγή λιγότερο από 10 λεπτά πριν σκοράρει.

Κάπως έτσι, γράφτηκε το τελικό 1-1, με τον ΟΦΗ να παίρνει τον πρώτο του βαθμό αλλά να χάνει στο φινάλε την ευκαιρία για μία πολύτιμη νίκη. Από την άλλη, οι Περιστεριώτες είδαν το σενάριο της πρώτης αγωνιστικής να επαναλαμβάνεται (προβάδισμα του αντιπάλου και ισοφάριση), φτάνοντας τους δύο βαθμούς, οι οποίοι είναι μάλλον λίγοι βάσει του θετικού αγωνιστικού προσώπου που έχει δείξει το σύνολο του Πάμπλο Γκαρσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων δόθηκαν τρεις κόκκινες κάρτες. Ο πρώτος που αποβλήθηκε ήταν ο Μανσούρ για ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης με δεύτερη κίτρινη, ενώ την ίδια τύχη είχαν και οι Κίνι, Ισέκα, μετά από μία μικρή σύρραξη στην τελευταία φάση της αναμέτρησης.

Επόμενο ματς για τον ΟΦΗ εκτός έδρας με τον Βόλο, ενώ ο Ατρόμητος θα κοντραριστεί με τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι.

Στο μυαλό των κόουτς:

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Τραϊανός Δέλλας. Ο Χριστογεώργος υπερασπίστηκε την εστία, ενώ στα δεξιά έπαιξε ο Μπόρχα, αριστερά ο Χατζηθεοδωρίδης και στο κέντρο της άμυνας οι Λαμπρόπουλος, Μπρεσάν. Στα χαφ έπαιξαν οι Καραχάλιος, Γκαγιέγος, ενώ στην επίθεση αριστερά αγωνίστηκε ο Ριέρα και δεξιά ο Αποστολάκης, με τον Μπάκιτς πίσω από τον προωθημένο Καρλίτος.

Με 4-2-3-1 έστησε την ομάδα του και ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο Κοσέλεφ υπερασπίστηκε την εστία, δεξιά έπαιξε ο Κίνι, αριστερά ο Αθανασίου και στο κέντρο της άμυνας οι Μανσούρ, Μπόρσον. Στα χαφ, το δίδυμο αποτέλεσαν οι Ουεντραόγκο, Έντερ Γκονζάλες. Αριστερά έπαιξε ο Γουάρντα, δεξιά ο Μπάκου και ο Μίχορλ πίσω από τον Φαν Βέερτ.

Το ματς



Ο Ατρόμητος μπήκε στο ματς με διάιθεση να πιέσει ψηλά, και είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 3ο λεπτό, όταν μία επικίνδυνη σέντρα του Κίνι έφτασε στον Ουάρντα αλλά η προβολή του τελευταίου κόντραρε σε αμυντικό. Οι Περιστεριώτες απείλησαν ακόμη πιο έντονα στο 8ο λεπτό, όταν ο Αθανασίου έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Μίχορλ εκτέλεσε υπό εξαιρετικές προϋποθέσεις, με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από την εστία του Χριστογεώργου.

Παρά την πίεση αυτή των φιλοξενούμενων, ο ΟΦΗ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ. Στο 9’, ο Μπόρχα Γκονζάλεθ έγινε κάτοχος της μπάλας στα δεξιά της περιοχής, απέφυγε τον Ουάρντα και εκτέλεσε εντυπωσιακά τον Κοσέλεφ (που φέρει μεγάλη ευθύνη) για το πρώτο γκολ των Κρητικών στη σεζόν, κόντρα στη ροή του αγώνα.



Ο Ατρόμητος προσπάθησε να ανακάμψει από αυτό το γκολ και απείλησε ξανά στο 19’ με εκτέλεση φάουλ του Μίχορλ και κεφαλιά του Μανσούρ που έφυγε ψηλά. Στο 31’, ο Αθανασίου έκανε καλή σέντρα και ο Φαν Βέερτ πήρε κεφαλιά, όμως η μπάλα πήγε αρκετά άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ξανά την πίεσή τους και έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Ουάρντα, ο οποίος εκτέλεσε ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι στο 33’, με τον Καραχάλιο να παρεμβαίνει καθοριστικά στη φάση και να διώχνει σε κόρνερ.



Ο ΟΦΗ έβγαλε λίγο αργότερα την καλύτερή του επίθεση στο ματς στο 36’, με τον Αποστολάκη να ανοίγει στον Χατζηθεοδωρίδη και αυτόν να βρίσκει τον Ισέκα στην περιοχή. Ο επιθετικός των Κρητικών εκτέλεσε πάντως με κακή ισορροπία και έστειλε την μπάλα ψηλά.



Στο δεύτερο μέρος, ο ΟΦΗ ήταν αυτός που απείλησε πρώτος, μετά από πολύ ωραίο και ταχύτατο ξεδίπλωμα, με τον Αποστολάκη να κάνει ωραία κοφτή ντρίμπλα και να μένει απέναντι από τον Κοσέλεφ. Το πλασέ του όμως ήταν αδύναμο και ο Μολαβός έδιωξε εύκολα.

Οι Κρητικοί μπήκαν πιο δυνατά και συνέχισαν την πίεση, με τον Αποστολάκη να αποτελεί μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα του Ατρομήτου, κερδίζοντας συνεχώς τα χειροκροτήματα της εξέδρας. Οι Περιστεριώτες προσπάθησαν να γίνουν επικίνδυνοι, με ένα φάουλ του Γιουμπιτάνα από καλό σημείο στο 62’ να φεύγει ψηλά και τον Χατζηθεοδωρίδη να προλαβαίνει τον Βρακά πριν εκτελέσει ένα λεπτό αργότερα.



Από εκεί και πέρα, γι’ αρκετή ώρα έπεσε ο ρυθμός της αναμέτρησης, με τον ΟΦΗ να παίζει συντηρητικά κρατώντας το υπέρ του αποτέλεσμα και τον Ατρόμητο να έχει ανούσια υπεροχή. Οι αλλαγές δεν βοήθησαν, με τις δύο ομάδες να χάνουν προσωρινά τη συνοχή τους και να μένουν για πάνω από 20 λεπτά χωρίς αξιόλογη φάση.

Μία τέτοια ήρθε στο 84’ για τους φιλοξενούμενους, με τον Γιουμπιτάνα να μένει μόνος του με τον Χριστογεώργο αλλά τον Έλληνα πορτιέρε να έχει απάντηση. Στην αντεπίθεση, ο Χιμένεθ έμεινε μόνος του μέσα στην περιοχή αλλά απέτυχε με κεφαλιά να κλειδώσει το ματς για τον ΟΦΗ, ενώ ένα σουτ του Αθανασίου στην άλλη πλευρά δεν απείλησε την εστία των γηπεδούχων.

Τελικά, στο 92’ ο Αθανασίου εκτέλεσε γρήγορα ένα πλάγιο, ο Ουάρντα έγινε κάτοχος της μπάλας και μετά από δικό του γύρισμα η μπάλα έφτασε στον Καλοσκάμη, που σκόραρε προ κενής εστίας, έχοντας μπει ως αλλαγή λιγότερο από 10 λεπτά αργότερα, για το τελικό 1-1.



Στο τελευταίο κομμάτι των καθυστερήσεων, έγινε πραγματικός… χαμός, με τον Μανσούρ να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη για ανακοπή υποσχόμενης επίθεσης του ΟΦΗ, και τους Κίνι, Ισέκα να φεύγουν επίσης από το ματς μετά από μικρή σύρραξη στην τελευταία φάση του αγώνα.



ΜVP: Πολλοί παίκτες των δύο ομάδων έκαναν καλό παιχνίδι, όμως αυτός που ξεχώρισε ήταν ο νεαρός Γιάννης Αποστολάκης. Ο 19χρονος εξτρέμ του ΟΦΗ είχε πολλές εντυπωσιακές στιγμές στην αναμέτρηση, κέρδισε αρκετές φορές το χειροκρότημα της εξέδρας για τις προσπάθειές του, και σε γενικές γραμμές ήταν μία μόνιμη απειλή για την άμυνα του Ατρομήτου, μέχρι να βγει αλλαγή στο 83ο λεπτό.

Η σφυρίχτρα: Ήρεμο 90λεπτο αλλά... ροντέο στις καθυστερήσεις είχε να διαχειριστεί ο Κωνσταντίνος Κατοίκος. Ο Έλληνας ρέφερι τα πήγε αρκετά καλά στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης, όμως έχασε λίγο τον έλεγχο στα έξτρα λεπτά, με αποτέλεσμα να μοιράσει τρεις κόκκινες κάρτες σε Μανσούρ, Κίνι, Ισέκα και δύο στους πάγκους. Καλή σε γενικές γραμμές η απόδοσή του, δεν επηρέασε σε καμία περίπτωση το αποτέλεσμα του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΦΗ (Δέλλας, 4-2-3-1): Χριστογεώργος, Χατζηθεοδωρίδης, Λαμπρόπουλος, Μπρεσάν (70’ Χριστόπουλος), Μπόρχα - Γκαγιέγος, Καραχάλιος (83’ Μαρινάκης) - Αποστολάκης (83’ Κουτεντάκης), Ριέρα (62’ Χιμένεθ), Μπάκιτς (70’ Νας) - Ισέκα.

Στον πάγκο έμειναν οι: Μπάουμαν, Αμπάντα, Γιουνγκ, Σενγκέλια.

Ατρόμητος (Γκαρσία, 4-2-3-1): Κοσέλεφ, Κίνι, Μπρόρσον, Μανσούρ, Αθανασίου - Ουεντραόγκο, Γκονζάλες (83’ Καλοσκάμης) - Ουάρντα, Μπάκου (57’ Καρλίτος), Μίχορλ (57’ Βρακάς) - Φαν Βέερτ (57’ Γιουμπιτάνα).

Στον πάγκο έμειναν οι: Χουτεσιώτης, Σταυρόπουλος, Μούντες, Τσακμάκης, Καραμάνης.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Κατοίκος
Α' Βοηθός: Χρήστος Κορώνας
Β' Βοηθός: Πέτρος Πάτρας
4ος διαιτητής: Φώτιος Πολυχρόνης
VAR: Βασίλειος Φωτιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x