Stoiximan Super League

Ασταμάτητος Άρης, πάτησε και την Athens Kallithea μέσα σε αποθέωση στο «Κλ. Βικελίδης»!

Τρένο δίχως στάσεις ο Άρης, «καθάρισε» και την Athens Kallithea (2-0), πανηγυρίζοντας τέταρτο σερί «τρίποντο» στη Σούπερ Λίγκα. Standing ovation στο «Κλ. Βικελίδης» για την ομάδα του Μάντζιου!

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο Άρης, που δεν δείχνει διατεθειμένος να αφήσει το κυνήγι της κορυφής, επικρατώντας 2-0 της Athens Kallithea για την 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League, μετατρέποντας το πρωτάθλημα σε χορό για… πέντε! Μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι «δικεφάλων» (1-1), ο Άρης τελειώνει την 8η αγωνιστική ως πρώτος στη βαθμολογία, αγκαλιά με τον ΠΑΟΚ στους 17 βαθμούς.

Τέταρτη συνεχόμενη νίκη για τους «κίτρινους», που συνεχίζουν να θαμπώνουν με τις εμφανίσεις του, αποδεικνύοντας πως φέτος έχουν τοποθετήσει πολύ ψηλά τον πήχη και δεν δείχνουν διατεθειμένοι να βάλουν φρένο στην τρελή φόρα, που έχουν. Την προσπάθεια αυτή όπως είναι αναμενόμενο οι φίλοι της ομάδας την έχουν αγκαλιάσει, με τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο να ζουν την απόλυτη αποθέωση στο «Κλ. Βικελίδης» από τον κόσμο του Άρη.

Συνεχίζει η Athens Kallithea χωρίς νίκη, αν και πάλι ήταν αρκετά επικίνδυνη στη διάρκεια του ματς, όμως πλέον βρίσκεται στην τελευταία θέση μαζί με τον Λεβαδειακό στους πέντε βαθμούς.

Το μυαλό του κόουτς:

Ο Άκης Μάντζιος επέλεξε να αγωνιστεί με το κλασσικό του 4-2-3-1 όπως και συνηθίζει. Κάτω από την εστία των «κίτρινων» τοποθετήθηκε ο Κουέστα, ενώ η τετράδα στην άμυνα απαρτιζόταν από τους Μάγιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Χουάνκαρ. Το κέντρο του Άρη δεν αλλάζει με τους Μόντσου, Σιφουέντες και Μάνου Γκαρθία να μην αλλάζουν, ενώ στα αριστερά μπήκε ο Ντιαντί και στα δεξιά τον ανέτοιμο Σίστο αντικατέστησε ο Σουλεϊμάνοφ. Μοναδικός προωθημένος το βαρύ πυροβολικό της ομάδας Λορέν Μορόν.

Στο απέναντι στρατόπεδο ο Μάσιμο Ντονάτι επέλεξε το 3-4-1-2 με τον Μπαραγκάν κάτω από τα γκολπόστ. Τριάδα στην άμυνα μπήκαν οι Πασαλίδης, Ισιμάτ-Μιρίν και Μότοκ. Αριστερά τοποθετίθηκε ο Σοΐρι και δεξιά ο Χάνουσεκ. Μερκάτι και Ματίγια μπήκαν στα χαφ, ενώ μπροστά τους ήταν ο Ντιμίτριους. Ο Ουλντρίκις με τον Τζιάνι αποτέλεσαν την δυάδα της επίθεσης.

Το ματς:

Η πρώτη φάση του παιχνιδιού ανήκει στους «κίτρινους». Ο Μορόν εξασφάλισε λίγο χώρο για τον εαυτό του και δοκίμασε από απόσταση τα πόδια του, χωρίς, όμως, να βάλει αρκετή δύναμη με αποτέλεσμα η μπάλα να σβήσει στην αγκαλιά του Μπαραγκάν στο 10ο λεπτό.

Οι «κίτρινοι» είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, χωρίς, ωστόσο, να μπορούν να απειλήσουν με αξιώσεις τα καρέ της Athens Kallithea, που η αμυντική της γραμμή ήταν εξαιρετικά οργανωμένη.

Άρης-Athens Kallithea 2-0: Ασταμάτητος Άρης, πάτησε και την Athens Kallithea

Η επόμενη φάση για τον Άρη ήρθε στο 32ο λεπτό. Ο Μόντσου εκτέλεσε ένα φάουλ από πλάγια θέση με σκοπό να βρει κάποιον συμπαίκτη του στον αέρα. Η μπάλα, όμως, είχε τροχιά προς την εστία και ενώ κανείς δεν ήρθε σε επαφή μαζί της, μπέρδεψε τον Μπαραγκάν, ο οποίος έδιωξε με δυσκολία.

Οι αριθμητικές ισορροπίες της αναμέτρησης άλλαξαν στο 34ο λεπτό όταν ο Πασαλίδης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή μετά από ένα σκληρό φάουλ πάνω στον Μορόν και οδηγήθηκε από πολύ νωρίς στα αποδυτήρια, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες. Την πρώτη κίτρινη την πήρε μόλις στο 3ο λεπτό γκρεμίζοντας τον Ντιαντί, που έφευγε στην αντεπίθεση, με τον πάγκο του Άρη να ζητάει την απευθείας κόκκινη.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν για να ανοίξουν το σκορ πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Μάνου Γκαρσία με μία προσωπική ενέργεια μπήκε μέσα στην περιοχή και από πλάγια θέση προσπάθησε να ανοίξει το σκορ στο 40ο λεπτό. Ο Μπαραγκάν, όμως, ήταν και πάλι εκεί στέλνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 44ο λεπτό ο Χουάνκαρ κέρδισε πέναλτι μετά από ένα άτσαλο μαρκάρισμα του Ισιμάτ-Μιρίν πάνω στον Ισπανό, όμως με τη παρέμβαση του VAR ο διαιτητής τελικά έδωσε χέρι του Μόντσου το οποίο είχε προηγηθεί.

Άρης-Athens Kallithea 2-0: Ασταμάτητος Άρης, πάτησε και την Athens Kallithea

Πρώτος απείλησε και στο 2ο ημίχρονο ο Άρης με τον Σουλεϊμάνοφ να βρίσκει λίγο χώρο για τον εαυτό του και να εξαπολύει ένα κεραυνό από μακρινή απόσταση. Η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε για λίγο άουτ.

Οι «κίτρινοι» άνοιξαν το σκορ στο 65ο λεπτό χάρη στην κεφαλιά του Μπράμπετς. Ο Μάνου Γκαρθία εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά με τον Τσέχο να νικάει τους πάντες στον αέρα και να στέλνει την μπάλα σε ένα σημείο, όπου ο εξαιρετικός μέχρι σε εκείνο το σημείο Μπαραγκάν δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα για να αποσοβήσει το μοιραίο 1-0.

Σε μία εξαιρετική αντεπίθεση ο Φαμπιάνο έβγαλε την τέλεια κάθετη στον Ντιαντί με τον νεαρό μεσοεπιθετικό του Άρη να βγαίνει ολομόναχος απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Όμως, το τελείωμά του ήταν απογοητευτικό με την μπάλα να φεύγει πολύ ψηλά άουτ.

Άρης-Athens Kallithea 2-0: Ασταμάτητος Άρης, πάτησε και την Athens Kallithea

Ο Νταρίντα μόλις είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο έκανε την διείσδυση μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, αλλά ο Μπαραγκάν έδιωξε και πάλι στο 79ο λεπτό.

Η αναμέτρηση τελείωσε μία και καλή στο 88ο λεπτό με τον Άρη να γράφει το 2-0. Σε άλλη μία αντεπίθεση οι επιθετικοί των «κίτρινων» ξεχύθηκαν στους χώρους. Ο Μορόν έβγαλε την πάσα στον Μάνου Γκαρθία και ο Ισπανός με το τέλειο τελείωμα ολοκλήρωσε τη σπουδαία επικράτηση του Άρη.

MVP: Αναμφισβήτητα ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης ήταν για άλλη μία φορά ο Μάνου Γκαρθία καθώς πέτυχε το γκολ που κλείδωσε το τρίποντο, ενώ είχε και την ασίστ για το τέρμα του Μπράμπετς που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη.

Η σφυρίχτρα: Ο διαιτητής Πέτρος Τσαγκαράκης είχε να πάρει αρκετές δύσκολες αποφάσεις, όμως διατήρησε την ισορροπία ανάμεσα στις δύο ομάδες και παίρνει καλό βαθμό για την παρουσία του στο παιχνίδι.

Οι συνθέσεςι των δύο ομάδων:
Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μάγιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Χουάνκαρ, Μόντσου, Σιφουέντες (75’ Νταρίντα), Μανού Γκαρθία (89’ Βέλεθ), Σουλεϊμάνοφ (58’ Φετφατζίδης), Ντιαντί (75’ Σίστο), Μορόν (89’ Κουάισον)

Athens Kallithea (Μάσιμο Ντονάτι): Μπερναμπέ, Σοϊρί (85’ Νίκολιτς), Ισιμάτ-Μιρέν, Χάνουσεκ, Πασαλίδης, Μότοκ, Μερκάτι (73’ Βαλμπουενά), Ματίγια (46’ Εντιαγέ), Ντεμέτριους (73’ Λουκίνας), Τζιάνι, Ουλντρίκις (39’ Μεχίας).

Διαιτήτής: Πέτρος Τσαγκαράκης
Βοηθοί: Αρμακόλα, Παπαδάκη
4ος: Πουλικίδης
VAR: Παπαπέτρου Σπυρόπουλο

Το φιλμ της αναμέτρησης από το sport-fm.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x