Stoiximan Super League

Αλόνσο: «Παίξαμε σαν σε τελικό, θα σπάσουμε τον τοίχο και θα βρεθούμε εκεί που θέλουμε»

Ο Ντιέγκο Αλόνσο έκανε λόγο για έναν… τοίχο, που πρέπει να σπάσει ο Παναθηναϊκός, ώστε να μαθαίνει από κάθε αναποδιά, στη διαδικασία εξέλιξης, που θεωρεί ο Ουρουγουανός πως ακολουθεί η ομάδα του.

Λίγο μετά το 1-1 με τον Άρη στο ΟΑΚΑ, ο Ντιέγκο Αλόνσο απάντησε στις ερωτήσεις, που του έγιναν στη συνέντευξη Τύπου της ισόπαλης αναμέτρησης και θέλησε να τονίσει ότι: «Η αποτυχία μπορεί να βρεθεί μπροστά και αν δεν θεωρήσουμε ότι χάνουμε, τότε θα σπάσουμε τον τοίχο και θα βρεθούμε εκεί που θέλουμε. Αυτό το μήνυμα θα περάσω στους παίκτες μου. Δηλαδή θα τους πω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί και να φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου:

-Στη συνέντευξη Τύπου με την Τσέλσι είχατε χαρακτηρίσει τελικό το ματς με τον Άρη. Όταν συμβαίνει αυτό και το ματς δεν είναι νικηφόρο, ποια είναι η διαχείριση της επόμενης μέρας;

«Είναι σωστό αυτό που είπατε. Χάσαμε δύο βαθμούς και μία μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσουμε τις ομάδες που προπορεύονται. Το τι θα κάνουμε, θα προετοιμάσουμε τον επόμενο τελικό που θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή. Όλη η ομάδα έπαιξε όπως σε έναν τελικό. Δεν νικήσαμε, αλλά παίξαμε έτσι».

-Η ομάδα δεν παίρνει αυτό που θέλει, δεν έχει κάνει ούτε μία φορά το 2Χ2. Ποιο είναι το ζήτημα; Αγωνιστικό; Ψυχολογικό;

«Εγώ πιστεύω ότι αυτήν τη στιγμή το ποδόσφαιρο είναι άδικο μαζί μας. Αλλά δεν μπορώ να μιλήσω για τύχη. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να βελτιώνουμε την ομάδα. Εάν κάποιος παρατηρήσει πώς παίξαμε πριν και πώς παίξαμε απόψε, είμαστε καλύτεροι. Πολύ συχνά στα σπορ και εν προκειμένω στο ποδόσφαιρο, κάποιος σκέφτεται ότι το να χάσεις ή να έχεις αποτυχία είναι το αντίθετο της επιτυχίας. Δεν ισχύει.

Η αποτυχία μπορεί να βρεθεί μπροστά και αν δεν θεωρήσουμε ότι χάνουμε, τότε θα σπάσουμε τον τοίχο και θα βρεθούμε εκεί που θέλουμε. Αυτό το μήνυμα θα περάσω στους παίκτες μου. Δηλαδή θα τους πω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί και να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Δεν είναι εύκολο να βρίσκομαι απέναντι σας ενώ χάσαμε δύο βαθμούς. Γιατί θέλουμε να νικάμε και να το αφιερώσουμε στους οπαδούς μας. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να βγούμε μπροστά
».

-Η ομάδα έπαιξε καλά αλλά δεν ήρθε το αποτέλεσμα. Τι λείπει και δεν έρχονται οι νίκες;

«Όταν θα μπορέσουμε να είμαστε πιο συμπαγείς, η ομάδα θα παίρνει τα παιχνίδια. Αυτό, που δεν μπορούμε να κάνουμε, είναι να ψάξουμε δικαιολογίες. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, δίνοντας αυτοπεποίθηση στους παίκτες. Είμαστε κοντά στα αποτελέσματα που θέλουμε, αλλά αυτά δεν έρχονται».

-Μήπως τελικά το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι ψυχολογικό;

«Στο ποδόσφαιρο όλα συμβαίνουν. Είναι και αυτό πιθανό. Πριν λίγο είχα συνομιλία με τους παίκτες μου και μίλησα για αυτό. Είναι δύσκολη στιγμή για εμάς, γιατί δεν παίρνουμε ότι αξίζουμε. Αυτό αποτελεί για εμάς και ένα τεστ. Αυτό που μας συμβαίνει αποτελεί μάθημα για εμάς. Όταν παθαίνουμε από αυτά που μας συμβαίνουν, θα γίνουμε πιο δυνατοί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x